محبوبترینها
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1825997211
کشف شواهد زندگی انسان نئاندرتال در میرک سمنان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کشف شواهد زندگی انسان نئاندرتال در میرک سمنان تهران - ایرنا - سرپرست هیات کاوش در محوطه پارینه سنگی میرک در جنوب سمنان گفت: نخستین فصل از کاوش در این محوطه نشان دهنده ویژگی های سنت های رایج تراشه برداری در پارینه سنگی میانی است که این امر انتساب آن را به نوعی از انسان منقرض شده به نام انسان نئاندرتال قوت می بخشد.
به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا، حامد وحدتی نسب اظهار کرد: مهمترین اهداف اولیه این کاوش دستیابی به عمق لایه های استقراری انسانی، تبیین آب و هوای دیرین منطقه و ارایه گاهنگاری مطلق برای استقرارهای انسانی است.
وی با بیان اینکه نتایج به دست آمده از این کاوش، راه را برای دستیابی به تمامی اهداف یاد شده همواره کرد، افزود: بر همین اساس روشن شد که برخلاف برخی گمانه زنی های غیرکارشناسانه، پراکنش دست افزارهای محوطه میرک امری سطحی نیست.
وی ادامه داد: در این کاوش استقرارهای انسانی به وضوح در اعماق سه و پنج متری از سطح فعلی شناسایی شد و لایه استقراری که در سه متری زیر زمین واقع شده است در این فصل در چندین مربع یک متر در یک متر مورد کاوش روشمند باستان شناسی پارینه سنگی قرار گرفت.
این باستان شناس گفت: یافته های به دست آمده از لایه های استقراری قرارگرفته در عمق سه متری زیرزمین به طور مشخص دارای تمامی ویژگی های سنت های رایج تراشه برداری در پارینه سنگی میانی بوده (فراوانی تکنیک ساخت لوآلوآ) و این موضوع، انتساب آن را به نوعی از انسان منقرض شده به نام انسان نئاندرتال قوت می بخشد.
وحدتی نسب از دیگر دستاوردهای درخور توجه این کاوش را دستیابی به توالی های اقلیمی بر اساس جنس رسوبات عنوان کرد و افزود: با مطالعه دیواره باز شده از نوک تپه تا عمق 3 متری از سطح زمین توالی های رسوباتی که در محیط های خشک و مرطوب شکل می گیرند مشخص شد.
سرپرست هیأت کاوش در محوطه پارینه سنگی میرک ادامه داد: یافته های رسوبی به وضوح نشان می دهد که محوطه کویری میرک روزگاری محیطی مرطوب و چه بسا به شکل تالاب یا نیمه جنگلی بوده است.
وی با بیان اینکه بقایای جانوری یافت شده از گوزن و گاومیش در محوطه نیز در تایید این یافته های رسوبی است، اضافه کرد: این محوطه چندین دوره خشک و مرطوب را به توالی زمانی پشت سر گذاشته و گروه کاوش با نمونه برداری برای گاهنگاری مطلق در پی آن است که این ادوار را به دقت در بستره زمانی مشخص کند.
سرپرست هیات کاوش در محوطه پارینه سنگی میرک گفت: پس از پایان فصل نخست کاوش در تپه شماره 8 محوطه میرک، نمونه برداری های دقیق برای تکمیل بازسازی اقلیمی شمال کویر مرکزی و همچنین سن یابی شامل؛ نمونه برداری رسوب شناسی، نمونه برداری گرده، نمونه برداری Micromorphology و نمونه برداری برای تعیین قدمت لایه های رسوبی و استقراری با استفاده از روش OSL انجام گرفت.
وحدتی نسب افزود: در حین کاوش تعداد قابل ملاحظه ای دست افزار سنگی از کاوش در لایه های برجای باستانی و قطعات استخوان جانوری به دست آمد.
وی ادامه داد: در کنار موارد یاد شده برای نخستین بار از تکنیک ژئومغناطیس برای ردیابی رسوبات دوران مرطوب در لایه های زیرین محوطه استفاده شد.
وی اضافه کرد: در این طرح که با همکاری کوروش محمدخانی انجام گرفت مشخص شد که می توان با استفاده از این روش غیر مخرب به ردیابی لایه های رسوبی متفاوت در بستره محوطه پرداخت، این در حالی است که استفاده از این تکنیک تاکنون تنها برای ردیابی بناها و سازه های معماری رایج بوده است.
این باستان شناس با اشاره به اینکه میرک در حاشیه شمالی کویر مرکزی ایران واقع شده است، اظهار کرد: میرک نخستین محوطه استقراری پارینه سنگی روباز در ایران است که مورد کاوش قرار گرفته است.
بر اساس گزارش پژوهشگاه میراث فرهنگی، وحدتی نسب با بیان اینکه میرک نخستین محوطه استقراری پارینه سنگی روباز در ایران است که مورد کاوش قرار گرفته است، افزود: در این کاوش سعی بر آن بوده تا با انجام تمامی آزمایشات تکمیلی تصویری روشن از قدمت حضور و وضعیت اقلیمی محوطه میرک ارایه شود.
وی ادامه داد: گاهنگاری مطلق لایه های استقراری در کنار بازسازی اقلیمی 100 هزار سال گذشته حاشیه شمالی کویر مرکزی راه را برای انجام دیگر تحقیقات در ادوار پارینه سنگی این محدوده مهم جغرافیایی هموار ساخته و اجازه خواهد داد تا محوطه میرک همچون شاخصی برای ارایه گاهنگاری برای دیگر محوطه ها در حاشیه شمالی کویر مرکزی به کار گرفته شود.
وی اضافه کرد: بر همین اساس، کار بر روی نمونه های رسوب شناسی، گرده، Micromorphology و OSL در مرکز ملی علوم کشور فرانسه (CNRS) و پژوهش بر روی دست افزارهای سنگی و بقایای جانوری توسط محققین ایرانی انجام خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه نمونه های یاد شده به همراه همکاران فرانسوی این کاوش (ژیل بریون و گیوم ژامه) از مرکز ملی علوم فرانسه به این مرکز انتقال داده شد، اظهار امیدواری کرد که با اتمام مطالعات آزمایشگاهی تصویری روشن تر از قدمت حضور انسان در این منطقه جغرافیایی به دست آید.
این باستان شناس گفت: کاوش فصل اول محوطه میرک تنها شروع کاری سخت و زمانبر بوده و ادامه پژوهش ها در این رابطه نیازمند ادامه کاوش ها در این محوطه است.
محوطه های میرک و دلازیان که بنام تپه های میرک و دلازیان نیز خوانده شده است، نخستین بار در خلال بررسی های باستان شناختی استان سمنان توسط مهریار و کبیری از کارشناسان استان سمنان در سال 1364 خورشیدی شناسایی و معرفی شدند.
صرف نظر از شکل تپه ها مهمترین ویژگی این دو محوطه وجود پراکنش بسیار گسترده دست افزارهای سنگی بر روی سطح محوطه بود که مورد توجه هیئت بررسی کننده قرار گرفت و با دعوت از مرحوم عنایت الله امیرلو تصمیم به مطالعه دست افزارهای سنگی گرفته شد.
با درگذشت نابهنگام امیرلو، اهمیت میرک و دلازیان از نقطه نظر باستان شناسی پارینه سنگی مغفول ماند و تنها با گمانه زنی در یکی از تپه های دلازیان سازه ای منتسب به دوره ماد به دست آمد.
در سال 1387 برای نخستین بار نمونه برداری تصادفی توسط وحدتی نسب و روستایی از سطح محوطه دلازیان انجام گرفت و نتایج این پژوهش مقدماتی در کنگره باستان شناسی خاورمیانه کهن در دانشگاه ساپیانزای رم ارایه شد. متعاقبا در سال 1388 با صدور مجوز بررسی کامل این منطقه جغرافیایی، وحدتی نسب و تیم همراه به مدت یک ماه به شناسایی، نمونه برداری روشمند و طبقه بندی آثار به دست آمده از میرک و دلازیان پرداختند.
دومین فصل از طرح پنج ساله بررسیهای پارینه سنگی شمال کویر مرکزی که با انجام کاوش در محوطه میرک سمنان با هدف بازسازی اقلیمی، رسوب شناسی، تدوین نحوه شکل گیری محوطه و ارائه گاهنگاری قطعی از تاریخ 5 تیر ماه به سرپرستی دکتر حامد وحدتی نسب دانشیار گروه باستان شناسی دانشگاه تربیت مدرس و همکاری متخصصین مرکز ملی علوم کشور فرانسه با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری شروع شده بود به پایان رسید.
فراهنگ**7537**1569
30/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]
صفحات پیشنهادی
کشف شواهد زندگی انسان نئاندرتال در میرک سمنان
کشف شواهد زندگی انسان نئاندرتال در میرک سمنان کاوش در محوطه پارینه سنگی میرک نشان دهنده ویژگیهای سنتهای رایج تراشه برداری در پارینه سنگی میانی است که آنرا به نوعی از انسان منقرض شده بنام انسان نئاندرتال قوت میبخشد به گزارش حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاهشواهد زندگی نئاندرتالها در میرک سمنان کشف شد
در کاوشهای محوطه پارینه سنگی شواهد زندگی نئاندرتالها در میرک سمنان کشف شد شناسهٔ خبر 2862825 - سهشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۲ فرهنگ > میراث فرهنگی و گردشگری نخستین فصل از کاوش در محوطه پارینه سنگی میرک سمنان نشان دهنده ویژگی سنتهای رایج تراشه برداری در پارینه سنگی میانی استرئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد: مؤمنان در شبهای قدر رموز و اسرار زندگی را کشف میکنند/ سوره زلزال انسان را از
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد مؤمنان در شبهای قدر رموز و اسرار زندگی را کشف میکنند سوره زلزال انسان را از بلای طبیعی دور میکندرئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه مؤمنان در شبهای قدر رموز و اسرار زندگی خود را کشف میکنند گفت قرائت سوره زلزال انسانها را از بلای طبکشف آثار زندگی چهل هزار ساله انسان در کرمانشاه
پژوهشگران باستانشناسی ايران کشف آثار زندگی چهل هزار ساله انسان در کرمانشاه پژوهشگران باستانشناسی ايران آثار زندگی اجداد چهل هزار ساله انسان را در يک روستای تاريخی در استان کرمانشاه کشف کردند به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز پژوهشگران باستانشناسی ايران آثار زندگی اجداد چهل هزارمسئول گروه کاوشگری انتقال گاز سمنان به مازندران خبر داد کشف 17 گور دستهجمعی دوره اشکانی در مسیر انتقال گاز
مسئول گروه کاوشگری انتقال گاز سمنان به مازندران خبر دادکشف 17 گور دستهجمعی دوره اشکانی در مسیر انتقال گازمسئول گروه کاوشگری خط انتقال لوله گاز سمنان به مازندران گفت عملیات خط انتقال گاز سمنان به مازندران بهدلیل فعالیت گروه کاوشگری باستانی به مدت 2 ماه متوقف شد عبدالله شریفی انایب قهرمانی تیم رباتهای انساننمای دانشگاه امیرکبیر در ربوکاپ 2015
سهشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۸ تیم رباتهای انسان نمای سایز نوجوان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مسابقات جهانی ربوکاپ ۲۰۱۵ موفق به کسب مقام دوم رقابتهای فنی این دوره از مسابقات شد به گزارش سرویس علمی ایسنا سروش صادق نژاد سرپرست تیمهای ربوکاپ دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت تیم رباتها4 شکل نفوذ شیطان در زندگی انسان
4 شکل نفوذ شیطان در زندگی انسان مهمترین حربههای شیطان برای منحرف کردن انسانهای صالح سبک جلوه دادن قیامت در برابر چشم آنها سنگین جلوه کردن مال شبههدار کردن دین و تزیین گناه برای انسان است به گزاشر فرهنگ نیوز حجتالاسلام ناصر رفیعی کارشناس مذهبی رسانه اشکال مختلف نفکشف یک گور باستانی در مسیر پروژه خط لوله گاز سمنان- مازندران
سهشنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۵۹ در روزهای اخیر در مسیر گازرسانی سمنان به مازندران گور دستهجمعی متعلق به دوره اشکانیان کشف شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه مازندران مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان در این باره به ایسنا گفت در مسیر انتقال خط لوله گاز دامغانپایان زندگی انسان با به زیر آب رفتن قاره ها
دانشمندان پیش بینی کرده اند پایان زندگی انسان با به زیر آب رفتن قاره ها دانشمندان پیش بینی می کنند پوسته زمین در حال نازک شدن است و بدین ترتیب تا چند میلیارد سال دیگر تمام قاره ها به زیر آب خواهند رفت به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از مهر تازه ترین بررسیهای صورت گرفته توسسرپرست هیئت کاوش در محوطه باستانی میرک: مرکز مطالعات عصر سنگ در سمنان راهاندازی شود
سرپرست هیئت کاوش در محوطه باستانی میرک مرکز مطالعات عصر سنگ در سمنان راهاندازی شودسرپرست هیئت کاوش در محوطه باستانی میرک گفت استان سمنان به دلیل برخورداری از تپهها و محوطههای مهم تاریخی محل مناسبی برای ایجاد و راهاندازی مرکز مطالعات عصر سنگ است به گزارش خبرگزاری فارس از سمآغاز کاوشهای باستانشناسی در تپههای میرک سمنان
دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۶ سرپرست هیئت کاوش تپههای میرک سمنان از آغاز کاوشهای باستانشناسی در یکی از مهمترین سایتهای پیش از تاریخ ایران در جنوب سمنان خبر داد و گفت این کاوشها با همراهی باستانشناسان فرانسوی و ایرانی آغاز و تا 18 روز دیگر ادامه داد به گزارش خبرنگار خبرگزاریرئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان: بیش از 100 مدرسه در سمنان نوسازی میشود
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان بیش از 100 مدرسه در سمنان نوسازی میشودرئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان گفت امسال بیش از 100 مدرسه استان در قالب طرح هجرت 3 نوسازی بهسازی و رنگآمیزی میشود به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج سازندگی استانکشف نحوه زندگی مردم ما قبل تاریخ در انگلیس
کشف نحوه زندگی مردم ما قبل تاریخ در انگلیس باستانشناسان اکتشافات جدیدی در خصوص نحوه سکونت مردم انگلستان در عصر آهن انجام دادهاند به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آرکئولوژی بررسیهای ژئوفیزیکی انجام شدهفرمانده سپاه ناحیه امام سجاد (ع) قزوین: قرآن در تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسانها تأثیر میگذارد
فرمانده سپاه ناحیه امام سجاد ع قزوین قرآن در تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسانها تأثیر میگذاردفرمانده سپاه ناحیه امام سجاد ع قزوین گفت قرآن نور است و در تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسانها تأثیر میگذارد و روشنی بخش زندگی است به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین محرممردم محلی بهترين حافظان میراث تاریخی/ميرك سمنان بی نظير در جهان
در نشستی مطرح شد مردم محلی بهترين حافظان میراث تاریخی ميرك سمنان بی نظير در جهان شناسهٔ خبر 2852771 - دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۵ استانها > سمنان سمنان - سرپرست هیئت کاوش در محوطه میرک سمنان با تاکید بر اینکه مردم محلی بهترين محافظان و ميراثبانان محوطه باستانی ميرك هستند گفرد پای خشکسالی در زندگی سمنانی ها/ دعا برای باران
بررسی پدیده کمآبی و مدیریت بحران آب در استانهای کشور-۲۷ سمنان رد پای خشکسالی در زندگی سمنانی ها دعا برای باران شناسهٔ خبر 2858392 - پنجشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۸ استانها > سمنان سمنان - کمتر رسانهای در استان سمنان است که در این روزهای گرم سال موضوع خشکسالی را در زمره سوژه هنایب قهرمانی تیم رباتهای انسان نمای دانشگاه امیرکبیر
در ربوکاپ ۲۰۱۵ صورت گرفت نایب قهرمانی تیم رباتهای انسان نمای دانشگاه امیرکبیر شناسهٔ خبر 2862554 - سهشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۲۳ دانش و فناوری > فناوری های نوین تیم ربات های انسان نمای سایز نوجوان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مسابقات جهانی ربوکاپ ۲۰۱۵ موفق به کسب مقام دوم رقابت-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها