واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ما پیگیر حقوق صنفی هستیم- مهدی بهلولی* در جوامع مدنی، نهاد های غیر دولتی و تشکل های صنفی حلقه رابط بین مردم و دولت ها هستند. در ایران نیز این تشکل ها در حوزه های مختلف اجتماعی، آموزشی و فرهنگی و اقتصادی شکل گرفته اند که معلمان هم نمونه آن هستند.
یکی از اهداف مهم کانون های صنفی معلمان، دفاع از حقوق مادی و معنوی همه فرهنگیان از جمله معلمان غیر رسمی(حق التدریس، آزاد، پیمانی و شرکتی) است، چرا که اعضای این تشکل ها، معتقدند: معلمان غیر رسمی از دایره آموزش و پرورش خارج نیستند و حقوق آنها باید به طور کامل تأمین شود.
ایجاد وحدت رویه بین همه معلمان و ارتقای جایگاه و شأن این قشر فرهیخته در جامعه با رفع تبعیض و بی عدالتی بین آنها میسر است. اگر تاکنون مطالبات مطرح شده از طرف این تشکل ها درخصوص مسائل معلمان جدی گرفته می شد هم اکنون با این حجم از مشکلات در نیروی انسانی آموزش و پرورش روبه رو نبودیم.
این کانون وظیفه خود می داند از حقوق شهروندی همه معلمان اعم از حق التدریس، آزاد، پیمانی و شرکتی دفاع کند و در همین باره بیانیه های مختلفی هم صادر و در این زمینه با برخی از مسوولان نیز رایزنی هایی انجام شده است. ضمن آن که این کانون پیگیر حق و حقوق معلمانی است که به بهانه تجمعات مختلف زندانی شده اند. بر همین اساس کانون صنفی معلمان برای صیانت از حقوق معلمان بازداشتی ششمین تجمع خاموش خود را برگزار کرد. به طوری که چهارشنبه، 31 تیر 1394، تعدادی از معلمان از چند استان کشور از جمله کردستان، کرمانشاه، همدان، اصفهان، گیلان، مازندران و خراسان رضوی برای شرکت در این تجمع حاضر شدند تا نسبت به وضعیت معلمان مذکور، تجمع سکوت برپا کنند.
تجمع کنندگان با حضور در مقابل مجلس از نمایندگان خواستند تا مشکل معلمان بازداشتی را برطرف کنند اما ناگهان رفتارها و برخوردهای نامناسبی با معلمان انجام گرفت و حدود 160 نفر هم بازداشت شدند. این درحالی است که در ماه های گذشته بسیاری از معلمان ایران به دفعات تجمع های اعتراضی برگزار کرده اند. از جمله شمار زیادی از معلمان در چندین شهر در اعتراض به وضعیت معیشتی خود در روز 27 فروردین ماه، دست به تجمع زده بودند. پس از آن نیز "هزاران" معلم صبح روز پنجشنبه، 17 اردیبهشت ماه، به دعوت کانون صنفی معلمان ایران و در اعتراض به "دستمزدهای ناعادلانه" در چند شهر "تجمع سکوت" برگزار کرد.
ما برگزاری تجمع را حق معلم می دانیم، چرا که مسوولان ارشد کشور به این حق معلمان احترام می گذارند و چندی پیش هم رییس جمهوری اعلام کرد تجمع و اعتراض حق معلم و کارگر است. حتی وزیر آموزش و پرورش در جلساتی که با نمایندگان معلمان داشته از این حق معلمان دفاع کرد و در تجمعات قبلی هم دستور داده بود نیروهایی از سوی وزارت آموزش و پرورش برای حمایت و حفاظت در تجمعات حاضر شوند. اما چطور می شود برخی افراد با این حق معلمان برخورد کنند. موضع ما سیاسی نیست این حق صنفی ماست. این حق را پیگیری می کنیم.
* فعال صنفی معلمان
منیع: روزنامه ایران 03/05/1394
03/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]