واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رشته زبان و ادبیات کردی مهر ماه در آموزش عالی ایران تهران - ایرنا - روزنامه شرق در صفحه جامعه نوشت:رؤیای تدریس رشته زبان کردی در دانشگاه های ایران، در دولت تدبیر و امید محقق شد.
این گزارش که درروز دوشنبه پنجم مرداد 1394 هجری خورشیدی به قلم محمد حسین نجلاتی انتشار یافته ، می افزاید:رؤیای تدریس رشته زبان کردی در دانشگاه های ایران، در دولت تدبیر و امید محقق شد. بررسی دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری سال ١٣٩٤ نشان می دهد دانشگاه کردستان از امسال بیش از ٤٠ دانشجو برای تحصیل در رشته زبان و ادبیات کردی جذب می کند. این رشته برای زنان و مردان با کد رشته محل ١٠هزارو ٥٢٥، در دفترچه کنکور سراسری ثبت شده و در بطن خود حاوی به نتیجه رسیدن تلاش هایی از سوی فعالان زبان کرد، برای احیا و ماندگاری هرچه بیشتر این زبان و ادبیات در سال های اخیر است. بررسی ها نشان می دهد، این رشته از ابتدای دهه ٨٠ در وزارت علوم به تصویب رسید، اما در سال های اخیر، بنا به دلایلی مجوز اجرای آن به تصویب وزارت علوم نرسید. حالا به گفته رئیس دانشگاه کردستان، «صدور مجوز آموزش زبان و ادبیات کردی دستاورد علمی بزرگی برای دولت تدبیر و امید است». فردین اخلاقیان، افزود: سرفصل های رشته زبان و ادبیات کردی در سال های ٨١ و ٨٢ به تصویب رسید، اما از آن زمان تاکنون متأسفانه مجوز راه اندازی رشته مورد نظر صادر نشد که خوشبختانه با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید و نگاه ویژه مسئولان وزارت علوم به درخواست های نخبگان و اصحاب فرهنگ و ادب کردستان، شاهد تحقق این آرزوی دیرینه کردزبانان ایران هستیم. رئیس دانشگاه کردستان گفت: باید به این مهم توجه کنیم که با راه اندازی رشته تخصصی زبان و ادبیات کردی بسیاری از متون فارسی به زبان کردی ترجمه شده و در اختیار میلیون ها کردزبان داخل کشور و کشورهای همسایه قرار می گیرد.
اخلاقیان افزود: استفاده از مبانی علمی این رشته تخصصی برای ترجمه متون تجاری، اداری، تولید آثار فرهنگی و هنری، تولید فیلم و فعالیت های رسانه ای از دیگر موارد کاربردی است که خوشبختانه با راه اندازی آن در آینده نزدیک به این مهم دست پیدا خواهیم کرد و افرادی متخصص خواهیم داشت. وی اعلام کرد: براساس دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور سراسری ١٣٩٤ سازمان سنجش آموزش کشور، برای مهرماه سال ٩٤ در دوره روزانه ٤٠ نفر دانشجو در مقطع کارشناسی زبان و ادبیات کردی با کد رشته محل ١٠هزارو ٥٢٥ پذیرش خواهند شد و این برای اولین بار در کشور خواهد بود. رئیس دانشگاه کردستان تصریح کرد: برای تحقق این آرزوی دیرینه نخبگان و استادان بسیاری در این سال ها زحمات بسیاری کشیده اند و با تمام توان برای توسعه فعالیت های مرتبط با حوزه فرهنگ و ادبیات کردی به عنوان سرمایه ای ملی تلاش خواهیم کرد.
علاوه بر این تدریس این رشته در دانشگاه آزاد اسلامی نیز آغاز شده است. در همین رابطه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج از تدریس زبان کُردی در سال ٩٤ در این دانشگاه خبر داد و گفت: در حال انجام مقدمات تدریس زبان کُردی هستیم و از سال آینده، زبان کردی در قالب دو واحد اختیاری در این دانشگاه تدریس می شود. او به فعال شدن مرکز کردستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج نیز اشاره کرد و گفت: اولین فعالیت این مرکز تدوین و گردآوری کتابی به نام «زیوری زمان» با موضوع کنایه های کُردی است که به زودی منتشر می شود.
*منبع :روزنامه شرق
**گروه اطلاع رسانی 1893**
05/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]