واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فضاهاي «بيدفاع شهري» امنيت شهري را زير سؤال ميبرد
سرقت مجسمه برنزي 120 كيلوگرمي از مقابل موزه پست در حالي اتفاق افتاد كه سناريو سرقت مرموز سرديس و آثار حجمي سطح پايتخت همچنان ادامه دارد...
نویسنده : بیژن سورانی
سرقت مجسمه برنزي 120 كيلوگرمي از مقابل موزه پست در حالي اتفاق افتاد كه سناريو سرقت مرموز سرديس و آثار حجمي سطح پايتخت همچنان ادامه دارد و سارقان در امنيت كامل و بدون دغدغه در شهر آن هم در مراكز شلوغ پايتخت دست به سرقت ميزنند و هيچ دستگاه يا ارگاني هم مسئوليت پاسخگويي امنيت شهر را در اين خصوص بر عهده نميگيرد.
خبر سرقت مجسمه برنزي به نام صندوق پست از مقابل موزه ارتباطات در خيابان امام خميني (ره) در سكوت خبري اتفاق افتاد؛ خبري كه نميتوان آن را يك رويداد ساده قلمداد كرد ولي تكرار سريالي سرقت آثار حجمي در پايتخت خبري نيست كه بتوان آن را بدون جواب رها و پيگيري كرد.
در خصوص اتفاق اخير نصرآبادي، مدير موزه ارتباطات به خبرگزاري صدا و سيما گفت: دستهاي اين مجسمه هفته پيش به سرقت رفته بود و بامداد سهشنبه نيز كل اين مجسمه به سرقت رفت.
وي با اشاره به ارزش هنري اين مجسمه گفت: ابراهيم اسكندري پسر ايرج اسكندري يكي از مجسمهسازان بزرگ ايران است كه مجسمه صندوق پست يكي از كارهاي اوست. مجسمه صندوق پست در سال 88 در دوسالانه مجسمهسازي شهري، براي ابراهيم اسكندري جايزه به همراه داشت. اين نماد در چندمتري موزه ارتباطات سردر باغ ملي قرار دارد كه با نگاهي گذرا به در ورودي سردر باغ ملي به خوبي سرقت آثار برنزي روي اين در نيز قابل مشاهده است. به هر حال، غيب شدن مجسمههاي تهران را نبايد دست كم گرفت، چه آنكه اگر واقعاً قضيه سرقت بوده، پليس و دستگاههاي مسئول بايد پاسخگو باشند و اگر مسئله ديگري در ميان است بايد براي مردم مشخص شود تا نقاط ابهام در اين اتفاقات رفع شود و از سوي ديگر سرقت دريچههاي آب و فاضلاب، برق و ساير المانهاي شهري نيز علاوه بر اينكه موضوع امنيت شهري را زير سؤال برده، خطرات بسياري را نيز براي شهروندان به همراه داشته است .
با اين حال در اين زمينه مدير روابط عمومي و امور بينالملل سازمان زيباسازي شهر تهران گفت: سازمان زيباسازي متولي نگهداري از آثار حجمي نيست و در ناپديد شدن مجسمه «پست» مسئوليتي متوجه اين سازمان نيست. حامد رضايي درباره ناپديد شدن مجسمه مقابل موزه پست توضيحاتي نيز بيان كرد: سازمان زيباسازي متولي طراحي، توليد، نصب و اجراي آثار حجمي مانند نقاشيهاي ديواري و مبلمان شهري است اما متولي نگهداري اين آثار، شهرداري منطقه و نهادهاي ذيربط مانند نيروي انتظامي است.
به گفته وي مبلمان شهري يك خيابان بعد از نصب جزو اموال عمومي شهر محسوب ميشود و اگر يكي از آنها سرقت شود، قاعدتاً متولي پيدا كردن سارق، نيروي انتظامي است. درباره اين موضوع نيز قرار شده از طريق سازمان و منطقه 12 اين مسئله در نيروي انتظامي طرح موضوع شود. بر اساس گفتههاي اين مسئول در سازمان زيباسازي شهر تهران اين اثر حجمي با هماهنگي و بر اساس نياز و درخواست مجموعه پست طراحي و نصب شد.
اين در حالي است كه پيمانكار اين اثر نيز خواستار شده بود كه دوربيني براي آن نصب شود. اگر شركت پست در نگهداري اين مجسمه هشدارهاي مجري كار را جدي ميگرفت شايد اين مسئله رخ نميداد. وي با بيان اينكه مجسمههاي سرقت شده قبلي را نيز دوباره ساختيم و نصب كرديم ولي اگر اتفاق ديگري رخ دهد مسئوليتي متوجه سازمان زيباسازي نيست، تأكيد كرد: سازمان زيباسازي و منطقه 12 پيگير اين موضوع خواهند بود ولي طبق نظامنامه سازمان زيباسازي، نگهداري پروژههاي سازمان بعد از نصب و اجرا به عهده مناطق است و مراحل قانوني بايد از طريق نيروي انتظامي طي شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]