واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دبیر نخستین سمینار تومورهای سروگردن مطرح کرد
برجستگی غیرطبیعی در گلو، اولین علامت سرطان تیروئید/ بروز سرطان تیروئید در سنین پایین
دبیر نخستین سمینار تومورهای سروگردن با اشاره به اینکه سرطان تیروئید معمولا در سنین کمتر افراد را گرفتار کرده و در زنان بیشتر مشاهده میشود، گفت: بروز گره، بافت سفت و برجستگی غیرطبیعی در گلو اولین علامت بروز سرطان تیروئید است که باید سریعا به محض مشاهده آن به پزشک مراجعه کرد.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دبیرخانه اولین سمینار تومورهای سروگردن، دکتر نوید احمدی در افتتاحیه نخستین سمینار تومورهای سر و گردن که در سالن شهید غرضی بیمارستان میلاد برگزار شد، سرطان های تیروئید را از جمله سرطانهای شایع در دنیا دانست و گفت: سرطان تیروئید معمولا در سنین کمتر افراد را گرفتار کرده و در زنان بیشتر مشاهده میشود.
وی افزود: این سرطان نیز دارای دونوع خوش خیم یا تمایز یافته و بدخیم یا تمایز نیافته است. سرطان های تمایز یافته پاسخ بهتری به درمان می دهند و خطر کمتری دارند. سرطان های تمایز نیافته که نوع بسیار بدخیم سرطان هستند شیوع کمتری دارند اما خطرناک و کشنده اند و نمی شود کاری برای آنها کرد.
دبیر نخستین سمینار تومورهای سروگردن درباره عوامل ابتلا به سرطان تیروئید گفت: مهمترین عامل ژنتیک و سابقه خانوادگی است. همچنین اشخاصی که درمان با اشعه ایکس داشته اند بیشتر در معرض ابتلا به این نوع از سرطان قرار دارند.
احمدی در خصوص چگونگی تشخیص این تومور اظهار کرد: معمولا در ابتدا گره ای در غده تیروئید ظاهر می شود که برجسته تر از قسمت های دیگر و همانند بیماری گواتر است. در واقع افراد در ابتدا احساس می کنند بافت، سفتی و برجستگی غیرطبیعی در گلویشان ایجاد شده است.
عضو هیئت علمي دانشگاه شهيد بهشتی افزود: وقتی این افراد به پزشک مراجعه می کنند در صورت تشخیص اولیه، تست های خونی، ارزیابی عملکرد تیروئید، اسکن رادیوایزوتوپ و نمونه برداری در مراحل تکمیلی انجام می شود. اگر گره ایجاد شده خوش خیم باشد تحت کنترل قرار می گیرد اما اگر بدخیم باشد عمل جراحی ضروری می شود.
دبیر نخستین سمینار تومورهای سروگردن با بیان اینکه درمان سرطان تیروئید عمدتا از طریق جراحی انجام می شود گفت: اگر غده تیروئید برداشته شود، فرد دچار کم کاری تیروئید خواهد شد که باید درمان های جایگزین نیز تجویز شود. درمان بوسیله رادیوایزوتوپ ها در این نوع از تومورها نیز دنبال می شود.
احمدی درباره هزینه درمان سرطان تیروئید گفت: امروز درمان سرطان ها توسط پزشکان کشور و دربیمارستان های دولتی ز طریق دفترچههای بیمه قابل انجام است. درمان با اسکن رادیوایزوتوپ ها و رادیواکتیوها نیز مشمول بیمه است و از لحاظ مالی بار سنگینی برای بیمار همراه ندارد.
وی درباره نقش کمبود ید در بدن در بروز تومور غده تیروئید عنوان کرد: کمبود ید در بروز سرطان تیروئید تایید شده نیست و در مجموع این سرطان بر خلاف دیگر سرطان ها ارتباط زیادی با تغذیه ندارد و بیشتر به ژنتیک و قرار گرفتن در معرض اشعه بستگی دارد.
نخستین سمینار تومورهای سروگردن که از امروز اول مرداد آغاز و تا فردا دوم مرداد ماه در سالن شهید غرضی بیمارستان میلاد توسط شرکت همایش سازان خورشید با همکاری دانشگاه شهید بهشتی و بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان لقمان در حال برگزاری است دو تومور اصلی "غدد بزاقی" و "تیروئید" مورد بحث قرار گرفت.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
تومورهای قلبی شیوع بالایی ندارند
مراقبتهای بهداشتی هنگام مواجهه با پرتو داروها
ثبت نام ایران در میان کشورهای موفق سرطان کودکان
سرطانی که گلویتان را متورم میکند
نمک، مادر این "سرطان" است
بروز "سرطان تیروئید" در سطح عمومی نادر است
بيماري مزمن در كمين زنان قد بلند!
۰۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]