واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۶ق.ظ)
يک خبره بازار سرمايه درخواست کرد: قيمت گذاري سنگ آهن با رعايت قواعد بازار/رفع ابهام از نرخ خوراک پتروشيمي ها موج - يک خبره بازار سرمايه با بيان اين که اقدام دولت در تعيين قيمت سنگ آهن و گندله منطقي نبود، اظهار داشت: دولت نمي بايست در قيمت گذاري محصولات و زنجيره توليد فولاد وارد شود چرا که تعيين دستوري قيمت کالا و محصولات معدني بر هيچ منطق اقتصادي استوار نيست و تعيين دستوري قيمت محصولات معدني به زنجيره توليد فولاد ضربه مي زند.
به گزارش خبرگزاري موج، غلامرضا سليماني اميري مديرعامل هلدينگ چند رشته اي غدير در برابر اين سوال که آيا اين استدلال دولت که با توجه به کاهش جهاني قيمت فولاد، قيمت سنگ آهن وگندله نيز بايد متعادل شود، صحيح است؟، ابراز داشت: درست است که قيمت فولاد از کاهش برخوردار شده است اما اين کاهش قيمت جهاني تنها معطوف به فولاد نبوده و آهن اسفنجي و گندله نيز با کاهش قيمت در بازارهاي جهاني مواجه شده اند.
اين خبره بازار سرمايه نگراني هاي موجود از بروز آسيب به صنعت فولاد در پي نرخ گذاري دولتي آهن اسفنجي و گندله را مورد اشاره قرار داد که به موجب آن شرکت هاي توليدي زنجيره فولاد طي نامه اي به وزارت صنعت، معدن و تجارت پيشنهاد داده اند که بهتر است وزارت خانه ها در قيمت گذاري کالاها و محصولات وارد نشوند و مبناي قيمت گذاري اين محصولات عرضه و تقاضا در بورس کالا قرار گيرد چرا که مکانيزم موجود در بورس کالا خود قيمت ها را تعديل مي کند.
مديرعامل شرکت سرمايه گذاري غدير با تاکيد بر اين که قيمت سنگ آهن در سطح جهان کاهش يافته و اين کاهش قيمت بين المللي است، اضافه کرد: در حال حاضر قيمت هاي موجود در سنگ آهن به صورت بين المللي در بورس فلزات لندن تعيين مي شود، بر اين اساس نيازي نيست که قيمت اين کالا به صورت داخلي تعيين شود. براين اساس مکانيزم عرضه وتقاضا در بازارهاي بين المللي و بورس کالا بهترين اقدام در منطقي کردن قيمت اين محصول به شمار مي رود.
وي همچنين در خصوص قيمت خوراک واحدهاي پتروشيمي نيز اظهار اميدواري کرد که اين نرخ به زودي در کارگروهي که در وزارت نفت تشکيل شده است، تعيين شود.
اين خبره بازار سرمايه به مصوبه مجلس شوراي اسلامي در خصوص تعيين نرخ خوراک واحدهاي پتروشيمي اشاره کرد که از زمان ابلاغ اين مصوبه از سوي مجلس ، کارگروه مشترک وزارت نفت،صنعت ،معدن وتجارت و اقتصاد شش ماه فرصت دارد که نرخ خوراک واحدهاي پتروشيمي را تعيين کند.
وي مهلت پاياني اين کارگروه براي تعيين نهايي نرخ خوراک واحدهاي پتروشيمي را مردادماه اعلام کرد که به موجب آن بايد نرخ 13 سنت خوراک واحدهاي پتروشيمي تعديل شود.
مديرعامل شرکت سرمايه گذاري غدير به موجب بررسي ها و محاسبات صورت گرفته بر فرمول موجود، نرخ خوراک پتروشيمي ها را 8 سنت عنوان کرد.
وي در مورد قيمت خوراک پالايشي ها نيز به بخش نامه شرکت ملي پالايش و پخش به شرکت هاي پالايشي اشاره کرد که فوب خليج فارس مبناي نرخ خوراک قرار گرفته است.
سليماني اميري با بيان اين که در انتظار عملياتي شدن اين بخش نامه در شرکت هاي پالايشي هستيم، ادامه داد: شرکت هاي پالايشي 15 روز فرصت دارند که قيمت ها را بر اساس آخرين بخش نامه شرکت ملي پالايش و پخش تعديل کنند تا به موجب گزارش هاي حاصله، مجامع عادي ساليانه آنها برگزار شود.
به گفته اين خبره بازار سرمايه؛ با توجه به اينکه مهلت شرکتهاي پالايشي براي برگزاري مجمع عادي ساليانه خود در سي و يکم تيرماه به اتمام مي رسد، لذا اين شرکت ها تا پانزدهم مردادماه مهلت دارند تا قيمت هاي خود را بر اساس بخشنامه شرکت ملي پالايش و پخش تعديل و گزارش هاي خود را منتشر کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]