واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان: برنامه آمایش خوزستان تادو ماه آینده تصویب می شود اهواز- ایرنا- معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان، از تصویب برنامه آمایش سرزمین این استان تا دو ماه آینده خبر داد.
مهرداد نیکو روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مرحله دوم شرح خدمات برنامه آمایش سرزمین استان ها پیش از این از سوی معاونت برنامه ریزی و راهبردی ریاست جمهوری ابلاغ شده بود و خوزستان جزو نخستین استان هایی است که مشاور این طرح را انتخاب کرد.
وی با اشاره به تصویب این برنامه در شورای برنامه ریزی خوزستان افزود: برنامه آمایش سرزمین خوزستان برای تصویب نهایی به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ارسال و به تازگی در این سازمان تایید شده است.
نیکو اضافه کرد: خوزستان نخستین استانی است که با شرح خدمات جدید این برنامه را انجام داده و دو سه استانی که برنامه خود را تکمیل کرده اند بر اساس شرح خدمات سال 85 بوده است.
به گفته وی، بر اساس شرح خدمات جدید آینده نگری و سیاست گذاری برجسته تر و به توسعه متوازن منطقه ای توجه شده است.
نیکو، یکی از مشکلات اساسی خوزستان را استقرار صنایع آلاینده در نقاط حساس و خسارت آنها در زیست بوم دانست و اظهار امیدواری کرد: با تصویب برنامه آمایش خوزستان مکان یابی صحیح برای رده های مختلف صنایع صورت بگیرد.
وی مهمترین اهداف این برنامه را ملاحظات زیست محیطی و تعادل بخشی استقرار صنایع عنوان کرد و گفت: هم اکنون 75 درصد صنایع در غرب خوزستان مستقر هستند که در آینده نرخ رشد استقرار صنعت در شرق استان بر اساس مزیت های نسبی هر شهرستان مدنظر است.
معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان همچنین افزود: در برنامه آمایش خوزستان، استان به 9 منطقه تبدیل شده است به این معنی که از 27 شهرستان موجود، هر سه شهرستان در یک منطقه قرار می گیرند و ایجاد صنایع جدید بر اساس آن تعریف می شود.
وی اضافه کرد: در این طرح صنایع به طور عام مدنظر بوده و محدود به صنایع تولیدی نمی شود به طور مثال در شهرهای شمالی استان که ورودی و بالادست رودخانه ها به شمار می آید، صنایع آلوده کمتری مستقر می شود.
نیکو در پاسخ به اینکه طرح آمایش سرزمین چه تاثیری بر اجرای طرح های انتقال آب از سرچشمه کارون، خواهد داشت، تاکید کرد: شورای آمایش سرزمین در کشور برنامه آمایش استان را هماهنگ می کند و باید از برنامه هایی که یک استان در بالادست اجرا می کند و به ضرر استان های پایین دست تمام می شود، جلوگیری شود.
وی افزود: در صورتی که در برنامه آمایش خوزستان، انتقال آب به عنوان یکی از موانع راهبردهای توسعه خوزستان دیده شود بطور قطع قابل پیگیری خواهد بود.
آمایش سرزمین (Spatial planning) شامل تنظیم روابط و کنش های متقابل بین عوامل انسانی، اقتصادی و عوامل محیطی به منظور ایجاد سرزمینی مبتنی بر بهره گیری بهینه و پایدار از استعدادهای انسانی و محیطی است. به عبارتی مطلوب ترین، عادلانه ترین و پایدارترین آرایشی که به سه مولفه مهم جمعیت، سرمایه و منابع طبیعی و محیطی در یک منطقه یا سرزمین داده می شود، برنامه آمایش سرزمین اطلاق می شود.
یک استاد دانشگاه و متخصص محیط زیست معتقد است: در استقرار صنایع و طرح های توسعه ای خوزستان به توان محیط زیست این استان و یا به اصطلاح "توان پذیرش" آن توجهی نشده است.
مهران افخمی با اشاره به تراکم صنایع در خوزستان گفته است: نمونه های متعددی می توان از این مشکل ذکر کرد به طور مثال در ماهشهر 30 مجتمع پتروشیمی احداث شده در حالی که آن محیط که به عنوان بخشی از تالاب بین المللی شادگان ثبت شده، تحمل این صنایع را ندارد و منطقه را با مشکلات متعدد روبه رو کرده است.
به گفته وی، تمرکز مجتمع های فولاد (چند واحد در اهواز و منطقه آزاد اروند و تالاب بین المللی شادگان) نیز در خوزستان بیش از اندازه است.
7151/ 6037
04/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]