واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جوان به نقل از وزیر امور خارجه: تهدید کری حرف های صد سال پیش است تهران- ایرنا- روزنامه جوان در شماره روز یکشنبه چهارم مرداد در تشریح تیتر یک از قول محمدجواد ظریف نوشت: متأسفانه امروز وزیر امور خارجه آمریکا یک بار دیگر از طناب پوسیده «توان آمریکا برای استفاده از نیروی نظامی» سخن گفت. این حرف ها مربوط به قرن گذشته است و امروز مخالف قواعد آمره حقوق بین الملل است.
این روزنامه با اشاره به موضوع دیپلمات ایرانی نسبتی با جایزه جنایتکاران ندارد، نوشت: «محمد جواد ظریف نامزد جایزه صلح نوبل می شود.» این خبری است که پس از اعلام نتایج جمع بندی وین در رسانه های غربی ساخته و پرداخته شد و خیلی زود در میان رسانه های تجدیدنظرطلبان بازتاب پیدا کرد. رسانه هایی که پس از اعلام خبر حصول جمع بندی گفت وگوها بر سر پرونده فعالیت های صلح آمیز هسته ای کشورمان در وین تلاش بسیاری کردند تا منافع حزبی و جریانی خود را از این روند ملی به دست بیاورند و این پروژه معرفی دکتر ظریف به عنوان کاندیدای دریافت جایزه صلح نوبل را نیز در همان پازل ادامه دهند. مرور اسامی که تاکنون این جایزه را دریافت کرده اند، نشان می دهد که اکثر آنان در جوامع خود مسئول تئوریزه کردن استانداردهای غربی بوده اند و حتی در مواردی این جوایز به افرادی تعلق گرفته که نقش بسیار مهمی در جنایات جنگی داشته اند. از این رو باید گفت که تلاش برای معرفی دکتر ظریف به عنوان کاندیدای دریافت جایزه صلح نوبل، نه تنها خدمتی به وی محسوب نمی شود بلکه با قرار دادن ایشان در ردیف چنین افرادی، توهینی آشکار به ایشان شده است.
روزنامه جوان با انتخاب عنوان رنو پشت فرمان پارس می نشیند! نوشت: بحث واگذاری کمتر از نیمی از سهام پارس خودرو به رنوی فرانسه در شرایطی بعد از توافق هسته ای بار دیگر از سوی مسئولان این شرکت خودروساز ایرانی مطرح شده که همه منتظر حل مشکلات مالی گروه سایپا بودندو کارشناسان خودرو نیز معتقدند اگر این واگذاری به شرط استقلال مدیریتی باشد، قطعاً به نفع صنعت خودرو خواهد بود. شرکت های غربی پس از توافق هسته ای 14 جولای در تلاش برای ورود به بازار ایران هستند، از این رو شرکت رنوی فرانسه که پیش از این در دوران تحریم های غربی، قول و قرار های خودرا با شریک ایرانی اش زیر پا گذاشته، اکنون به دنبال خرید نیمی از سهام شرکت پارس خودرو است.
این روزنامه با بازتاب موضوع اعلان جنگ کردها به اردوغان، نوشت: ترکیه پس از گذشت چهار سال از بحران سوریه سرانجام به صورت مستقیم و رسمی بعضی مناطق این کشور و همچنین عراق را هدف قرار داد، هر چند مقامات ترکیه هدف حملات به سوریه را داعش اعلام کردند اما تحلیلگران این اقدام ترکیه را واکنشی به پیشروی اخیر کردها در شمال سوریه می دانند که به پایان صلح اردوغان با حزب کارگران کردستان و شروع فصل جدیدی از درگیری بین دو طرف منجر خواهد شد.
روزنامه جوان در ستون یادداشت های امروز با انعکاس عنوان استراتژی آمریکا در دوران پسا توافق، به قلم عباس حاجی نجاری نوشت: سخنان اوباما در مصاحبه با بی بی سی پیرامون تلاش امریکا برای مهار قدرت و نفوذ منطقه ای ایران حتی از طریق جنگ های نظامی، بیانگر ورود استکبار به فاز بعدی مقابله با نظام اسلامی بعد از ماجرای پرونده هسته ای ایران است و این در حالی است که این پرونده هنوز به جایی نرسیده و هنوز مراجع ذی ربط در ایران دیدگاه رسمی خود را در مورد آن اعلام نکرده اند و در داخل امریکا نیز اوباما با دشواری هایی برای جلب نظر کنگره مواجه است.
این روزنامه در صفحه ی نخست به بررسی موضوع های «جهان سوم لای منگنه سازمان تجارت جهانی و بردگی فرهنگی»، «فقط 3.5 درصد دم بخت ها ازدواج کردند!»، «بحران سازی از مرگ پزشک اردبیلی ناتمام ماند» و «نصرالله:آمریکا بعد از توافق هسته ای هم شیطان بزرگ باقی خواهد ماند» پرداخت و در ستون یادداشت های امروز موضوع «گردش سریع به واقع گرایی بعد از بهره برداری های سیاسی از توافق» نوشته ی مهران ابراهیمیان را برجسته کرد.
*گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9128**9131
04/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]