واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ مرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۲۸ب.ظ)
افزايش صادرات نفت ايران تأثيري روي نفت غيرمتعارف آمريکا نخواهد داشت موج - تحليل گران ميگويند: ايران پس از توافق هستهاي اخير که به لغو تدريجي تحريمها عليه اين کشور ميانجامد، صادرات نفت خود را افزايش خواهد داد، اما؛ اين افزايش تأثير چنداني روي صنعت نفت غيرمتعارف آمريکا در آينده نزديک نخواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري موج، دبورا گوردون، مدير برنامه انرژي و آبوهوا در بنياد صلح بينالمللي کارنگي، در مصاحبه با شينهوا گفت: اگر صنعت نفت شيل آمريکا در سال 2015 شرايط اقتصادي دشواري را تجربه کند احتمالا نتيجه مستقيم توافق هستهاي با ايران نخواهد بود. چشمانداز صنعت نفت شيل آمريکا در سال 2016 بيشتر با احتمال احياي اقتصاد جهاني ارتباط خواهد داشت.
آمريکا در چند سال گذشته به مدد استفاده گسترده از حفاري هيدروليک و بالا بودن قيمت نفت در محدوده 100 دلار شاهد توسعه نفت شيل خود بوده است.
در شرايطي که قيمتهاي جهاني نفت در سال گذشته به دليل عرضه بيش از حد به شدت سقوط کردند اما شتاب صنعت نفت شيل آمريکا به لحاظ توليد، سرمايهگذاري و اشتغال کاهش قابلتوجهي پيدا کرده است.
گوردون افزود: پيشبيني اين که آيا توافق هستهاي ايران، عرضه مازاد جهاني نفت را بدتر خواهد کرد در حال حاضر غيرممکن است؛ چراکه لغو تحريمها همانند؛ مذاکرات هستهاي يک فرايند غيرخطي خواهد بود. هيچکس نميتواند اين مسير، نقطه انتها و زمانبندي آن را به طور دقيق پيشبيني کند.
وي خاطرنشان کرد: توافق هستهاي براي اين که روي سياستگذاري نهادهاي آمريکايي و ايران تأثير بگذارد زمان ميبرد. اينطور نيست که دروازههاي نفت ايران به طور خودکار باز شده و نفت ايران به سرعت روانه بازار شود.
آمريکا و اتحاديه اروپا در سالهاي 2011 و 2012 تحريمهايي را عليه ايران وضع کردند که به ترتيب باعث کاهش صادرات نفت خام ايران از روزانه 2.6 ميليون بشکه در سال 2011 به متوسط روزانه يک ميليون و 400 هزار بشکه در سال گذشته شد.
ايران انتظار دارد که بتواند صادرات نفت خود را به سرعت پس از لغو تحريمها افزايش دهد، چراکه؛ ميتواند ظرفيت توليد نفت خود را به سرعتبالا ببرد. بيژن زنگنه، وزير نفت ايران، در ديدار با مقامات اقتصادي آلمان در تهران اعلام کرده است که ايران ميتواند در آينده نزديک به ظرفيت توليد حدودا 4.7 ميليون بشکه در روز برسد که 42 درصد بالاتر از توليد اين کشور در ماه مارس است.
اين در حالي است، که گوردون درباره اين موضوع ترديد دارد؛ چراکه معتقد است که پس از پنج سال تحريم ايران فاقد توانايي فني و منابع مالي براي احياي قابلتوجه توليد نفت خود در کوتاه مدت است.
گوردون افزود: ميادين نفت ايران پير و داراي نفت سنگين هستند و در مراحل پيشرفته روند کاهش قرار دارند که به روشهاي پيچيده براي احيا نياز دارند. فناوري خارجي، سرمايهگذاري و خدمات ميادين نفتي طي پنج سال گذشته به دليل تحريمها به ايران ارائه نشدهاند و زماني که تحريمها به طور رسمي لغو شوند قيمت پايين نفت ممکن است مانع سرمايهگذاريهاي عمده جديد شود.
اين تحليل گر همچنين معتقد است که توافق هستهاي اخير باعث هجوم سرمايهگذاري خارجي به صنعت نفت ايران نخواهد شد و اين موضوع همچنين باعث بدتر شدن صنعت نفت شيل آمريکا نميشود.
گوردون با بيان اين که ايران بايد تخفيفهاي قابلتوجهي را براي جذب شرکتهاي نفتي خارجي ارائه دهد، افزود: ريسک قابل توجهي وجود دارد که شرکتهاي نفتي بينالمللي بايد آن را بررسي کنند. بازار نفت در حال حاضر اشباع است و قيمتها پايين هستند. کشورهاي عربي عضو اوپک، نفت تقريبا با کيفيت مشابهي را به بازارهاي مشابه ارائه ميکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]