واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۱۶ق.ظ)
روايت هاي مختلف از رقم پول هاي بلوکه شده ايران موج- هنوز تعابير مختلفي از رقم پول هاي بلوکه شدن مطرح مي شود. گاهي منابع غربي و گاهي منابع داخلي آمارهاي متفاوتي اعلام ميکنند به طوري که از 29 ميليارد دلار تا 129 و 150 ميليارد دلار هم گفته مي شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، در حالي شب گذشته ولي الله سيف، رئيس بانک مرکزي درباره چند و چون پول هاي بلوکه شده و آمادگي نظام بانکي براي دوران پس از تحريم سخن گفت و رقم پول هاي آزاد شده پس از توافق را 30 ميليارد دلار مطرح کرد که هنوز در محافل رسانه اي و اقتصادي درباره اين پول ها زياد شنيده مي شود. اين که اين گفت و شنودها درست است يا نه موضوع صحبت نيست بلکه هدف نگاهي به دغدغه مندي دوران پس از تحريم است. به عبارتي هم اصل توافق باعث هيجان يکباره در جامعه شد و هم سوالات زيادي را براي مخاطبان درباره برنامه ريزي هاي دولتي به وجود آورد؛ اما در مورد پول هاي بلوکه شده در اين مدت صحبت بسيار شده است. همين ديروز محمدرضا باهنر درباره پول هاي بلوکه شده گفت: «اين رقمها هر مقداري که باشد اين دلارها در کشور اثر تعيينکننده ندارد و تفاوت در رقم پولهاي بلوکه شده به خاطر مبناهاي متفاوت آن است اما دارايي متفاوت نيست؛ بنابراين اين صد ميليارد دلار وجود دارد اما قابل خرج کردن نيست و دلاري که بتوانيم از آن استفاده کنيم بيش از 30 ميليارد دلار نخواهد بود.» در اين باره ولي الله سيف، شب گذشته گفته است: «برخي افرادي که رقم بيش از 100 ميليارد دلار را اعلام مي کنند به دليل صحبت هاي دوره قبل بوده است. ريال معادل ارز بانک مرکزي به حساب خزانه واريز شده و آن زمان که 100 ميليارد دلار اعلام شده بود 35 ميليارد دلار مربوط به طرح هاي نفتي و 22 ميليارد دلار در چين وثيقه گذاشته شده بود که اينک قابليت استفاده ندارد.»
از آن گذشته تعبير ديگري هم که گفته اند اين است که اين پول ها در فواصل به ايران آمده است. يکي از فعالان سياسي پيشتر گفته بود: «در قالب توافقي که از ابتدا در ژنو صورت گرفت نزديک 12 ميليارد دلار به سوي کشور روانه شد که بقيه آن که حدود يک ميليارد دلار است در آينده به سمت ايران خواهد آمد.»
از آن گذشته عده اي از صاحبنظران اقتصادي معتقدند که در صورت ورود اين 30 ميليارد دلار، برنامه ريزي دولت در زمينه عمراني خواهد بود و در اين زمينه بايد از هدر رفتن و شوک اقتصادي يکباره هم جلوگيري شود. با اين حال اين هفته کميسيون برنامه و بودجه به همراه مسوولان وزارت امور اقتصادي و دارايي، بانک مرکزي و سازمان مديريت و برنامهريزي کشور در مورد پول هاي بلوکه شده جلسه دارند. اين در حالي است که هنوز تعابير مختلفي از رقم اين پول ها مي شود. گاهي منابع غربي و گاهي منابع داخلي آمارهاي متفاوتي اعلام ميکنند به طوري که از 29 ميليارد دلار تا 129 و 150 ميليارد دلار هم گفته مي شود. برخي مواقع گفته شده که اين ارقام مربوط به پول دولت است که دولت مي تواند آن را خرج کند و عدد آن قطعا 20 تا 30 ميليارد دلار است و گاهي گفته مي شود اين پول ها بايد به سمت صندوق توسعه ملي برود و شايد هم در مسير اقتصاد مقاومتي خرج شود و يا در پروژه هاي عمراني. با اين حال اخبار و گفت و شنود در اين زمينه زياد است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]