تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوشا به سعادت كسیكه عمل، علم، دوستى، دشمنى، گرفتن، رها كردن، سخن،سكوت ،كردار و گفتارش ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844873495




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هشدار وزارت بهداشت در مورد كاهش سن مبتلايان به ايدز


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هشدار وزارت بهداشت در مورد كاهش سن مبتلايان به ايدز
براساس آمار جمع‌آوري شده از دانشگاه‌هاي علوم‌پزشكي و خدمات بهداشتي درماني، تا تاريخ اول فروردين 94 مجموعاً 29 هزار و 414 نفر مبتلا به HIV/AIDS در كشور شناسايي شده‌اند كه 88 درصد آنان را مردان و 12 درصد را زنان تشكيل مي‌دهند.
نویسنده : محمد رضا هادیلو 


براساس آمار جمع‌آوري شده از دانشگاه‌هاي علوم‌پزشكي و خدمات بهداشتي درماني، تا تاريخ اول فروردين 94 مجموعاً 29 هزار و 414 نفر مبتلا به HIV/AIDS در كشور شناسايي شده‌اند كه 88 درصد آنان را مردان و 12 درصد را زنان تشكيل مي‌دهند. البته بايد تأكيد كرد كه تاكنون 6 هزار و 990 نفر مبتلا به ايدز شناسايي شده و 6 هزار و 202 نفر از افراد مبتلا به اچ‌آي‌وي فوت كرده‌اند. چندسالي است كه هشدارها در مورد شيوع ايدز در ايران افزايش يافته است و كارشناسان هر از چندگاهي در مورد موجي از اين بيماري حرف مي‌زنند، اما امروز اخبار حكايت از آن دارند كه هشدارهاي پزشكان و صاحبنظران در پنج سال اخير مبني‌ بر اينكه موج سوم، درحال پيشروي بيشتر در ايران است، حالا به حقيقت پيوسته و جزئيات آماري نشان از آن دارد كه اين موج بيش‌از‌پيش دامان زنان را گرفته است. 
 موج اول بيماري ايدز اواسط دهه 60 از طريق انتقال خون‌هاي وارداتي آلوده براي اولين بار شناسايي شد. از همان موقع برنامه‌ريزي براي سالم‌سازي خون به صورت صد درصد آغاز شد. در حال حاضر نيز بيشتر از 15 سال است كه هيچ نگراني‌ براي انتقال از طريق خون و فرآورده‌هاي خوني در كشور وجود ندارد. موج دوم نيز در اواسط دهه 70‌ با اپيدمي HIV در بين زندانيان و مصرف كنندگان تزريقي مواد مخدر آغاز شد كه شايع‌ترين الگوي مصرف در كشور در همان زمان بحث تزريق مشترك در مصرف‌كنندگان مواد بود اما حالا همه نگرانند كه موج سوم ايدز در راه است؛ موجي كه از طريق انتقالات جنسي ويراني‌هاي زيادي به همراه خواهد داشت. 


