واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فرماندار تبریز عنوان کرد
زندگی عشایری باید همچنان بقا داشته باشد یا خیر!
فرماندار تبریز گفت: نمیدانم آیا تا امروز مطالعهای در خصوص ادامه و ماندگاری زندگی عشایر انجام یافته که مشخص شود زندگی عشایری باید همچنان بقا داشته و ترویج شود یا خیر.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، رحیم شهرتیفر صبح امروز در جلسه مشترک با اداره کل امور عشایر آذربایجانشرقی اظهار داشت: در هر جامعه که علم و فناوری خود را با شرایط بومی هماهنگ کند، این موضوع به معنی توسعه یافتگی تلقی میشود.
وی افزود: اگر این گونه بود و این روش را دنبال میکردیم امروز با بحرانی به نام خشکی دریاچه ارومیه مواجه نمیشدیم.
شهرتیفر با اشاره به اینکه کل تاریخ کشور ما با موضوع عشایر مرتبط است، تصریح کرد: در گذشته تاریخی ایران و بسیاری از کشورهای دیگر دنیا عشایر جزو حکومتگران جامعه محسوب میشدند. وی ادامه داد: تا زمانی که اسلحه آتشین اختراع نشده بود، برتری هنوز با چادرنشینها بود و آنها میتوانستند شهرنشینها را در سیطره خود در بیاورند.
فرماندار تبریز با تاکید بر اینکه موضوع برخورد با جمعیت عشایری باید با تکیه بر یافتههای توسعه سیاسی و اجتماعی باشد، گفت: نمیدانم آیا تا امروز مطالعهای در خصوص ادامه و ماندگاری زندگی عشایر انجام یافته که مشخص شود زندگی عشایری باید همچنان بقا داشته و ترویج شود یا خیر.
وی با بیان اینکه باید به مصلحت ملی و مصلحت افراد فکر کنیم و متناسب با آن روند امور جامعه عشایر را پیش ببریم، افزود: نقش عشایر پس از انقلاب در دفاع از تمامیت ارضی ایران محرز بود و این از نظر سیاسی برای ما اهمیت فراوانی دارد.
شهرتیفر با اشاره به اینکه متاسفانه ما علاقمند هستیم از هر چیزی سنتی خوشمان بیاد، اظهار داشت: این باور غلط است که فکر کنیم هر چیزی که قدیمی است، پس سنتی است.
به گفته وی، مثلا برای کسب رشد اقتصادی میگویند تا میتوانید زمینهای زیر کشت را افزایش دهید در حالی که در صورت عدم وجود زمین و آب، این اقدام، غیر علمی و ضدتوسعه است.
فرماندار تبریز ادامه داد: از مجموع 170 میلیون هکتار زمین در کشور، امروز 20 درصد از آن قابل کشت است که به عبارتی شامل 20 تا 50 میلیون هکتار میشود. باید برای خود متصور شویم که اگر شیوه کشاورزی ما با روشهای سنتی ادامه یابد، چه بازدهی خواهد داشت؟
وی با تاکید بر اینکه باید به این موضوع هم فکر کنیم که سرنوشت کودکان عشایر چه میشود، اظهار داشت: کسی که در دراز مدت کوچ میکند، این استعدادهایی که دستخوش این مهاجرت میشوند در این مدت چه تغییری کرده و چه سرنوشتی پیدا میکنند؟
شهرتیفر با بیان اینکه تا امکان زندگی روستایی را برای عشایر مشخص نکنیم نمیتوانیم جلوی کوچ به شهرها را بگیریم، گفت: قبلا صدا و سیما در برنامههای خود بازگشت روستائیان به روستای خود را تبلیغ میکرد ولی باید بدانیم این امر با تبلیغات شدنی نیست.
فرماندار تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دستاوردهای مفید حاصل از توافق هسته ای، تصریح کرد: وقتی با دشمنان خارجی خود نشستیم و صحبت کردیم و به توافق رسیدیم، چطور میشود که در داخل کشور این اتفاق نمیافتد و به توافق ملی نمیرسیم؟
وی افزود: در داخل کشور نیروهای سیاسی باید در این مسیر حرکت کنند به طوری که جای اینکه رقبای سرسخت یکدیگر باشند، با هم بحث کنند و این بحثها منجر به هم افزایی شود.
شهرتیفر با تاکید بر اینکه برای جبران عقب ماندگیهایی که طی این سالها به کشور تحمیل شده نیاز به اتحاد بیشتری داریم، گفت: این برازنده جمهوری اسلامی نیست که این تعداد جمعیت تحت پوشش کمیته امداد داشته باشد، جوانان ما ناامید باشند و نخبگان مهاجرت کنند.
فرماندار تبریز با اشاره به لزوم فراهم کردن زمینه برای جذب نخبگان به موضوع انتخابات، اظهار داشت: احزاب، سازمانهای مردم نهاد، رسانهها و تمام ما در زمینه فراهم کردن شرایط مناسب برای برپایی انتخابات موثر هستیم تا انتخاباتی سالم و باشکوه برگزار کنیم.
به گفته وی، باید سطح آگاهی مردم در زمینه اهمیت انتخابات سالم و درست بالا رود و کسانی که به مجلس میروند آگاهترین و متعهدترین افراد باشند.
شهرتیفر با تاکید بر لزوم توضیح موضوع رشد اقتصادی برای مردم، گفت: بدین ترتیب مردم در مشکلات جاری مثل موضوع دریاچه ارومیه خود را مسئول و همراه میدانند چرا که چنین موضوعاتی باید جنبه اجتماعی پیدا کند.
فرماندار تبریز خاطرنشان کرد: هر قدر بین مسئولان جلسه بر پا کنیم نتیجهای نخواهد داشت چرا که خود مردم باید در این زمینه حرکتهای اجتماعی داشته باشند. انتهای پیام/60002/ع40
94/05/03 - 09:54
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]