واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: هیئت گسترده اقتصادی ایتالیا در ایران
کارشناس رادیو بی بی سی گفت: گستردگی هیئت ایتالیایی در سفر به ایران و حضور وزیر توسعه اقتصادی، بیانگر این است که اهداف اقتصادی اساسا بر جوانب دیگر می چربد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به نقل از خبرگزاری صداوسیما، رادیو تصویری بی بی سی فارسی در گفتگو با امیر مدنی، پژوهشگر ارشد انستیتوی مطالعات سیاسی در سن پیو کوئینتو در رم، هدف سفر آتی دو وزیر ایتالیایی به تهران را مورد بررسی قرار داد.
مدنی گفت: این دو وزیر ایتالیایی قرار است در روزهای چهار و پنج آگوست به تهران بروند. آقای پائولو جنتیلونی، وزیر خارجه ایتالیا، هدف این سفر را ترمیم روابط دانسته است و اینکه در منطقه به آن کشورهایی که دارای برداشت مثبت از توافق هسته ای نیستند توضیح داده بشود که این توافق به نفع همگان است.
طبیعتا گستردگی هیئت و حضور خانم فدریکا گوئیدی، وزیر توسعه اقتصادی، بیانگر این است که اهداف اقتصادی اساسا بر جوانب دیگر می چربد.
خانم گوئیدی خودشان گفتند ایران یک بازار بسیار مهم هشتاد میلیونی است، این بازار هشتاد میلیونی یک بازار در حدود سیصد میلیون را تحت پوشش دارد، چون ایران با پانزده کشور مرز جغرافیایی دارد.
مجری بی بی سی پرسید: در این سفر قرار است نمایندگان شرکت های مختلف ایتالیایی هم همراه با وزرا راهی ایران بشوند، در میان شرکت هایی که نام هایشان مطرح است شرکت صنایع دفاعی ایتالیا هم خودنمایی می کند، آیا در زمینه دفاعی میان ایران و ایتالیا همکاری قابل توجهی بوده یا قرار است که شکل بگیرد؟
مدنی گفت: در گذشته، قبل از سالهای هشتاد، همکاری های دفاعی به گونه ای حتی گسترده وجود داشته است، دانشجویان جوان ایرانی در بخش های دفاعی، بویژه نیروی دریایی، در ایتالیا آموزش می دیدند و طبیعتا همکاری هایی هم وجود داشته است اما هنوز روشن نیست تا چه حدی می تواند این همکاری صورت بگیرد، چون همانطوری که کارشناسان سیاسی می دانند ایتالیا در سیاست دفاعی و خارجی اش حتما باید با دیگر کشورهای اروپایی و بویژه با طرف آمریکایی خودش گفتگو داشته باشد و موافقت آنها را داشته باشد.
مدنی در پاسخ به این سئوال که افکارعمومی ایتالیا درباره توافق هسته ای چه فکر می کنند؟ گفت: اساسا برداشت مثبت است. ایتالیا تمام تلاشش در این سالها این بوده که سریع تر به بازار ایران وارد بشود.
افکارعمومی ایتالیا اساسا افکاری هستند که به دلیل موقعیت جغرافیایی خاصی که ایتالیا دارد، از جنگ جهانی دوم به بعد یک فرهنگ دیپلماتیک را گسترش دادند تا حدی که ایتالیا با اینکه عضو ناتو بود می توانست در دوران جنگ سرد بین دو بلوک شرق و غرب میانجیگری بکند، بنابراین اساسا افکارعمومی ایتالیا برای تمام موفقیت های دیپلماتیک احساسات نیک و خوب ساختاری بروز می دهد.
پنج شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]