واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۴۱ق.ظ)
جوابيه شرکت آب منطقه اي مازندران به خبر موج موج - در پي انتشار خبري در موج با عنوان «تخليه مستقيم فاضلاب به رودخانه و دريا در شهرهاي شمالي / ساخت سد هراز غير منطقي است» که به انتقاد از وضعيت نابسامان فاضلاب پرداخته بود، روابط عمومي شرکت آب منطقه اي مازندران با ارسال جوابيه اظهار نظرهاي صورت گرفته را غير کارشناسي خواند.
در پي انتشار خبري در خبرگزاري موج با عنوان «تخليه مستقيم فاضلاب به رودخانه و دريا در شهرهاي شمالي / ساخت سد هراز غيرمنطقي است» که به انتقاد از وضعيت نا به سامان فاضلاب در شهرهاي شمالي پرداخته بود، روابط عمومي شرکت آب منطقهاي مازندران با ارسال جوابيه اي به خبرگزاري موج اظهار نظرهاي صورت گرفته غير کارشناسي خواند.
متن اين جوابيه عينا درج ميشود:
احتراماً، در خصوص مطلب مندرج موج با عنوان «تخليه مستقيم فاضلاب به رودخانه و دريا در شهرهاي شمالي / ساخت سد هراز غيرمنطقي است» مراتب به شرح ذيل اعلام ميگردد.
1) همانگونه که بارها اعلام شد منابع تأمين آب شرب شهرهاي استان عمدتاً در مخروطه افکنه رودخانههاي استان قرار دارند که اين مناطق خارج از محدوده شهري بوده و وزارت نيرو طي اطلاعيههاي متعدد از اين مناطق که تعداد آن 7 منطقه است بهعنوان مناطق ممنوعه شرب يادکرده و تدابير ويژهاي را جهت حفاظت کمي و کيفي آن بهطور مستمر اعمال مينمايد.
2) آب چاهها آب شرب استان اعم از شهري و روستايي بهطور مرتب از سوي شرکتهاي آب و فاضلاب آزمايش، چنانچه مورد خاصي مشاهده شود بلافاصله چاه موردنظر از مدار بهرهبرداري خارج ميشود و شهروندان عزيز نبايد هيچگونه نگراني از اين بابت داشته باشند. ضمن اينکه از همه کارشناسان بهويژه جناب آقاي اولاد زاده بهعنوان فعال و کارشناس محيط زيست انتظار ميرود از تشويش بيمورد اذهان عمومي در اين زمينه خودداري نمايند.
3) با توجه به رشد جمعيت و توسعه شهرنشيني، اين استان براي تأمين آب شرب از طريق آب زيرزميني در سالهاي آتي با محدوديتهايي مواجه بوده که اين امر سبب شد تا در سالهاي اخير رويکرد شرکت آب منطقهاي مازندران جهت تأمين آب شرب در استان تغيير نمايد در اين راستا با اجراي طرحهاي آبرساني بهشهرها از محل سدها در حال حاضر بخشي از آب شرب موردنياز تعدادي از شهرها از جمله رامسر، کتالم و سادات شهر را از سد ميجران، شهرهاي بابل، بابلسر، اميرکلا، فريدونکنار، خزرشهر و روستاهاي مسير را از سد البرز و شهر ساري از سد شهيد رجايي صورت ميگيرد و با بهرهبرداري سد گلورد آب شرب شهرهاي نکا، بهشهر و گلوگاه و با بهرهبرداري ازسد هراز که هنوز ساخته نشده است، (برخلاف ادعاهايي که ناشي از علوم اطلاع مشاراليه است)، آب شرب شهرهاي آمل، محمودآباد و شهرهاي نور و رويان تأمين خواهد شد. همچنين مطالعات جامع طرح تأمين آب شرب استان نيز در سال گذشته انجام و مقرر شد آب شرب موردنياز استان با اجراي سدهاي مطالعاتي و در دست اجرا از طريق 9 مجتمع آبرساني تأمين و انتقال يابد.
4) در زمينه ساخت تصفيهخانه فاضلاب اقدامات بسيار خوبي از سوي شرکت آب و فاضلاب استان در سالهاي اخير انجام گرفت. به طوري که هماکنون 6 شهر مهم استان (ساري، بابل، بابلسر، جويبار، نوشهر و چالوس) با جمعيت باغ بر 400 هزار نفر از سيستم فاضلاب برخوردار بوده و سيستم فاضلاب براي 5 شهر مهم ديگر استان ازجمله آمل، قائمشهر، رامسر، تنکابن و محمودآباد با جمعيت بالغبر 420 هزار نفر در دست اجرا و براي 18 شهر ديگر استان در دست مطالعه است و تاکنون بالغبر 250 ميليارد تومان در اين بخش سرمايهگذاري شده است.
5) ساخت سد هراز که يکي از مهمترين مطالبات چندين ساله مردم منطقه بهويژه کشاورزان دشت بزرگ هراز و شهروندان شهرهاي آمل، محمودآباد، بابل، بابلسر و فريدونکنار و شهرکها روستاهاي پاييندست است. مطالعات آن ازجمله مطالعات زيستمحيطي و زمينشناسي که جناب آقاي اولاد زاده در مورد انهار اظهارنظر نمود توسط بهترين متخصصان کشور انجام و از سوي مسئولين ذيربط تصويب و در سالهاي گذشته اين طرح مهم به مورد اجرا رفته که با بهرهبرداري از اين طرح علاوه بر توليد انرژي برقابي و توسعه صنعت گردشگري، آب موردنياز يکصد هزار هکتار از اراضي شاليزاري تأمينشده و کمبود آب شرب شهرهاي آمل، محمودآباد، نور و رويان و شهرکهاي ساحلي نيز با جمعيتي بالغبر يکميليون نفر تأمين ميشود لذا اظهارنظر غير فني و غير کارشناسي در مورد اين طرح بزرگ که اثرات بسيار مثبت آن بر کسي پوشيده نيست بهدوراز انصاف است.
6) استفاده از چاههاي جذبي براي دفع فاضلاب امري اجتنابناپذير بوده که با ساخت تصفيهخانه فاضلاب در هر يک از شهرهاي استان و ايجاد شبکه جمعآوري تمامي اين چاه از مدار خارج ميشوند و در مواردي مجاورين رودخانهها به جاي حفر چاه جذبي اگر بخواهند فاضلاب خود را به مجاري آبي هدايت نمايند مأمورين محيط زيست و کارشناسان اين شرکت با متخلفين برخورد قانوني نموده. ضمن آن که بررسي کيفي منابع آب سطحي استان (رودخانهها) در هرماه نشان ميدهد آب رودخانههاي اين استان مشکل خاصي براي کشاورزي ازلحاظ آلودگي نداشته و حتي براي شرب نيز در حد خوب و قابلقبول ارزيابي ميشوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]