واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۵۷ب.ظ)
هزاران پرنده دريايي ميزبان جزيره نخيلو در بوشهر موج - حسين دلشب، با بيان اين که پارک ملي دير- نخيلو در حاشيه سواحل خليجفارس قرار دارد، اظهار داشت: جزاير چهارگانه پارک ملي دير- نخيلو زيستگاه با ارزشي براي تخمگذاري و جوجهآوري پرندگان و لاکپشتهاي دريايي است.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير کل حفاظت محيط زيست استان بوشهر گفت: جزيره نخيلو در استان بوشهر يکي از کانونهاي مهم جوجهآوري پرندگان دريايي در خاورميانه است.
وي با بيان اين که منطقه حفاظت پارک ملي دير- نخيلو داراي 51 هزار هکتار مساحت است بيان کرد: اين منطقه حفاظت شده با مساحت بيش از 51 هزار هکتار منطقهاي شامل جلگهاي و کويري و دريايي است که در شهرستان دير قرار دارد.
مدير کل حفاظت محيط زيست استان بوشهر با بيان اين که پارک ملي دريايي دير نخيلو زيستگاه با ارزشي براي جوجهآوري پرندگان است، گفت: قسمت دريايي اين منطقه زيستگاه انواع پرندگان و لاک پشتها وقسمت خشکي آن زيستگاه اصلي آهو در استان بوشهر به شمار ميرود.
دلشب افزود: اين منطقه در سال 1355 بهعنوان منطقه حفاظت شده تحت مديريت اداره کل حفاظت محيط زيست استان بوشهر قرار گرفت.
وي جزاير امالگرم، نخيلو، تهمادون و خان درخليج فارس مامن انواع پرندگان براي زادآوري است، تصريح کرد: جزاير چهارگانه منطقه حفاظت شدهاند در استان بوشهر همه ساله دهها هزار پرنده مهاجر از انواع مختلف براي تخمگذاري و جوجهآوري به آنها پناه ميآورند.
دلشب با بيان اين که جزيره نخيلو به بهشت پرندگان در جزاير چهارگانه حفاظت شده قلمداد شده بيان کرد: جزيره نخيلو به عنوان يکي از مناطق زادآوري کلنيهاي پرستوهاي دريايي است.
مدير کل حفاظت محيط زيست استان بوشهر خاطرنشان کرد: بر اساس بررسيهاي انجام شده پرستوي دريايي کاکلي کوچک، کاکلي بزرگ، پشت تيره و پرستوي دريايي گونه سفيد اوايل فروردين براي تخم گذاري به جزيره ميآيند تا پايان شهريور زماني که جوجهها بزرگ شوند، زيست ميکنند.
وي با بيان اين که جزيره نخيلو 34 هکتار در خليج فارس در شهرستان دير قرار دارد گفت: متوسط جمعيت پرندگان دريايي در جزيره نخيلو 100 هزار قطعه برآورد شده که با توجه به مساحت 34 هکتاري جزيره آن را به عنوان يکي از کانونهاي مهم جوجهآوري اين پرندگان در خاورميانه معرفي کرده است.
دلشب، با تاکيد بر توجه به مطالعات اکولوژيک و بيولوژيک در منطقه حفاظت شده مند افزود: مطالعات مقطعي اکولوژيک و بيولوژيک پرندگان اين منطقه حفاظت شده و حلقه گذاري اين پرندگان براي تعيين مسير مهاجرت و شناسايي ويژگيهاي زيستي آنها صورت گرفته ولي مطالعات مستمر و بيشتر در خصوص اين پرندگان ضروري است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]