تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):كسى كه خداى سبحان را مى شناسد، شايسته است دلش از بيم و اميد به او خالى نباشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860677485




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیلابهایی که خفتگان را بیدارنمی کند- شکوفه سلیمانی*


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سیلابهایی که خفتگان را بیدارنمی کند- شکوفه سلیمانی* وقوع طوفان و بارشهای شدید روز یکشنبه بیست و هشتم تیرماه 94 در مناطق شمال و شمال غربی کشور بخصوص در شهرستانهای استان البرز و تهران باعث کشته، زخمی و مفقود شدن ده ها نفر از هموطنانی که برای گذران تعطیلات به سفر رفته بودند، شد.


پس از این بارش ها، مسیرهای جاده ای منتهی به شهرهای شمالی در شرایط بحرانی سیل و طغیان رودخانه ها قرار گرفت و باعث وارد آمدن خسارات مالی و جانی فراوان به مسافران شد.
این بارشها در برخی از مناطق تا روزهای بعد نیز ادامه یافت که شاید بتوان گفت آبگرفتگی معابر حداقل تاثیر این بارندگی بود.
منابع خبری روایت های مختلفی از شمار جان باختنگان سیل در مناطق مختلف ارائه دادند بگونه ای که برخی شمار قربانیان را 11 نفر و شمار مفقودان را 20 نفر اعلام کردند.
آخرین اخبار از سوی رسانه ها به نقل از منابع رسمی حاکی از آن است که شمار جان باختگان به 19 نفر رسیده است و جست و جو برای یافتن 20 تن از مفقودان هنوز ادامه دارد.
تاکنون در روستای سیل زده سیجان چالوس شش نفر جان خود را از دست داده اند و 12 نفر نیز مفقود شده اند، ضمن اینکه تعداد کشته های سیلاب منطقه کن و سولقان تهران نیز به هشت نفر رسیده است.
به گفته معاون استاندار البرز، نیمی از 287 خانوار ساکن در روستای سیل زده سیجان این استان از 10 تا 100 درصد آسیب دیده اند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور نیز با تاکید براین که سیل در جاده چالوس، سهمگین بوده و خسارات زیادی به بار آورده است،اظهار داشت: 80 دستگاه خودرو در جریان سیل کاملا متلاشی و منازل مسکونی و زیرساختها نیز خسارات سنگینی متحمل شده اند.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز بیان داشت: بر اثر سیل اخیر تاکنون بیش از یکصد میلیارد ریال به بخش کشاورزی خسارت وارد شده است و برآورد خسارت نهایی متعاقبا اعلام خواهد شد.
مشاور استانداری تهران در زمینه خسارت وارده به مناطق حادثه دیده کن و سولقان افزود: به دلیل از بین رفتن 600 متر از خط انتقال و شبکه لوله کشی یکی از این روستاها تا زمان بازسازی کامل شبکه لوله کشی، آب مصرفی و موردنیاز اهالی این روستا با تانکرهای سیار تامین می شود.
مدیرکل راه وشهرسازی استان خراسان شمالی نیز میزان خسارتهای وارده به حوزه راه این استان ناشی از بارش باران و جاری شدن سیل در سه روز گذشته را سه میلیارد و 900 میلیون ریال عنوان کرد .
معاون استاندار کردستان و فرماندار ویژه شهرستان سقز نیز گفت: بر اثر بارش شدید باران عصر روز شنبه، حدود یکهزار مغازه و منزل مسکونی دچار آسیب و خسارت شد.
بر اساس برآوردهای اولیه کارشناسان سنندج نیز در 20 روستای این شهرستان حدود هزار هکتار اراضی گندم، باغات، صیفی جات، یک دستگاه تراکتور، یک دستگاه لندرور، یک دستگاه موتور سیکلت، هشت دهنه پل، تاسیسات روستایی و بیش از پنج کیلومتر راه روستایی از بین رفته است.
در چهارمحال و بختیاری نیز با وجود اینکه هشدارهای لازم از سوی ستاد بحران به فرمانداریها اعلام و اقدامات لازم تا حدی انجام شده، برخی شهرستانهای این استان نظیر کوهرنگ از آسیب و خسارات این سیلابها در امان نماند و باعث آسیب دیدن 40تا 50خانوار عشایری شد و بیش از 250 راس از دامهای عشایر این منطقه از بین رفت.
اکنون این سووال مطرح است که اگر در برنامه های بلندمدت شهری و طرحهای هادی روستایی در ساخت و ساز منازل و حریم راه ها احتمال وقوع چینین حوادثی در نظر گرفته می شد آیا کشور شاهد این همه تلفات مالی و جانی که حجم زیادی از آن نیز هنوز برآورد نشده است، بود؟
همچنین از سویی دیگر آیا بروز این همه تلفات جانی و مالی در وقوع حادثه ای که غیرقابل پیش بینی نیز نبود شایسته کشوریست که در نظر دارد در برنامه و افق 1404 خود به کشور طراز اول منطقه خاورمیانه تبدیل شود؟
هرچند که در ارائه این گزارشها عدم پیش بینی مناسب هواشناسی از وقوع طوفان و طغیان رودخانه ها، نبود اطلاع رسانی درست و بهنگام به مردم بخصوص مسافران و کندی امداد رسانی به دلیل نبود نیروی کافی تجهیزات و امکانات لازم اعلام شده است اما نکته قابل توجه و مغفول مانده در این حوادث علاج واقعه قبل از وقوع است .
اگر اقدامات مدیریت بحران در زمان وقوع حادثه می توانست از آمار تلفات و قربانیان بیش از این بکاهد نباید تاثیر مهم اقدامات و برنامه ریزیهای بلند مدت پیشگیرانه که متولی اصلی آن تمامی دستگاه های اجرایی کشورند را نادیده گرفت .
در کشوری که به دلیل شرایط جغرافیایی وقوع سیلاب و دیگر حوادث طبیعی چندان دور از انتظار نیست نباید وقوع چنین حوادثی را غیرقابل پیش بینی دانست .
سیل ویرانگر و ناگهانی سال 78 در منطقه نکا در استان مازندران که در نیمه شب اهالی این منطقه را غافلگیر کرد، سیل سال 91 در شهرستان بهشهر، خسارات گسترده سیل های مکرر در سیستان و بلوچستان و گرفتگی همیشگی معابر پس از وقوع رگبار و بارشهای شدید در بسیاری از استانها تجاربی است که اثبات می کند وقوع این حوادث در کشور ما بی سابقه نیست.
هرچند که در برخی مناطقی که در روزهای اخیر متحمل خسارت شده اند وقوع سیلاب در طول 20 تا 50 سال بی سابقه بوده است اما بروز سیلابهای مکرر در نقاط مختلف هنوز برخی از مسوولان را از خواب بیدار نکرده است که باید برای زندگی در کشوری پرحادثه تدبیری بلند مدت اندیشید.
* خبرنگارایرنا مرکز شهرکرد



04/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن