واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۴ق.ظ)
مذاکرات هسته اي خليج فارس را به درياي عمان مي رساند / احداث شريان حياتي سواحل مکران تا قطب اقتصادي کشور موج - عسلويه به عنوان قطب اقتصادي کشور به مدد توسعه فازهاي جديد از پارس جنوبي در قلب خليج فارس بايد اين امکان را داشته باشند تا با برقراري اين اتصال، سرمايه گذاري داخلي و خارجي در طرح هاي صنعتي؛ به خصوص پتروشيمي در منطقه به بيش از 10 ميليارد دلار برسد تا ضمن تحول اقتصادي در اين منطقه محروم، کشور از پشتوانه استراتژيکي نيز برخوردار شود.
به گزارش خبرگزاري موج، رفع تحريم هاي نفتي اين نويد را مي دهد تا با افزايش درآمدهاي حاصل از صادرات نفت، گاز و محصولات پتروشيمي، نقدينگي لازم براي احداث شريان حياتي ميان عسلويه به عنوان قطب اقتصادي کشور و چابهار در سواحل مکران حاصل شود تا ارتباط ميان دو قطب اقتصادي کشور زمينه توسعه بيشتر تجاري و اقتصادي را فراهم آورد.
در همين زمينه فرزاد رستمي، مدير کل راه و شهرسازي استان بوشهر، از اتصال استان بوشهر به استان هرمزگان از طريق بزرگراه خبر داد و اضافه کرد: هماکنون بزرگراه تا شهرستان عسلويه وجود دارد و طرح تبديل مسير عسلويه - استان هرمزگان به بزرگراه نيز مصوب شده است.
* توقف پروژه به دليل عدم نقدينگي
اما منصور آرامي، عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي و نماينده مردم بندرعباس، در مورد کريدور خرمشهر به چابهار گفت: روند اجرايي محور ميناب به جاسک از شرايط مناسب و قابل قبولي برخوردار نيست و اين هم به دليل کمبود نقدينگي دولت براي تخصيص و اتمام پروژه است.
وي اضافه کرد: طي سال جاري بارها نسبت به موضوع اتمام پروژههاي راه با وزير جلسات مشترک برگزار کردهايم، همچنين پيگير هستيم تا پروژه هاي بزرگراهي در دست اجرا را به آزادراه تبديل کنيم اما مشکل کمبود اعتبار مانعي براي حتي اتمام پروژه هاي کنوني است.
نماينده مردم حوزه انتخابيه بندرعباس در مجلس افزود: چانهزنيها و رايزنيهاي زيادي در کميسيون عمران مجلس براي تخصيص اعتبارات انجام شد، ولي؛ تحريمها و عدم وصول مطالبات دولت از محل فروش نفت و ساير صادرات محصولات موجب شد در سال جاري اعتبارات عمراني دولت در لايحه بودجه کاهش يابد و بسياري از پروژهها راکد و يا با سرعت کمي پيشرفت داشته باشد.
* تکميل 100 کيلومتر از شريان عسلويه - چابهار
عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، که چندي پيش به استان هرمزگان سفر کرده بود در جمع خبرنگاران عنوان کرد: ما کريدور توسعه را به گونهاي طراحي کردهايم که از منطقه چابهار و شرقيترين نقطه ساحل جنوبي ايران تا غربيترين منطقه اين ساحل در خرمشهر امتداد دارد.
وي با بيان اين که اين محور در حال توسعه است و بايد اين محور ساحلي را توسط بزرگراهها به هم متصل کنيم، اضافه کرد: در اين خصوص اقدامات خوبي در هرمزگان انجام شده و ۱۰۰ کيلومتر بزرگراه بين عسلويه تا بندرلنگه احداث شده است که ميتواند وضعيت اين منطقه و استان را تغيير دهد.
* اهميت سواحل مکران
سواحل مکران در استان سيستان و بلوچستان از اهميت ويژه اي در طرح هاي توسعه اي کشور برخوردار است، به طوري که همين ديروز (سه شنبه) علياکبر صالحي، رئيس سازمان انرژي اتمي، از ساخت نيروگاه هاي هسته اي در اين منطقه خبر داد و گفت: ما در دو - سه سال آينده شاهد خواهيم بود که چهار نيروگاه هستهاي همزمان در کشورمان ميسازيم و حدود 20 هزار مهندس هستهاي در آن مشغول به کار ميشوند. اين غير از متخصصان ديگري است که از خارج از کشور در اين عرصه فعاليت خواهند کرد.
همچنين سواحل ايران در درياي عمان به دليل نزديکي به اقيانوس هند و هزينه حمل و نقل کمتر نسبت به ديگر بخش هاي کشورمان براي سرمايه گذاران صنايع مختلف به خصوص صنعت پتروشيمي بسيار جذاب است.
به طوري که همين چند ماه پيش بود که به گفته محمدحسن پيوندي، معاون مدير عامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي، يک هيات هندي پيشنهادي را به مقامات وزارت نفت مبني بر سرمايه گذاري در طرح هاي توسعه اي پتروشيمي در سواحل مکران را ارائه دادند تا با توليد کود اوره در اين منطقه با هزينه حمل و نقل کمتر آن را به کشورشان منتقل کنند.
سفير کشور هند در ايران منطقه آزاد چابهار را به دليل نزديکي به سواحل کشور هند را اولويت اصلي براي سرمايه گذاري در صنعت پتروشيمي ذکر کرد و گفت: هند هم اکنون به شدت نياز به سرمايه گذاري در زمينه کود اوره و محصولات پتروشيمي است، از اين رو در صورت توافق نهايي با ايران مي تواند شاهد تحولي بزرگ در روابط اقتصادي دو کشور بود.
همچنين محمدجواد غلامي، مدير عامل شرکت توسعه متانول مکران، نيز در ارتباط با پيشنهادهاي ارائه شده از سوي اروپاييان براي سرمايه گذاري در سواحل درياي عمان گفت: تاکنون چندين شرکت اروپايي آماگي خود را براي حضور در طرح هاي توسعه اي صنعت نفت؛ به ويژه در بخش پتروشيمي در سواحل مکران اعلام کرده اند.
وي افزود: مذاکرات با چند کشور اروپايي براي انتقال فناوري و نيز سرمايه گذاري انجام شده است و قصد داريم که محصولاتي متنوع را در تکميل زنجيره متانول همسو با سياست هاي دولت مبني بر کاهش خام فروشي توليد کرده و در بازارهاي داخلي و خارجي عرضه کنيم.
بندر چابهار و منطقه مکران قرار است با سرمايه گذاري 10 تا 12 ميليارد دلاري پس از عسلويه و بندر ماهشهر به سومين قطب توليد محصولات پتروشيمي ايران تبديل شود.
* فرمايشات رهبري پيرامون اهميت توسعه سواحل مکران
در آذر سال 93، حضرت آيتالله خامنهاي در ديدار جمعي از فرماندهان و مسوولان نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در بخشي از فرمايشاتشان، دوران صلح را فرصت مغتنمي براي خدمت نيروهاي مسلح در بخشهاي علمي، سازندگي و افزايش بازدارندگي خواندند و تاکيد کردند که مسأله آبادسازي سواحل مکران نيز جزو همين کارهاي اساسي است که بايد با همکاري دولت، برنامههاي مورد نظر در اين منطقه با سرعت بيشتري دنبال شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]