تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):برای انسان عیب نیست که حقش تاخیر افتد، عیب آن است که چیزی را که حقش نیست بگیرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854675596




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا برنامه‌ی ششم را نباید براساس پساتحریم نوشت؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
برنامه‌ چرا برنامه‌ی ششم را نباید براساس پساتحریم نوشت؟

دولت اقتصاد مقاومتی را فراموش نکند!
چرا برنامه‌ی ششم را نباید براساس پساتحریم نوشت؟
به نظر می‌رسد اظهارات دکتر نوبخت به‌همراه وزیر اقتصاد کشورمان، دلیل مبرهنی است که نشان می‌دهد دولت برنامه‌ی جدی و ویژه‌ای مبنی بر عملیاتی شدن مفهوم اقتصاد مقاومتی در کشور ندارد.



به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، سخن‌گوی دولت و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، چند روز پیش و پس از اعلام رسمی جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای، اذعان کرد که برنامه‌ی ششم باید براساس دوران پساتحریم نوشته شود. وی حتی ادعا کرد که دولت این کار را انجام خواهد داد و برای آن نیز برنامه‌ریزی کرده است. پس از اظهارات وی، وزیر اقتصاد آقای دکتر طیب‌نیا نیز تقریباً با ادبیاتی دیگر، حرف‌های وی را درباره‌ی برنامه‌های اقتصادی دولت بعد از توافق احتمالی، تکرار کرد و گفت که دولت برای آینده با نگاه لغو تحریم‌ها برنامه دارد.
 
به نظر می‌رسد اظهارات دکتر نوبخت به‌همراه وزیر اقتصاد کشورمان، دلیل مبرهنی است که نشان می‌دهد دولت برنامه جدی و ویژه‌ای مبنی بر عملیاتی شدن مفهوم اقتصاد مقاومتی در کشور ندارد. بدون شک دولتمردان خود به تعریف واژه‌ی اقتصاد مقاومتی به‌خوبی واقف هستند. اقتصاد مقاومتی مشتمل بر انواع حمایت از تولید داخلی سوار بر امتیاز ارتباطات بیرونی اقتصاد است؛ یعنی توجه به درون‌زایی اقتصاد. خواه تحریم باشد و خواه نباشد، تکیه بر درون‌زایی تولید و اقتصاد یک امر ایجابی است و نیاز به حمایت از تولید داخلی دارد.
 
درست است که در زمان تحریم هزینه‌ی مبادلات کشور مقداری افزایش پیدا کرده بود. حال اگر این هزینه کاهش یابد، شاید مقداری از این هزینه‌ها کاهش یابد، اما یادمان باشد با فرض لغو تحریم‌ها، خدای‌ناکرده اقتصاد به‌سمت هرج‌ومرج در واردات سوق پیدا نکند و ولنگاری در اقتصاد تشدید نشود. مشاهدات نشان می‌دهد دولت در 24 ماه اخیر به‌شدت تشنه‌ی منابع بوده و همواره از کمبود منابع به‌عنوان یکی از چالش‌های اساسی در اقتصاد ایران یاد کرده است. بنابراین پیش‌بینی می‌شود در صورت آزاد شدن مقداری از پول‌های بلوکه‌شده، دولتی که قبلاً حرص منابع داشته، به‌سمت هزینه‌کرد آن‌ها پیش برود. بنابراین اذعان و تصریح آقای سخن‌گو به نوشتن برنامه‌ی ششم توسعه مبنی بر «پساتحریم» این نکته را یادآوری می‌کند که دولت قرار است با لغو احتمالی تحریم‌ها، از اقتصاد مقاومتی فاصله گرفته و به‌سمت هزینه کردن آزادانه‌ی پول‌های بلوکه‌شده‌ای برود که قرار است به‌زودی آزاد شود.
 
درست است که در زمان تحریم، هزینه‌ی مبادلات کشور مقداری افزایش پیدا کرده بود. حال اگر این هزینه کاهش یابد، شاید مقداری از این هزینه‌ها کاهش یابد، اما یادمان باشد با فرض لغو تحریم‌ها، خدای‌ناکرده اقتصاد به‌سمت هرج‌ومرج در واردات سوق پیدا نکند و ولنگاری در اقتصاد تشدید نشود.
 
بدون شک درصورتی‌که کشور با تفکر دوران پساتحریم به‌صورت باز اداره شود و برنامه‌های اقتصادی نیز با فرض دوران پساتحریم نوشته شود، دروازه‌های واردات نیز آرام‌آرام باز خواهد شد و حمایت‌های کنونی از تولید ملی، ناخواسته برداشته خواهد شد.
 
لذا از دولت درخواست می‌شود همچنان از تولید ملی حمایت کرده و فیلترهایی را برای واردات و تقویت صادرات بگذارد که اگر چنین باشد، وجود تحریم یا عدم آن، نباید برای اقتصاد تفاوت چندانی داشته باشد. رفع تحریم فقط می‌تواند امتیازی بالقوه به‌منظور تقویت درون‌زایی اقتصاد و تولید محسوب شود.
 
مطمئناً سناریوسازی برای نوشتن برنامه‌ی ششم توسعه، می‌تواند اقتصاد ایران را در مسیر درست هدایت کند. بدون شک شعار پساتحریم، گول‌زننده است و به این معناست که تا الآن برنامه‌ها با تحریم مواجه بوده است و اگر تحریم‌ها برداشته شود، همه‌ی اهرم‌های کنترلی را از اقتصاد برمی‌داریم. اما اگر منظورش چنین چیزی نیست، پس نباید آن شعار را به زبان بیاورد. ایشان باید بگوید براساس شرایطی که در آینده با آن روبه‌رو خواهیم بود، گزینه‌های مختلفی داریم: تحریم کم برداشته شود، زیاد برداشته شود و....
 
لذا آقای نوبخت نباید شعار کلی ارائه کند، چون این تلقی ایجاد می‌شود که برنامه‌های قبلی تحریمی بودند. یعنی نظام برنامه‌ریزی ما تا الآن تحت سیطره و تسلط دشمن بود و بعد از این دیگر این‌طور نیست و رها و آزاد و شاد خواهیم بود. این شعارها چنین تلقی غلطی را در ادبیات اقتصاد ایجاد می‌کند و برای اقتصاد کشور بسیار مضر است.
 
این بزرگ‌ترین دغدغه است. اگر دولت مثل الآن با وزیر صنعت و معدن فعلی بخواهد اقتصاد را مدیریت کند، وای به حال روزی که دروازه‌ی واردات باز شود، چون قاچاق و مسائل دیگر به حال تولید داخلی بسیار مضر خواهد بود. حتی فعالیت‌های بنیادی اقتصاد را از بین خواهد برد، همه‌ی رشته‌ها را پنبه خواهد کرد و عملاً بازار ما را در بازار وارداتی استحاله می‌کند. متأسفانه شرایط مثل زمان قبل از انقلاب می‌شود. این سیاست‌های غلط بازرگانی که ما در این دو سال دیدیم، نتیجه‌ای غیر از این را نشان نمی‌دهد.
 
آثار کوتاه‌مدت آن این است که اگر نقل‌وانتقالات مالی انجام شود، در سرمایه‌گذاری‌ها گشایشی صورت می‌گیرد. اما سؤال اینجاست که این سرمایه‌گذاری در کجا صورت می‌گیرد و چه ثمراتی خواهد داشت. بعد از بهره‌برداری باید منتظر پاسخ این سؤال باشیم. این امر آثار حباب‌شکنی در بخش مالی و پولی دارد که می‌تواند کاهش نرخ ارز یا کاهش هزینه‌ی فعالیت‌های اقتصادی را به‌همراه داشته باشد. این آثار کوتاه‌مدت است، ولی همان‌طور که عرض کردم، هر سرمایه‌گذاری که در دم اتفاق بیفتد، بازتاب دراز‌مدت دارد./برهان/110



۰۴/۰۵/۱۳۹۴ - ۰۸:۱۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن