واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
به گفته يک مسئول کنترل مواد غذايی کشور ؛
پاستیل های تقلبی وارد بازار می شود!
پاستيلهاي خوشرنگ غيرمجاز که مارهای خوش خط و خال به حساب ميآيند.
امام صادق عليه السلام :چندان به خداوند اميدوار باش كه [اين اميد]تو را به نافرمانىِ اونكشانَد،و چندان از او بيم دار كه [اين بيم] تو را ازرحمت او نوميد نسازد. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، استفاده از رنگ زرد تارتارازين ۱۰۲ E در فرآوردههاي غذايي ايران غير مجاز است.
امير رحيميراد درباره پاستيلهاي خوشرنگ غيرمجاز عنوان کرد: استفاده بي رويه از از رنگهاي صنعتي در ترکيب مواد غذايي به دليل جذابيت و مشتري پسندي، تحريک اشتهاي مصرف کنندگان، ترغيب آنها به خريد، همچنين جبران رنگ از دست رفته در زمان نگهداري يا فرآيند تهيه غذا، از دير باز مورد توجه بسياري از توليد کنندگان مواد غذايي بوده است.
وي گفت: کاربرد رنگهاي مصنوعي در صنايع غذايي يکي از مهمترين چالشهاي حوزه سلامت است که توسط افراد سود جو در صنايع غذايي و به صورت غير مجاز استفاده ميشود. رنگهاي مصنوعي مواد رنگي هستند که در نتيجه سنتز مواد آلي به دست ميآيند و دامنه کاربرد آنها نامحدود بوده و در صنايع رنگرزي، داروسازي، ميکرب شناسي، صنايع غذايي و... کاربرد دارند. اکثر اين رنگها از نظر مصرف در غذاي انسان قابل قبول نبوده و داراي خاصيت سرطانزايي است.مدير آزمايشگاه کنترل مواد خوراکي و بهداشتي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني استان آذربايجان غربي گفت: در استاندارد ملي ايران به شماره 740 (افزودنيهاي خوراکي مجاز- رنگهاي خوراکي)، به 7 نوع رنگ مصنوعي مجاز اشاره شده است که استفاده از رنگهاي فوق در ترکيب فرآوردههاي غذايي به شرط اينکه در پروانه ساخت محصول و بر چسب آن قيد شده باشد و تحت نظارت مسئولان فني واحدهاي توليدي استفاده شود، مجاز است. مصنوعي غيرمجاز1- رنگ قرمز کارميوزين
122E2- رنگ نارنجي سان ستيلو 110 E3- رنگ زرد کينولين يلو 104 E4- رنگ آبي برليانت بلو 133 E5- رنگ قرمز آلوارد 129 E6- رنگ قرمز پانسئو 124 E7- رنگ آبي اينديگوتين 132 E استفاده از رنگهاي مصنوعي فوق در ترکيب فرآوردههايي همچون انواع آب ميوهها، لواشک، نان، ماکاروني، حلوا، نقل، جوجه کباب، ربگوجهفرنگي، انواع شيرينيهاي قنادي، زولبيا و باميه، بستني و... غير مجاز است. استفاده از رنگ زرد تارتارازين 102 E در تمام فرآوردههاي غذايي در ايران غير مجاز است.
وي در ادامه به محبوبيت استفاده از تنقلاتي چون پاستيلها و خوراکيهاي رنگي به دليل جذابيت ظاهري در بين کودکان، نوجوانانها و حتي جوانان اشاره کرد و گفت: يکي از مهمترين نگرانيها در مورد مصرف انواع پاستيل، رنگ موجود در آنهاست.
رحيميراد افزود: در پاستيلهايي که مطابق استاندارد و در کارخانههاي معتبر تهيه ميشوند از رنگهاي مجاز خوراکي استفاده ميشود و جاي هيچ گونه نگراني در اين مورد وجود ندارد.
حتي گاهي هم از رنگ دهندههاي طبيعي مثل آب هويج يا آب انار براي رنگي کردن پاستيلها استفاده ميشود. وي گفت: بيشترين نگراني مربوط به پاستيلهاي قاچاق، فلهاي و فاقد بستهبندي موجود در فروشگاهها و مراکز مختلف خريد است، که مورد تأييد وزارت بهداشت نبوده و خريدن و مصرف آنها براي هيچ يک از اقشار جامعه توصيه نميشود.
رحيميراد در ادامه توضيح داد: پاستيلها از افزودن شکر و آب به ژلاتين استخوان يا پوست گاو تهيه ميشوند و البته انتخاب ژلاتين استخوان در همه کشورها به گاو محدود نميشود و برخي از کشورها از ژلاتين استخوان خوک براي تهيه پاستيل استفاده مي کنند. به همين دليل تاکيد ميگردد به هيچ عنوان خوردن انواع پاستيل بدون مجوز و پروانه وزارت بهداشت (اعم از پاستيلهاي بستهبندي و فله) براي مصرف توصيه نميشود.
وي در ادامه به پاستيلهاي بدون قند موجود در بازار نيز اشاره کرد و گفت: پاستيلها و ساير محصولاتي که تحت عنوان بدون قند در بازار موجود هستند به جاي قندهاي طبيعي مانند ساکارز با شيرينکنندههاي مصنوعي شيرين ميشوند. اما اين قندهاي مصنوعي بسيار شيرينتر از قندهاي طبيعي هستند و ذائقه فرد را به طعم قوي شيريني عادت ميدهند و به اين ترتيب حس چشايي فرد در مواجهه با خوراکيها سردرگم ميشود.
همچنين از آنجا که اين قندها مصنوعي هستند، کبد بايد اين مواد را سمزدايي کند و تمام اين مواد را با مقدار زيادي آب دفع کند بنابراين در صورت مصرف زياد، کبد و کليه مجبور به فعاليت بيش از حد ميشوند.رحيميراد در پايان به شهروندان توصيه کرد: هميشه قبل از مصرف فرآوردههاي خوراکي و آشاميدني به مجوز و پروانه ساخت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و قسمت ترکيبات تشکيل دهنده فرآورده به خصوص رنگهاي مورد استفاده دقت کنند تا با آگاهي کامل از ترکيبات آن نسبت به استفاده از محصول سالم اقدام کنند. تعامل نیوز/ 2014
۰۱/۰۵/۱۳۹۴ - ۲۳:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]