تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس درصدد عيب جويى برادر مؤمنش برآيد، تا با آن روزى او را سرزنش كند، مشمول اين ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802918497




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بایدهای حضور هیات های اقتصادی خارجی در ایران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بایدهای حضور هیات های اقتصادی خارجی در ایران تهران- ایرنا- روزنامه جام جم در صفحه اقتصاد نوشت: در حالی که پس از فروکش کردن مناقشه 12 ساله هسته ای غرب با ایران، دیروز نخستین هیات اقتصادی خارجی به ایران آمد،کارشناسان اقتصادی نکات کلیدی را در پذیرش و نوع تعامل با این هیات ها به مدیران و برنامه ریزان اقتصاد کشور گوشزد می کنند.


در گزارشی که در شماره روز سه شنبه سی ام تیر 1394 خورشیدی انتشار یافته، می خوانیم: در حالی که پس از فروکش کردن مناقشه 12 ساله هسته ای غرب با ایران، دیروز نخستین هیات اقتصادی خارجی به ایران آمد،کارشناسان اقتصادی نکات کلیدی را در پذیرش و نوع تعامل با این هیات ها به مدیران و برنامه ریزان اقتصاد کشور گوشزد می کنند.
به گزارش خبرنگار جام جم، با اعلام بیانیه مشترک ایران و گروه 1+5 در وین و روشن شدن افق رفع احتمالی تحریم ها تا پایان امسال و همچنین صدور و قرائت قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، موج سفر هیات های اقتصادی خارجی به ایران شروع شده و پیش بینی می شود تهران در هفته های آینده پذیرای شمار بیشتری از این هیات ها باشد؛ هیات هایی که به دنبال فروش کالاها و خدمات خود به ایران بوده و در فکر کسب سهم هر چه بیشتری از بازار بزرگ و بکر ایران هستند.
در این راستا، دیروز هیات بزرگ آلمانی به ریاست زیگمار گابریل، معاون صدر اعظم و وزیر اقتصاد انرژی آلمان به عنوان نخستین هیات اقتصادی خارجی به تهران وارد شد. در سفر سه روزه معاون صدراعظم آلمان بیش از 60 نفر از نمایندگان شرکت های تجاری و صنعتی وی را همراهی می کنند.
این نخستین هیات اقتصادی اروپایی است که پس از اعلام جمع بندی گفت وگوهای هسته ای در وین به تهران سفر می کند. شرکت های لینده، زیمنس، مرسدس دایملر، باسف، فولکس واگن و جی آی زد (GIZ) از جمله شرکت های مطرح حاضر در هیات آلمان هستند. آلمان به دنبال سرمایه گذاری مشترک در ایران در بخش هایی چون خودروسازی، پتروشیمی، پالایش، ذخیره سازی، بهینه سازی مصرف انرژی، توسعه انرژی های نو و... است.
در همین حال کارشناسان اقتصادی با اشاره به موج در حال شکل گیری ورود هیات های تجاری و اقتصادی به ایران به مدیران اقتصاد کشور هشدار می دهند که با برنامه و طرح مشخص به استقبال این شرکت ها رفته و بدانند از سفر آنها به ایران چه می خواهند. در واقع باید هدف ایران از پذیرش این شرکت ها مشخص باشد و این هدف در تمام مذاکرات تجاری به عنوان نقشه راهی اصولی مورد توجه قرار گیرد. به زعم کارشناسان این هدف اصولی این است که سفر هیات های اقتصادی خارجی معطوف به کمک به حل مشکلات اقتصاد ایران باشد و بهره برداری صرفا تجاری به معنای واردات کالای مصرفی مدنظر قرار نداشته باشد.
در این راستا وزارتخانه هایی چون نفت، نیرو، صنعت، معدن و تجارت و همچنین اتاق بازرگانی و دیگر تشکل های بخش خصوصی باید زمینه های همکاری و مشخصا نوع صنایعی که در ایران دارای مزیت نسبی فعالیت هستند را شناسایی و اولویت بندی کرده و در مذاکرات به عنوان نقشه راه منظور کنند.
به گفته کارشناسان، اهدافی چون جلوگیری از خام فروشی، ورود فناوری های نوین به کشور، تقویت صادرات، ارتقای کمی وکیفی تولیدات داخلی و در نهایت کمک به تحقق تولید درون زا و برون نگر که یکی از محورهای اصلی ابلاغیه اقتصاد مقاومتی است باید به عنوان اصول مذاکرات جدید اقتصادی با هیات های خارجی مطرح باشد.
ترکیب واردات را کنترل کنید
دکتر مهدی تقوی، کارشناس اقتصادی در این باره به جام جم گفت: دولت نباید اجازه دهد مذاکره با هیات های خارجی به تقدیم بی امتیاز بازار ایران به آنان منتهی شود. بلکه اگر هم قرار است آنان وارداتی به ایران داشته باشند و کالاهایشان را بفروشند ترکیب واردات آنها باید کنترل شود.
وی افزود: نمی توان کالاهای مصرفی را به طور کامل از ترکیب کالاهای وارداتی حذف کرد، اما می توان سهم آن را به نفع کالاهای سرمایه ای، نیمه ساخته و ماشین آلات و فناوری کاهش داد. در واقع به آنان می توان گفت در صورتی من بازارم را به رویت باز می کنم که در قبالش به من فناوری و سرمایه گذاری منتهی به ساخت خط تولید بدهی.
وی اظهار کرد: روشن است که ما نمی خواهیم پولمان باعث ایجاد شغل برای دیگر کشورها باشد. لذا باید نتیجه سفر هیات های خارجی به ایران معطوف به راه اندازی کارخانه باشد تا هم فناوری منتقل شود و هم اشتغال ایجاد گردد و از حالت رکود تورمی خارج شویم.
تقوی تصریح کرد: این گونه حضور سرمایه گذاران خارجی باعث ایجاد رقابت مثبت و تحریک تولیدکنندگان ایرانی برای تولید کالای بهتر شده و کمیت و کیفیت کالاهای تولیدی و صادراتی کشور را افزایش می دهد و به نظرم این امر تحقق خمیرمایه اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: پیشنهاد دیگری که در این خصوص دارم این است که بازار داخلی در مقابل بازار خارجی اعطا شود که این امر در رشد صادرات کشور اثر بسزایی خواهد داشت.
نقشه راه صنعتی تدوین کنید
همچنین دکتر بهمن آرمان، کارشناس اقتصاد صنعتی درباره باید های مذاکره با هیات های تجاری واقتصادی خارجی به جام جم گفت: باید همزمان با پذیرش این شرکت ها در ایران برای مذاکره با آنان نقشه راه داشته باشیم و این نکته ای است که در بیشتر مذاکرات اینچنینی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: روشن است که مذاکره بده بستان است و شما باید بدانید اقتصادتان چه چیز نیاز دارد و باید ستانده شود. در بخش تولیدی و صنعتی شما باید اولویت های صنعتی که کشورتان در آن مزیت و برتری تولید دارد و ضمنا می تواند به ارتقای صادراتی نیز کمک کند را شناسایی کنید و از طرف مقابل بخواهید روی آن تمرکز کند و البته برایش تسهیلات قائل شوید.
وی تصریح کرد: مثلا در کشور ما انرژی برای تولید ارزان تر از سایر نقاط دنیاست و در همین حال ما صنعت پتروشیمی را داریم که از انرژی ارزان برخوردار است و بازار صادراتی دارد و این بازار را می تواند گسترش دهد. اما نیاز به فناوری روز و ارتقای بهره وری دارد که سرمایه گذار خارجی می تواند روی آنها تمرکز کند.
آرمان گفت: در حقیقت شما باید سرمایه گذار را در راهی بیندازید که به نفع اقتصاد ملی و عزت اقتصادی تان است. باید به او بفهمانید که منافع اقتصادی کشور بازیچه خواست و امیال سایر کشورها نیست و در صورتی می تواند از بازار ایران بهره ببرد که به قواعد بازی آن تن دهد. مثلا باید تعهد بدهد که با بروز تلاطم های سیاسی کشور را ترک نکند و دست شریک ایرانی اش را در پوست گردو نگذارد. لذا اگر از همین الان که هیات های اقتصادی خارجی دارند به ایران می آیند نقشه راه خودتان و نوع نگاهتان را به آنان اعلام کنید، می فهمند باید چه بکنند. اما اگر همه چیز درحد کلیات بگذرد و شما نقشه راه نداشته باشید مانند برگی در باد، هر اتفاقی ممکن است بیفتد.
این کارشناس افزود: لذا به نظرم از همین حالا وزارتخانه های مسئول باید سیاست خود را در مذاکره با هیات های خارجی مشخص کنند و به مشورت بگذارند تا باری به هر جهت به اتاق مذاکره وارد نشوند.
*منبع: روزنامه جام جم
**گروه اطلاع رسانی**9165**9131



30/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن