واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پاکستان از احتمال افزایش صادرات سیمان ایران نگران است اسلام آباد – ایرنا – صنایع تولید سیمان پاکستان که یکی از صادر کنندگان این محصول در منطقه محسوب می شود، از اینکه لغو تحریم های ایران ممکن است موجب جهش در میزان صادرات سیمان باکیفیت این کشور در آینده نزدیک و تصاحب بازارهای مقصد صادرات سیمان پاکستان شود، نگران است.
روزنامه انگلیسی زبان "داون" پاکستان روز شنبه به نقل از یکی از مسوولان دست اندر کار صنعت سیمان پاکستان نوشت: فکر می کنم ظرف چند ماه آینده، میزان صادرات سیمان پاکستان دست کم 10 تا 15 درصد کاهش بیابد.
وی همچنین به واردات سیمان ایران به پاکستان اشاره کرده و با طرح این ادعا که این واردات بطور غیرقانونی و بدون پرداخت عوارض گمرکی انجام می شود، گفت: باید جلوی این رویه واردات غیرقانونی گرفته شود و اگر قرار است سیمان تولید ایران وارد پاکستان شود، باید حد اقل 20 درصد عوارض گمرکی به آن تعلق گیرد تا بازار صنایع سیمان پاکستان را تحت الشعاع قرار ندهد.
در گزارش این روزنامه آمده است: افغانستان یکی از بازارهای مشترک مصرف سیمان ایران و پاکستان است و تحلیل گران اقتصادی می گویند سیمان ایران نمی تواند تاثیر چندانی بر میزان صادرات سیمان پاکستان به افغانستان داشته باشد زیرا ایران حداکثر می تواند سیمان مورد نیاز در منطقه قندهار افغانستان در نزدیکی مرز آن کشور را تامین کند درحالی که بازار اصلی صادرات سیمان پاکستان به افغانستان، مناطقی مثل کابل و جلال آباد است و مسافت طولانی این مناطق با مرز ایران، موجب می شود که هزینه سنگین حمل سیمان از کارخانه های ایران تا این شهرها، برای تولید کنندگان ایرانی مقرون به صرف نباشد.
مسوول یادشده صنایع سیمان پاکستان در این گزارش گفته است که حدود 60 تا 65 درصد صادرات سیمان ایران مربوط به صادارات به عراق است، 10 تا 15 درصد به افغانستان و حدود 20 درصد صادرات آن هم به چند کشور دیگر از جمله پاکستان است.
پاکستان علاوه بر صادارات سیمان به افغانستان، این محصول را از راه دریا به عراق و آفریقای جنوبی هم صادر می کند.
در این گزارش آمده است که ایران با ظرفیت تولید حدود 80 میلیون تن سیمان، رتبه چهارم جهان را در این عرصه به خود اختصاص داده است و ظرفیت تولید سیمان این کشور ظرف یک تا دو سال آینده، حتی بیشتر هم خواهد شد.
** صنعت سیمان پاکستان، بازنده رقابت با ایران
تولید کنندگان سیمان پاکستان به دلیل این که توان رقابت با صنعت تولید سیمان ایران را در جذب بازارهای های منطقه ای ندارند، هر از گاهی با طرح ادعای تکراری ورود غیرقانونی سیمان ایران به آن کشور، سعی دارند مانع از صادرات سیمان ایران به پاکستان شوند.
انجمن تولید کنندگان سیمان پاکستان بارها از دولت این کشور خواسته است تا برای جلوگیری از ورود سیمان ارزان قیمت از ایران و ضربه خوردن به صنعت سیمان پاکستان، اقدامی جدی انجام دهد.
تولیدکنندگان سیمان پاکستان ادعا می کنند به دلیل نبود کنترل کافی در بخش گمرک مرز پاکستان، بخش عمده ای از واردات سیمان ایران به پاکستان بدون پرداخته تعرفه گمرکی و بطور غیرقانونی وارد این کشور می شود به قیمت پایین تر از سیمان تولید شده در کاخانه های سیمان پاکستان، در بازار این کشور توزیع می شود.
مسوولان صنعت سیمان ایران ادعای تولید کنندگان سیمان پاکستان را مبنی بر اینکه سیمان ایران بدون پرداخت شدن تعرفه گمرکی وارد پاکستان می شود، رد می کنند و آن را ادعای تکراری از سوی پاکستان می دانند.
با توجه به اینکه در مناطق جنوب غربی پاکستان که در نزدیک مرز ایران واقع شده است، کارخانه سیمانی وجود ندارد و نیز با توجه به هزینه بالای حمل سیمان از دیگر مناطق پاکستان به این منطقه، طبیعی است تامین سیمان مورد نیاز این منطقه از طریق کارخانه های سیمان ایران واقع در نزدیک مرز پاکستان امری منطقی و مقرون به صرفه برای طرف پاکستانی است.
براساس گزارش رسانه های پاکستان، روزانه 500 تا 600 تن سیمان ایران وارد پاکستان می شود.
قیمت تمام شده تولید سیمان در پاکستان، به دلیل بالا بودن قیمت برق و سوخت مورد نیاز کارخانه های سیمان این کشور، بالاتر از سیمان وارداتی ایران است. پاکستان از بحران کمبود برق، سوخت و انرژی به شدت رنج می برد و این بحران به یکی از اصلی ترین معضلات بخش صنایع و کارخانجات این کشور تبدیل شده است.
تا زمانی که پاکستان با مشکل تامین سوخت و انرژی مورد نیاز کارخانه های این کشور مواجه است، تولید محصولات صنعتی گوناگون در این کشور به ویژه سیمان، هزینه زیادی در بر خواهد داشت.
مشکل دیگری که صنعت سیمان پاکستان با آن مواجه شده، از دست دادن بازار صادرات سیمان به افغانستان است.
در واقع آنچه بیش از هر چیز دیگر موجب ناخرسندی تولید کنندگان سیمان در پاکستان شده است، تولید سیمان با کیفیت و با قیمت مناسب در ایران است. سیمان ایران توانسته در رقابت با صنعت سیمان پاکستان، گوی سبقت را از رقیب در جذب بازارهای منطقه از جمله افغانستان برباید.
آساق**1723
03/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]