واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مرداد ۱۳۹۴ (۶:۵ق.ظ)
تعيين ديدهبان براي هر تالاب موج - گردهمايي دو روزه هم انديشي اثرات خشکسالي بر تالابها و مقابله با بيان زايي با حضور ۴۲ سازمان مردم نهاد تالابي از سراسر کشور برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، نشست علمي هم انديشي تاثيرات خشکسالي بر تالابها و مقابله با بيابان زايي توسط "گروه همانديشي تالابي کشور" و با حمايت "طرح حفاظت از تالابهاي ايران"، "دفتر ترويج و مشارکتهاي مردمي"، "سازمان جنگلها مراتع و آبخيزداري"، "دبيرخانه هماهنگي سازمانهاي مردمنهاد تخصصي منابع طبيعي" و "انجمن دنياي سالم" به مدت دو روز برگزار شد.
در روز نخست اين نشست علمي، نقش سازمانهاي مردم نهاد تخصصي در حفاظت، احيا و بهره برداري پايدار از تالابها مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
گشتاسب ميگوني، مدير کل دفتر زيستگاهها و امور مناطق سازمان حفاظت محيط زيست، نيز در سخنان خود با تاکيد بر مديريت يکپارچه زيست بومي تالابها به عنوان راهکاري گره گشا براي حفظ محيط هاي آبي حساس و شکننده اي مثل تالاب گفت: براي رسيدن به اين هدف بايد حفاظت و بهره برداري پايدار را به طور هم زمان انجام دهيم و همراهي بين سازمانهاي مردم نهاد و سازمان حفاظت محيط زيست در اين زمينه را براي حرکت به سمت بهبود و احيا تالابها بسيار با اهميت دانست.
تعيين ديدهبان براي هر تالاب
هومان خاکپور، سخنگوي دبيرخانه همانديشي تالابي، نيز با اشاره به شکلگيري دبيرخانه، وضعيت نامناسب تالابهاي کشور را ضرورتي براي ايجاد اين گروه بر شمرد و با تاکيد بر ايجاد بانک اطلاعاتي جامع پيرامون تالابهاي کشور، تعيين ديدهبان تالاب براي هر تالاب براي گزارش مستمر وضعيت تالابها و همچنين همسوسازي ظرفيت سازمانهاي غيردولتي فعال در بروز واکنشهاي مناسب را از اهداف اين گروه بر شمرد.
در ادامه اين نشست در ارتباط با چالشهاي تالابي کشور و مديريت زيست بومي، موضوعاتي نظير عملکرد نهادهاي دولتي ذي ربط در صيانت از تالابها، اهميت و جايگاه قوانين مناسب براي حمايت از تالابها، جايگاه سازمانهاي غيردولتي در زمينه اگاه سازي عمومي و مطالبه اجتماعي براي حفاظت از تالابها، پايش مستمر وضعيت تالابها با استفاده از ظرفيت سمنها، بهکارگيري رويکردهاي نوين جهاني در حفاظت از تالابها و خدمات اکوسيستمي تالابها، توجه ويژه به اثرات توسعه در حوضه آبريز تالابها و همچنين نقش ذينفعان مختلف در حفاظت و احياي اين اکوسيستمهاي ارزشمند مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
گفتني است در روز دوم اين نشست که با حضور محمد درويش، مدير کل آموزش و مشارکتهاي مردمي سازمان حفاظت محيط زيست و اسکندر فيروز، بنيانگذار سازمان حفاظت محيط زيست کشور، آغاز شد؛ دو کارگاه تخصصي پروژه نويسي و برنامهريزي استراتژيک برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]