محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829236215
توليدكنندگان براي گراني زير ۶ درصد توافق كردند
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: توليدكنندگان براي گراني زير ۶ درصد توافق كردند
افزايش قيمت ۶ درصدي كالاهاي اساسي كه دو هفته قبل اعلام شد، در حالي در شرايط دشوار اقتصادي بار ذهني جديد براي اقشار جامعه ايجاد كرد و اقتصاد را به پيشباز انتظار تورمي حاصل از آن برد كه روزهاي بعد و اظهارنظرهاي دولتمردان و توليدكنندگان نشان داد كه تيم اقتصادي دولت بدون توجه به حساسيتهاي تنظيم بازار هيچ هماهنگي با توليدكنندگان ندارد.
نویسنده : بهناز قاسمي
افزايش قيمت ۶ درصدي كالاهاي اساسي كه دو هفته قبل اعلام شد، در حالي در شرايط دشوار اقتصادي بار ذهني جديد براي اقشار جامعه ايجاد كرد و اقتصاد را به پيشباز انتظار تورمي حاصل از آن برد كه روزهاي بعد و اظهارنظرهاي دولتمردان و توليدكنندگان نشان داد كه تيم اقتصادي دولت بدون توجه به حساسيتهاي تنظيم بازار هيچ هماهنگي با توليدكنندگان ندارد.
طي 10 روز اخير نعمت زاده وزير صنعت، معدن و تجارت اعلام كرد بر مبناي ابلاغيه معاون اجرايي رئيسجمهور 18 قلم كالاي اساسي از جمله گندم، آرد، نان، قند و شكر، مرغ، تخممرغ، برنج، روغن نباتي، گوشت قرمز، كره، شيرخام و لبنيات ميتوانند مجوز افزايش قيمت تا سقف 6 درصد بگيرند، خبري كه بلافاصله چند ساعت بعد توسط سازمان حمايت از حقوق مصرفكنندگان تكميل و گفته شد شركتهاي توليدي 18 قلم كالاي اساسي ميتوانند اسناد خود را براي افزايش قيمت تا 6 درصد به اين سازمان ارائه كنند تا بررسي كارشناسي انجام شود و افزايش بيش از اين ميزان در كارگروه ستاد تنظيم بازار بايد مطرح شود.
طي سالهاي گذشته به دليل افزايش هزينههاي توليد از جمله نرخ بالاي تورم، افزايش قيمتهاي حامل انرژي و نهادههاي توليد اين توليدكنندگان بودند كه به دنبال افزايش قيمت رفته و دولت مدام به حالت دستوري سعي در كنترل قيمتها داشت.
اما اين بار دولت پيشدستي كرده و خود مجوز افزايش قيمت كالاهاي اساسي را صادر كرد، اما اين مصوبه در شرايطي ابلاغ شد كه اغلب صنايع توليدكننده بر اين نكته اذعان دارند كه به دليل ركورد حاكم، بازار قدرت و كشش افزايش مجدد قيمتها را ندارد. پيگيري رسانهها از اغلب توليدكنندگان كالاهاي اساسي نيز نشان داد به جز صنايع قند و شكر و روغن نباتي ساير توليدكنندگان مشمول مصوبه دولت درخواستي براي افزايش قيمتها ندارند.
امكان رشد مجدد تورم
اين مسئله بدون نظرخواهي از بخش توليد كشور در حالي مطرح ميشود كه مردم به دليل تورم شتابان سالهاي اخير هنوز قدرت خريد خود را بازنيافتهاند و كارشناسان نيز عنوان ميكنند تورم به هسته سخت خود رسيده و هر لحظه امكان افزايش مجدد آن و بازگشت به نقطه 40 درصد وجود دارد، حال در چنين شرايطي اعلام بيبرنامه و ناهماهنگ افزايش 6 درصدي قيمت كالاهاي اساسي و ايجاد نارضايتي در اقشار مردم و دامن زدن به انتظارات تورمي چه معنايي ميتواند داشته باشد.
موضوع وقتي پيچيدهتر ميشود كه اين اتفاق نشان داد دولتمردان بر سر موضوعات مهمي چون تنظيم بازار و قيمت كالاهاي اساسي مورد نياز مردم هيچگونه هماهنگي با بخش توليد كشور كه عمدتا نيز در اختيار بخش خصوصي است ندارند، علاوه بر اين در بدنه دولت نيز چنين هماهنگي وجود ندارد، چنانكه سخنگوي دولت در پاسخ به اين سؤال كه آيا افزايش 6درصدي قيمت كالاهاي اساسي كه وزير صنعت آن را اعلام كرده بود صحت دارد يا خير، گفت: بنده چنين موضوعي را از وزير صنعت نشنيدم اما به طور كلي دولت چنين مجوزي را صادر نكرده است!
اين در حالي است كه بخشنامه معاون اجرايي رئيسجمهور در اين رابطه منتشر شده و با بازتاب گسترده در رسانههاي كشور صراحتاً اعلام ميدارد: هرگونه افزايش قيمت كالاها و خدمات اولويت اول شامل كالاهايي نظير گندم، آرد، نان، قند و شكر، مرغ، تخم مرغ، برنج، روغن نباتي، گوشت قرمز، كره، شيرخام، كودهاي اوره، فسفات و پتاس، محصولات لبني پرمصرف (شير، پنير و ماست)، انواع كالاهاي يارانهاي (حسب ضرورت و اعلام كارگروه تنظيم بازار) در سال جاري تا سقف 6 درصد (صرفاً بر اساس سهم هزينههاي سوخت و حاملهاي انرژي، حقوق و دستمزد و... در قيمت تمام شده كالاها و خدمات) با تصويب سازمان حمايت مصرفكنندگان و توليدكنندگان و بيش از آن پس از تأييد سازمان مذكور (هيئت تعيين و تثبيت قيمتها) مستلزم اخذ مصوبه از كارگروه تنظيم بازار است.
بايد پرسيد اعلام ناهماهنگ اخبار اينچنيني كه مستقيماً با معيشت مردم در ارتباط بوده و ميتواند اقتصاد و فضاي جامعه را دچار التهاب كند را دولتيها چگونه توجيه ميكنند، آن هم در بيخبري و بيرغبتي كامل توليدكنندگان كالاهاي اساسي؟
توافقات بيسر و صدا براي گراني
بازار بعد از توافقات هستهاي به نوعي انتظار كاهش قيمت را ميكشيد. اگرچه فعالان بازار معتقدند كه موج تغييرات قيمتي ناشي از اين توافق، به زودي در بازار نمايان نخواهد شد اما به هرحال بازار در يك اقدام رواني، انتظار كاهش قيمت را ميكشيد، در حالي كه اين مصوبه دولت منجر شد كه نه تنها پاياني بر اين انتظار نقش بخورد بلكه دولت دستور افزايش قيمت را نيز صادركند.
يك مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت در اين رابطه به مهر ميگويد: درخواستهاي زيادي از سوي توليدكنندگان براي افزايش قيمت در سقف ۶ درصد، به سازمان حمايت ارجاع داده شده در حالي كه به مرور اين پروندهها در حال بررسي است و با چند پرونده هم موافقت ضمني صورت گرفته است.
او ميافزايد: در گام اول هدف دولت اين است كه افزايش قيمت را براي كالاهايي تصويب كند كه اگرچه در سبد كالاهاي مصرفي خانوارها قرار ميگيرند اما به هرحال، سهم غيرمستقيمتري در سبد هزينهاي خانوارها دارد و به نوعي هم هزينه ماهانه خانوارهاي ايراني براي خريد آن چندان بالا نيست؛ بنابراين دولت گام به گام مشغول بررسي اين پروندههاست و همين امر سبب شده تا توليدكنندگان بيشتري به سازمان براي افزايش قيمت مراجعه كنند.
شگردهاي توليدكنندگان براي حفظ بازار
در اين ميان، برخي توليدكنندگان شگردهايي براي حفظ بازار به كار ميگيرند به طوري كه برخي تصميم دارند مقطع به مقطع، افزايش قيمت ۶ درصدي را از سازمان حمايت طلب كنند؛ به اين معنا كه اكنون ۶ درصد افزايش را داشته باشند و مثلاً چهار تا شش ماه بعد، باز هم ۶ درصد ديگر طلب كنند و اين گونه، يكساله ميتوانند حدود ۱۲ درصد افزايش قيمت از دولت بگيرند بنابراين به نظر ميرسد سازمان حمايت مصرفكنندگان و توليدكنندگان هم بايد مراقب چنين رفتارهايي از سوي توليدكنندگان باشد.
البته بازار هم روايتهايي از گرانيهاي بعد از ماه رمضان دارد. بررسيهاي ميداني حكايت از برخي افزايش قيمتها در بازار دارد و زيرپوستي، برخي كالاها گران شدهاند. البته برخي ديگر از توليدكنندگان ترجيح دادهاند كه بستههاي مواد عرضه شده خود را كوچكتر كرده و در عين حال، قيمت را نسبتاً ثابت نگه دارند. در برخي كالاها نيز نه تنها بستهها به لحاظ وزني، كوچكتر شده بلكه قيمت هم خيز كوچكي رو به افزايش داشته است.
البته دراين ميان اظهارات متناقض سازمان حمايت نيز قابل توجه است به طوري كه از يك سو با رشد قيمتها موافقت ميكند و از سوي ديگر توافقات هستهاي و بهبود بازار كسب و كار را دليلي براي ممنوعيت گراني كالاها اعلام ميكند. به هرحال بيتوجهي دولت به هماهنگي با توليدكنندگان براي افزايش قيمت كالاها ونبود تقاضا به دليل نداشتن قدرت خريد مردم، از ضعفهاي دولت يازدهم است كه در دوسال گذشته همواره بازار را با شوكهاي قيمتي مواجه كرده و شكاف دولت و بخش خصوصي را بيشتر كرده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]
صفحات پیشنهادی
توافقات بیسر و صدا برای گرانی زیر ۶ درصد/ در سازمان حمایت چه خبر
توافقات بیسر و صدا برای گرانی زیر ۶ درصد در سازمان حمایت چه خبر اقتصاد > بازرگانی - مهر نوشت در حالی تولیدکنندگان نوبت به نوبت برای دریافت مجوز گرانی اقدام کردهاند که اخبار غیر رسمی از توافقات بی سر و صدا برای گرانیهای زیر ۶ درصد اکثر کالاهای اساسی حکاتوافقات بیسر و صدا برای گرانی زیر ۶ درصد |اخبار ایران و جهان
توافقات بیسر و صدا برای گرانی زیر ۶ درصد در حالی تولیدکنندگان نوبت به نوبت برای دریافت مجوز گرانی اقدام کردهاند که اخبار غیر رسمی از توافقات بی سر و صدا برای گرانیهای زیر ۶ درصد اکثر کالاهای اساسی حکایت دارد کد خبر ۵۱۹۴۸۸ تاریخ انتشار ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۲ - 25 July 2015 درمسئولیت صدور مجوز گرانیهای زیر ۶ درصد به سازمان حمایت واگذار شد
سخنگوی سازمان حمایت در گفتگو با مهر مسئولیت صدور مجوز گرانیهای زیر ۶ درصد به سازمان حمایت واگذار شد شناسهٔ خبر 2857191 - یکشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۶ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت سخنگوی سازمان حمایت اعلام کرد براساس بخشنامه معاون اجرایی رئیس جمهور مسئولیت صدور مجوز گرانی ۱۸توافقات بیسر و صدا برای گرانی زیر ۶%
تراز در حالی تولیدکنندگان نوبت به نوبت برای دریافت مجوز گرانی اقدام کردهاند که اخبار غیر رسمی از توافقات بی سر و صدا برای گرانیهای زیر ۶ درصد اکثر کالاهای اساسی حکایت دارد به گزارش تراز بیش از ۱۰ روز است که از دستور محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور میگذرد اوصدور مجوز گرانیهای زیر ۶ درصد به سازمان حمایت واگذار شد
سخنگوی سازمان حمایت در گفتگو با مهر صدور مجوز گرانیهای زیر ۶ درصد به سازمان حمایت واگذار شد شناسهٔ خبر 2857191 - یکشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۶ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت سخنگوی سازمان حمایت اعلام کرد براساس بخشنامه معاون اجرایی رئیس جمهور مسئولیت صدور مجوز گرانی ۱۸ قلم کالتوافقات بیسر و صدا برای گرانی کالاها
توافقات بیسر و صدا برای گرانی کالاها در حالی تولیدکنندگان نوبت به نوبت برای دریافت مجوز گرانی اقدام کردهاند که اخبار غیر رسمی از توافقات بی سر و صدا برای گرانیهای زیر ۶ درصد اکثر کالاهای اساسی حکایت دارد به گزارش فرهنگ نیوز بیش از ۱۰ روز است که از دستور محمد شریعتمداری معاووزیر نفت: اولویت ایران پس از توافق افزایش صادرات است
وزیر نفت اولویت ایران پس از توافق افزایش صادرات استوزیر نفت گفت نخستین اولویت وزارت نفت به عنوان وزارت خارجه دوم پس از این توافق آمادگی برای افزایش صادرات است به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت نفت بیژن زنگنه پس از توافق ایران و1 5 که روز گذشتهبازشدن مسير گراني مواد غذايي با توافق دولت
بازشدن مسير گراني مواد غذايي با توافق دولت در پي ابلاغ مسئول اعلان مجوز گرانيها از سوي دولت مقرر شده است كالاهاي اساسي يا به عبارت بهتر مواد غذايي با دستور دولت 6 درصد گران شوند نویسنده مهران ابراهیمیان در پي ابلاغ مسئول اعلان مجوز گرانيها از سوي دولت م15 درصد جمعیت کشور زیر خط فقر
یک پژوهشگر سیاستگذاری اجتماعی اعلام کرد 15 درصد جمعیت کشور زیر خط فقر یک پژوهشگر سیاستگذاری اجتماعی گفت بر اساس برآوردهای صورت گرفته توسط موسسات دولتی حدود 15 درصد جمعیت کشور زیر خط فقر هستند همچنین حدود دو میلیون و 300 هزار خانوار نیز تحت پوشش دائمی امداد و بهزیستی هستند اینقائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ایران 12 درصد است
قائم مقام وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ایران 12 درصد استقائم مقام وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ایران 12 درصد است گفت شاخص نقش مدیریتی زنان از سال 88 تا پایان سال 92 55 درصد افزایش داشته است به گزارش خبرگزارمدیرعامل چادرملو به فارس خبر داد دستور وزیر صنعت برای تخفیف ۳ درصدی در قیمت گندله و آهن اسفنجی/ جبران کسری درآ
مدیرعامل چادرملو به فارس خبر داددستور وزیر صنعت برای تخفیف ۳ درصدی در قیمت گندله و آهن اسفنجی جبران کسری درآمد با افزایش قیمت کنسانترهمدیرعامل شرکت سنگآهن چادرملو از دستور وزیر صنعت برای اعمال تخفیف ۳ درصدی در قیمت گندله و آهن اسفنجی خبر داد و گفت سنگآهنیها کسری درآمد خود رانایبرئیس کانون صنایع غذایی به فارس خبر داد درخواست تولیدکنندگان کالای اساسی افزایش قیمت ۶ درصدی است، نه بیشتر
نایبرئیس کانون صنایع غذایی به فارس خبر داددرخواست تولیدکنندگان کالای اساسی افزایش قیمت ۶ درصدی است نه بیشتر مصوبهای هنوز صادر نشدهنایبرئیس کانون صنایع غذایی با بیان اینکه تولیدکنندگان کالاهای اساسی درخواست افزایش ۶ درصدی قیمت محصولاتشان را به دولت ارائه کردهاند نه بیشتر گفسفر وزیر دفاع آمریکا به خاورمیانه برای رفع نگرانی از توافق هسته ای
سفر وزیر دفاع آمریکا به خاورمیانه برای رفع نگرانی از توافق هسته ای روز نو اوباما وزیردفاع آمریکا را به خاورمیانه می فرستد تا به هم پیمانان آمریکا درباره توافق هسته ای با ایران اطمینان دهد باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا قصد دارد وزیر دفاع خود را در هفته آینده به خاورمیانهوزیر راه وشهرسازی: ۳۰ درصد جمعیت شهری در فقر به سر میبرند
وزیر راه وشهرسازی ۳۰ درصد جمعیت شهری در فقر به سر میبرندوزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۳۰ درصد جمعیت شهری در فقر شهری به سر میبرند گفت تلاش میکنیم در بحث بازآفرینی احیای شهری و محله محوری توجه شود به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس عباس آخوندی در حاشیه اولین جلسه ستادکاهش ۱۰ درصدی قیمت خودرو با توافق هستهای |اخبار ایران و جهان
کاهش ۱۰ درصدی قیمت خودرو با توافق هستهای سه تا چهار ماه پس از توافق هستهای قیمت خودروهای داخلی بین پنج تا 10 درصد کاهش خواهد یافت کد خبر ۵۱۶۷۳۷ تاریخ انتشار ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۰۶ ۳۵ - 13 July 2015 یک کارشناس صنعت خودرو معتقد است سه تا چهار ماه پس از توافق هستهای قیمت خودروهای دفارس گزارش میدهد استقبال سرد تولیدکنندگان کالاهای اساسی از مصوبه افزایش ۶ درصدی قیمت/ رکود بازار؛ دور افتاده
فارس گزارش میدهداستقبال سرد تولیدکنندگان کالاهای اساسی از مصوبه افزایش ۶ درصدی قیمت رکود بازار دور افتاده از چشم دولتیهادر حالی که معاون اجرایی رییس جمهور مجوز افزایش قیمت 18 قلم کالای اساسی را صادر کرده است که بسیاری از دستاندرکاران و تولیدکنندگان با افزایش قیمت به دلیل اثکاهش 10 درصدی قیمت خودرو با توافق هستهای
دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۰۳ ۱۳ یک کارشناس صنعت خودرو معتقد است سه تا چهار ماه پس از توافق هستهای قیمت خودروهای داخلی بین پنج تا 10 درصد کاهش خواهد یافت شهرام آزادی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اظهار کرد در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای برخی هزینه-
اقتصادی
پربازدیدترینها