واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
در سازمان انتقال خون فروش پلاسما نداریم/ ارسال پلاسما به کشورهای خارجی برای تهیه دارو جامعه > مشکلات مردم - سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: در سازمان انتقال خون چیزی به نام فروش پلاسما نداریم و این سازمان از این محل درآمدی ندارد.
به گزارش خبرآنلاین، یکی از کاربران این رسانه در کامنتی از سازمان انتقال خون گلایه کرده بود که چرا این سازمان خون را رایگان تحویل می گیرد ولی از فروش پلاسمای آن ثروت زیادی به دست می آورد.
در همین رابطه دکتر بشیر حاجی بیگی، مدیرکل روابط عمومی سازمان انتقال خون و سخنگوی این سازمان توضیحاتی را ارائه کرد و با رد مطلب عنوان شده گفت: در سازمان انتقال خون ایران چیزی به عنوان فروش پلاسما و صادرات آن وجود ندارد و خون اهدایی در ایران با توجه به نیاز بیماران به پلاسما و پلاکت در داخل به مصرف می رسد. یعنی هر چه تولید داریم، مصرف هم همان قدر است.
او افزود: طبق آمار، در سال 93 هفتصد و 47 هزار و 815 واحد توزیع پلاسما به بیمارستان های کشور داشتیم که در استان های مختلف توزیع شده است.
این مقام مسئول در سازمان انتقال خون با بیان این که پلاسما صرفا به یک کشورهای خارجی برای تولید دارو ارسال می شود گفت: در کشور ایران تنها ارسال پلاسما داریم؛ به این نحو که پلاسما از ایران به خارج از کشور می رود، به دارو تبدیل شده و دوباره وارد کشور می شود. مزیت این اتفاق این است که داروهایی که منشا انسانی دارند از خون خود ایرانی ها برای ایرانی ها تولید می شوند.
سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: داروهایی مثل ایمونو گلوبولین تزریقی، آلبومین، فاکتور هشت و فاکتور نه از پلاسما تولید می شود و به کشور برمی گردد و استفاده می شود.
او با اشاره به این که در کشور مراکز خصوصی مبادرت به فروش پلاسما می کنند گفت: پروسه اهدای پلاسما و فروش آن در مراکز خصوصی ربطی به انتقال خون ندارد. در حال حاضر در کشور مراکز خصوصی وجود دارند که برای گرفتن پلاسما از اهدا کننده ،پول هم تحت عنوان هزینه ایاب و ذهاب می دهند و پلاسما را می فروشند اما این کار در سازمان انتقال خون ایران انجام نمی شود.
دکتر حاجی بیگی گفت: در هیچ یکی از مراکز انتقال خون سازمان پولی رد و بدل نمی شود و همه بیمارستان ها، چه خصوصی چه دولتی پس از درخواست ، بدون هیچ پرداخت هزینه ای خون درخواستی را تحویل می گیرند و اگر در بیمارستان پولی از مریض گرفته می شود، برای کیت های آزمایشگاهی و هزینه آزمایش است و هزینه های پرسنلی و سایر هزینه های سازمان انتقال خون از بودجه سالانه دولت تامین می شود.
او در مورد فرهنگ خوب اهدای خون گفت: فرهنگ اهداء خون در کشور ما از زمان جنگ تحمیلی نهادینه شده و مردم ایران اهدای خون را به عنوان یک وظیفه انسانی و بدون چشمداشت و با اهداف ایثارگرانه پذیرفته اند.
سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: مقوله اهدای خون در کشور ایران با سایر کشورها فرق دارد و اشتیاق و حضور مردم در مراکز انتقال خون و اهداء خون ستودنی است.
او در پایان گفت: سازمان انتقال خون به 920 بیمارستان دولتی و خصوصی در کشور از نظر خون و فراورده های خونی کمک می کند و برای این سازمان بیماران مهم هستند نه پول و سود مالی.
45304
کلید واژه ها: مشکلات خوانندگان -
چهارشنبه 31 تیر 1394 - 17:32:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]