     موج‌هاي ويرانگر در راهند
مسئولان وزارت بهداشت معتقدند بعد از موفقيت اواخر دهه 80، در زمينه جلوگيري از شيوع مجدد   HIV از طريق مصرف تزريقي مواد مخدر اين نگراني وجود دارد كه در صورت عدم مداخله مؤثر و جدي، در اواخر دهه 90 نيز موج دوم همه‌گيري HIV بازگردد. البته نگراني بعدي مربوط به افزايش موارد ابتلا به بيماري از طريق انتقال جنسي است كه خطر وقوع موج سوم همه‌گيري HIV را افزايش داده است.  در همين رابطه رئيس اداره كنترل ايدز و بيماري‌هاي آميزشي وزارت بهداشت ضمن هشدار درباره شيوع ايدز از طريق روابط جنسي پرخطر و مصرف مواد مخدر و روانگردان گفت: همه‌ سازمان‌ها و ارگان‌ها به ويژه ستاد مبارزه با مواد مخدر‌، بهزيستي و سازمان زندان‌ها‌ كه به نوعي در سياستگذاري و برنامه‌ريزي حوزه كاهش آسيب مأموريت دارند، لازم است برنامه‌هاي كاهش آسيب‌ و درمان‌هاي جايگزين سوء مصرف مواد را با كيفيت بالاتر و جديتي بيشتر از گذشته اجراكنند. همچنين در زندان‌ها با اجراي كامل برنامه‌هاي جامع كاهش آسيب مي‌توانيم از بازگشت مجددHIV از طريق تزريق مواد مخدر جلوگيري كنيم. 
دكتر عباس صداقت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص جلوگيري از شيوع ايدز در كشور گفت: يكي از مأموريت‌هايي كه وزارت بهداشت براي پاسخ به اين همه‌گيري در طول سال‌هاي اخير دنبال كرده است، گسترش كمي و كيفي خدمات شناسايي، مشاوره، مراقبت و درمان HIV است، به طوري كه هم اكنون در تمام استان‌هاي كشور و در اغلب شهرها مراكز و پايگاه‌هاي مشاوره راه‌اندازي شده و تمام خدمات آموزشي، مشاوره و مراقبت و درمان HIV را به صورت كاملاً محرمانه، داوطلبانه و رايگان و توسط تيمي مجرب و دوره‌ديده ارائه مي‌كنند.  وي درخصوص مراكز مشاوره ايدز براي كساني كه احتمال مي‌دهند خود يا همسرشان در گذشته رفتارپرخطري داشته‌اند، گفت: در حال حاضر بسياري از مراكز بهداشتي -  درماني در نقاط پرخطر كشور اين خدمات را به صورتي كاملاً محرمانه و رايگان ارائه مي‌دهند. بنابراين در صورتي كه افراد احتمال مي‌دهند كه خود يا همسرشان در گذشته ممكن است رفتار پرخطري چه رفتار جنسي و چه مصرف مواد مخدر داشته‌اند، حتماً بايد پيش از بارداري يا در اوايل بارداري، از خدمات مشاوره‌اي اين مراكز بهره‌مند شوند. 


     دنيا كاهش، ايران افزايش
بر اساس گزارش‌هاي وزارت بهداشت 6/45 درصد از مبتلايان به HIV كه سن زمان شناسايي آنان مشخص بوده در گروه سني 25 تا 34 سال قرار دارند كه بالاترين نسبت در بين گروه‌هاي سني را به خود اختصاص مي‌دهند. 
بر همين اساس علل ابتلا به HIV در بين كل مواردي كه از سال 1365 تاكنون در كشور به ثبت رسيده‌اند به ترتيب، تزريق با وسايل مشترك در مصرف‌كنندگان مواد 6/66 درصد، رابطه جنسي 5/14 درصد و انتقال از مادر به كودك 4/1 درصد بوده است و راه انتقال در 7/16 درصد از اين گروه نامشخص مانده است. 
رئيس اداره كنترل ايدز و بيماري‌هاي آميزشي وزارت بهداشت با مورد اشاره قرار دادن آمار فوق گفت: «در مقايسه اين آمار با مواردي كه ابتلاي آنان در سال 1393 گزارش شده است، اعتياد تزريقي 7/43 درصد، برقراري روابط جنسي 3/37 درصد و انتقال از مادر مبتلا به كودك 4 درصد را تشكيل داده است.»
وي افزود: «در15 درصد از موارد شناسايي شده در اين سال راه انتقال نامشخص بوده و هيچ مورد جديد ابتلا از راه خون و فرآورده‌هاي خوني گزارش نشده است. ضمناً 6/72 درصد موارد شناسايي شده در اين سال را مردان و 4/27 درصد را زنان تشكيل مي‌دهند.» اما علاوه بر افزايش بيماران مبتلا به ايدز از راه رفتارهاي پرخطر، سن ابتلا‌به اين ويروس نيز درحال كاهش است. افزايش موارد ايدز جنسي در جامعه ايران در شرايطي است كه مقامات سازمان ‌ملل در گزارشي در سال ۲۰۱۳ اعلام كردند كه در مقايسه با آمار سال ٢٠٠١ ميلادي، موارد جديد ابتلا به ويروس اچ‌آي‌وي در بين كودكان و بزرگسالان جهان ٣٣درصد كاهش يافته است. اين در حالي است كه در ايران همزمان آمار ابتلا به ايدز در ميان موارد جديد اين بيماري و ساير موارد شناخته‌شده آن طي هفت‌سال اخير روند صعودي به خود گرفته است. همزمان آنچه نگراني‌ها را بيشتر مي‌كند آن است كه مسئولان وزارت بهداشت براي اولين‌بار اعتراف كردند كه «٧٠هزار ايراني از ابتلاي خود به ويروس HIV مطلع نيستند.»


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن