واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۲۹ق.ظ)
ضرورت توجه به زيرساخت هاي بهداشتي براي جذب گردشگر موج - هر چقدر که مناظر طبيعي و بناهاي تاريخي داشته باشيم اگر موارد بهداشتي را ارتقا ندهيم گردشگر داخلي که هيچ گردشگر خارجي هم دل زده مي شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، يکي از ابزار هاي رشد اقتصادي در هر کشوري توجه به زيرساخت هاي فرهنگي و توريستي است که با استفاده از آن ها بتواند صنعت گردشگري را ارتقا دهد. همين ارتقاي شاخص ها و زيرساخت ها در کوتاه مدت و ميان مدت سبب جذب توريست و گردشگر خواهد شد.
همه کشورها از اين پتانسيل استفاده مي کنند. مي خواهد تخت جمشيد باشد يا خرابه ها و ويرانه هاي اوکراين، اما؛ اين يک روي سکه است. تبديل زيرساخت هاي فرهنگي و توريستي نياز به سرمايه گذاري بهينه دارد. از جمله توجه به مختصات گردشگري، ارتقاي کيفيت هتل ها و ايجاد فضاهاي جذاب براي جذب توريست.
اين ها همه در سايه برداشتن پاره اي موانع فرهنگي ميسر است. حالا اين موانع فرهنگي در هر کشوري متفاوت است. با اين حال در فضاي تعامل و گفتگو با کشورهاي دنيا حتما فضاي سرمايه گذاري در بخش هاي مختلف اقتصادي هم ميسر است.
زمزمه هاي ايجاد فضاي مطلوب در اقتصاد گردشگري هم پس از توافق هسته اي و پايان مذاکرات بيشتر شنيده مي شود. در اين زمينه رحمت الله نوروزي، نماينده مجلس گفته است: «لازم است دولت و مجلس با کمک يکديگر اقدام به تقويت زيرساخت هاي گردشگري در سراسر کشور کنند و از طرفي فرهنگ گردشگري ايراني را در بين ايرانيان رواج دهند تا مردم به جاي سفر به کشورهاي ترکيه، مالزي، هند و غيره به سمت جاذبه هاي گردشگري داخلي کشيده شوند.»
اما اين جاذبه هاي گردشگري نياز برطرف کردن پاره اي ضعف هاي اطلاع رساني و اقتصادي و فرهنگي هم دارد. به علاوه اينکه سياستگذاري حوزه گردشگري بايد به ارتقا کيفيت هتل ها توجه داشته باشد. به نحوي که گردشگر خارجي از ضعف اين سيستم ها پرده برندارد. نظير عکس هايي که برخي توريست هاي خارجي در فضاي مجازي از نامناسب بودن سرويس هاي بهداشتي و توالت هاي هتل هاي يک ستاره و 5 ستاره ايراني منتشر کرده اند. با نگاهي به اين عکس ها اصلا به ذهن نمي رسد که اينها مربوط به هتل هاي درجه يک ايراني است، بلکه احساس مي شود که مروبط به قهوه خانه هاي ميان راهي و کاميون رو است. حالا اين امر باعث تاسف است يا نيست دولت بايد در اين امر سرمايه گذاري کند و سرويس هاي بهداشتي تمامي هتل ها را نوسازي کند. البته قصه سرويسهاي بهداشتي سر دراز دارد که سر نخ آن به دوران رياست «اسفنديار رحيممشايي» در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ميرسد که قول ساخت سرويس بهداشتي در هر 25 کيلومتر از جادههاي کشور را آن هم تا پيش از پايان سال 1390 داد اما اين پروژه شکست خورد؛ چرا که تا سال 90 نه تنها اين وعده به سرانجام نرسيد، بلکه به گفتهٔ مسعود سلطانيفر، رييس اين سازمان از آن يکهزار سرويس بهداشتي وعده داده شده فقط 100 چشمه به کار افتاد و رديف اعتبار سرويسهاي بهداشتي نيز در دولت حذف شد.
از اين نظر لازم است حالا که مدام از توسعه اقتصاد گردشگري و اقتصاد بدون نفت صحبت مي شود کمي به نوسازي و احداث زير ساخت هاي بهداشتي و فرهنگي توجه شود؛ چرا که هر چقدر که مناظر طبيعي و بناهاي تاريخي داشته باشيم اگر موارد بهداشتي را ارتقا ندهيم گردشگر داخلي که هيچ گردشگر خارجي هم دلزده مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]