تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تلخى حق را تحمل كن، و مبادا كه فريب شيرينى باطل را بخورى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816928958




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برای ورود به این قلعه باید فرشته شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: سه‌شنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۴:۱۴




1437983183125_01.jpg

قلعه روی یک صخره و بالای دومین آبشار بلند ایران ساخته شده و هیچ دری برای داخل شدن به آن وجود ندارد، به همین دلیل "دِمُرگان" از آن به نام "قلعه فرشتگان" یاد کرده است. به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، برای داخل شدن به این قلعه باید بال درآورد، زیرا آن را روی صخره‌ای که 220 متر از اراضی شاهاندشت بلندتر است، ساخته‌اند! به گفته دِمُرگان (رییس حفاران فرانسوی) روستای شاهاندشت از سطح دریا 1410 متر و بلندی کوهی که قلعه "ملک بهمن" بر آن ساخته شده است 1630 متر است. برای رفتن به پای قلعه «ملک بهمن» باید از سمت شمال غرب آبشار شاهاندشت بالا رفت، اما بیشتر کسانی که برای تفریح یک‌روزه به آبشار «شاهاندشت» می‌روند ترجیح می‌دهند نزدیکی آبشار بساط‌شان را پهن کنند و به دلیل سخت بودن مسیر بالاتر از آن نروند. بعد از رسیدن به ابتدای دیواره قلعه، صخره عظیم مخروطی‌شکل با شیب تندی وجود دارد، سه مرد جوان با زور طناب سعی می‌کنند از صخره بالا بروند تا شاید بتوانند به داخل قلعه نفوذ کنند. کفش یکی از آنها به دلیل تلاش بسیار برای ورود به قلعه پاره شده است و بعد از ساعت‌ها تلاش هنوز نتوانستند داخل آن شوند. مثل همیشه رد پای حفاران غیرقانونی هم در کنار دیواره‌های قلعه دیده می‌شود. من هم سعی می‌کنم خودم را با کمک درخت نزدیک صخره بالا بکشم، اما رفتن به داخل قلعه واقعا کار دشواری است. اینکه چطور مصالح لازم برای ساخت قلعه از آن مسیر دشوار را بالا برده‌اند، ذهن را درگیر می‌کند.

نردبان چوبی برای ورود به قلعه

دمُرگان در اواخر دوره ناصرالدین شاه قاجار به ایران آمده و از قلعه "ملک بهمن" دیدن کرده است، راه ورودی خاصی به قلعه نشان نمی‌دهد و فقط می‌نویسد: "طبقات مختلف این بنا به وسیله پلکان‌ها و راهروهای زیرزمینی به یکدیگر مرتبط بوده‌اند. این راهروها امروز مسدود شده‌اند، اما آثار آنها باقیست. پلکانی که به ارگ قلعه می‌رفته برجای است و درازی آن 20 تا 30 متر است. آثار پله‌هایی در روی صخره‌ای که شیب 30 درجه دارد و به داخل قلعه می‌آمد، برقرار است." اما به نظر می‌رسد در حال حاضر خبری از پلکانی که دمرگان از آن یاد کرده، نیست و در بخش دیگری از قلعه نردبان چوبی دیده می‌شود که مشخص نیست چه کسانی و به چه نیتی از آن برای ورود به قلعه استفاده می‌کنند. احتمال می‌رود حفره‌هایی که روی دیواره‌ها در بخش شرقی قلعه وجود دارد جای لولاهایی برای یک پل متحرک بوده و شاید مسیر رفت و آمد به وسیله این پل انجام می‌شده است. ملک بهمن ،آخرین امیر سلسه «استندار لاریجان» بود. او فرزند ملک کیومرث بن ملک کاووس است. دکتر ستوده در معرفی ملک بهمن می‌نویسد: "در زمان حکومت شاه طهماسب سه طبقه از سلاطین استندار که «بنی اعمام »بودند حکومت داشتند؛ «ملک عزیز والی نور»، «ملک سلطان محمد والی کجور» و «ملک بهمن والی لاریجان» بوده‌اند." بعد از بررسی‌های انجام شده قطعه سفال‌هایی به ضخامت یک سانتی متر با لعاب سبز در قلعه پیدا شده. برای تعیین قدمت دقیق قلعه نیاز به تحقیقات باستان شناسی مفصل است. "دمرگان" نیز در تحقیقات خود معتقد است " قلعه در یک زمان ساخته نشده است بلکه مجموعه‌ای از استحکامات است که آنها را به یکدیگر مربوط کرده‌اند." این قلعه در سال 79 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و با آنکه به حال خودش رها شده اما نسبت به قلعه‌های دیگری که مرمت شده‌اند تقریبا خوب مانده است. از تابلوی میراث فرهنگی برای معرفی قلعه" ملک بهمن" که در 80 کیلومتری جاده هراز از راه آمل به تهران در منطقه ییلاقی "شاهاندشت" وجود دارد، چیزی جز یادگار نوشته‌های بازدید کنندگان باقی نمانده است.

تابلوی میراث فرهنگی



قلعه ملک بهمن



قلعه ملک بهمن



رد پای حفاران غیرمجاز



قلعه ملک بهمن

انتهای پیام
کد خبرنگار:







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن