محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1841940467
توافق هسته یی؛ پله اول تعامل سازنده با جهان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توافق هسته یی؛ پله اول تعامل سازنده با جهان تهران- ایرنا- سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران پس از گام نهادن بر پله ی توافق هسته یی، هرگز بر این پله متوقف نخواهد ماند و آنچنان که رییس جمهوری اسلامی ایران نیز تصریح داشته گفت و گوهای هسته یی پله اول برای تعامل سازنده با جهان است.
پایان 12 سال هماوردی کشورمان با قدرت های جهانی بر سر حقوق هسته یی، نه با جنگ و ستیزش بلکه از راه توافقی دیپلماتیک که این حقوق را به تمامی تضمین کرد، پیروزی انکارناپذیر یک ملت بود که بیست و سوم تیرماه 1394 در تاریخ ایران و نیز روابط بین الملل به ثبت رسید.
بزرگی این رخداد سبب شد تا مدت ها پیش از کسب توافق هسته یی بین ایران و کشورهای گروه 1+5 نگاه بسیاری در ایران و جهان به محل برگزاری مذاکرات دیپلماتیک دوخته شود و پس از آن نیز انواع بازتاب و موج های خبری و تحلیلی توافق هسته یی در فضای رسانه یی، افکارعمومی و جامعه ی سیاسی طنین انداز خواهد بود.
عنصرهای گوناگونی سبب شد تا توافق هسته یی برای ایرانیان و جهانیان به این درجه از اهمیت برسد که از آن جمله می توان به تنگناهای بین المللی ناشی از تقابل با قدرت های جهانی برای ایران، نگرانی کشورهای منطقه و جهان از تشدید تنش بین تهران و غرب و چالش های فراوان جبهه ی ضدایرانی به خاطر تداوم فشارها همزمان با گسترش تهدیدها و چالش های امنیتی در منطقه ی حساس خاورمیانه اشاره کرد.
هر چند کسب توافق هسته یی به معنای پایان یافتن این هماوردی طولانی بود و همچنان که «ولادیمیر پوتین» اظهار داشت، پس از توافق جهانیان نفسی به راحتی کشیدند اما رخدادهای بیست و سم تیرماه به معنای پایان همه چیز نیست.
در وهله ی نخست بحث اجرا و پایبندی کامل طرف های توافق به آن مطرح است که نقشی تعیین کننده در سرنوشت و پابرجایی توافق هسته یی دارد. البته دشواری های دستیابی به توافق پس از سال ها مذاکره، پیامدهای نامشخص، مبهم و به یقین نامطلوب پشت پا زدن به تعهدهای متقابل و به طور کلی هزینه های سنگین برهم خوردن توافق در کنار اعلان اراده ی جدی ایران و کشورهای 1+5 برای حفظ آن به نوعی ضمانتی برای اجرا خواهد بود.
نکته ی مهم تر اما سمت و سوی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است که طی 2 سال گذشته از پرتگاه های سهمناک به گُدار امن خردورزی و تدبیر تغییر جهت داده است. در این خصوص باید گفت دیرزمانی از آن هنگام نمی گذرد که تعاملات بین المللی ما به چند کشور کوچک و بی اثر در تحولات بین المللی آن هم در کوران های دیپلماتیک نظیر نشست های مجمع عمومی سازمان ملل محدود می شد.
در برابر رخوت و رکود سیاست خارجی در سال های پایانی دهه گذشته و آغازین این دهه، روی کار آمدن دولت یازدهم به مثابه تحولی شگرف در روابط خارجی ایران بود.
از میانه های سال 1392، جایگزینی رویکرد «تعامل سازنده با جهان» با سیاست های تنش زا، مبهم و ناهمخوان با قواعد بین المللی سبب چرخش نگاه جهان به ایران از یک کانون تنش به مرکز صدور دیپلماسی برای حفظ حقوق ملی شد.
در این میان، طرح ایده هایی چون «جهان عاری از خشونت» از سوی رییس دولت یازدهم و گسترش زبانی همه فهم و بیانی قاطع برای نمایاندن چهره ی واقعی ایران به جهان که از سوی کارگزاران سیاست خارجی این دولت صورت گرفت نیز در شکل گیری تحول یاد شده موثر بود.
با وجود این، سیاست خارجی تعاملی از برخی انتقادها برکنار نماند. یکی از مهمترین محورهای انتقاد معطوف شدن بخش اعظم توان دستگاه دیپلماسی و دولت به مذاکرات هسته یی و وانهادن دیگر حوزه های سیاست خارجی بود. حال آنکه درک راهبرد کلان دولت یازدهم در روابط خارجی به بهترین وجه می تواند در برابر این انتقاد پاسخ گوید.
در نگاه دولتمردان کنونی، سیاست خارجی نه مسیری با هدف های پراکنده، غیر اولویتمند و حتی ناهمساز بلکه خط سیری مستقیم برای دستیابی به اهداف و منافع ملی در راستای آرمان هایی مشخص است چنانکه اسناد بالادستی نظام همچون چشم انداز 1404 مولفه های آن را تشریح کرده است.
به این ترتیب، مذاکرات موفق هسته یی را می توان ایستگاهی برای قطار پرشتاب حرکت کشور در فضای بین المللی به سمت مقصد نهایی دانست که در آن ایران قدرتی جهانی است.
از این رو است که «حسن روحانی» رییس جمهوری بارها در سخنان خود به بایسته های پیش روی سیاست خارجی کشور برای دستیابی به این هدف کلان اشاره و تاکید داشته است.
یکی از مهمترین بیان های رییس جمهوری در این ارتباط، در گفت وگوی تلویزیونی شامگاه چهاردهم فروردین وی با مردم پس از «بیانیه ی سوییس» صورت گرفت. روحانی در این گفت وگو تصریح کرد: مذاکرات هسته یی ما پله ی اول برای تعامل سازنده با جهان است. بحث ما فقط هسته یی نیست. این نیست که ما امروز یک موضوعی به نام هسته یی داریم و می خواهیم با دنیا مذاکره کنیم و این موضوع تمام بشود. این پله ی اول برای رسیدن به بام تعامل سازنده با جهان است. در دنیای امروز پیشرفت، توسعه، ثبات، امنیت در منطقه و جهان، بدون همکاری و هماهنگی امکان پذیر نیست.
روحانی با اشاره به استقبال ایران از همکاری و هماهنگی با همه ی کشورهایی که می خواهند به ملت ایران احترام بگذارند و با مردم ایران در چارچوب منافع مشترک کار کنند، سه محور مهم کنش در عرصه ی سیاست خارجی را اینگونه بیان کرد: ما با همه ی کشورهایی که رابطه ی خوب داریم، رابطه ی صمیمانه تر می خواهیم. با کشورهایی که رابطه ی سرد داریم، رابطه ی بهتر می خواهیم و اگر با کشورهایی دارای تنش یا احیانا خصومت هستیم، پایان تنش و پایان خصومت را می خواهیم. بی تردید همکاری و تعامل به نفع همه خواهد بود.
این سخنان روحانی را می توان سنگ بنای سیاست خارجی ایران در دوره ی پساتوافق هسته یی دانست که مهمترین دستورهای کار دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران را مشخص می سازد.
در رابطه با محور نخست یعنی تقویت روابط با کشورهای دوست باید گفت به رغم برخی گمانه ها در زمینه ی رویگردانی ایران از قدرت های شرقی نظیر روسیه، چین و هند و گرایش تکسویه به سمت غرب، عقربه ی سیاست خارجی دولت روحانی توازن و چندجانبه گرایی را نشان می دهد.
در کنار رایزنی های گسترده ی با مقام های کشورهای غربی برای رفع اختلاف های هسته یی و نیز بازگشت به دوره ی همکاری های اقتصادی با اروپا، حضور فعال در نشست های گوناگون سازمان همکاری شانگهای، اجلاس سران کشورهای آسیایی و آفریقایی، نشست غیرمتعهدها و دیدارهای متعدد 2 و چندجانبه با رهبران دولت های همسو نشان از اراده ی جدی تهران برای تقویت پیوندها با کشورهای دوست دارد.
در ارتباط با شکستن یخ های روابط با کشورهایی با مناسباتی سرد نیز جمهوری اسلامی ایران بر مدار تعامل سازنده پیشگام بوده و در برابر، بازخوردهایی مثبت را هم دریافت کرده است. رفت و آمدهای فراوان هیات های دیپلماتیک از کشورهای مختلف به تهران پس از توافق ژنو در آذرماه 1392 نشان داد که فضای مساعد و تمایل فراوانی در میان کشورهای جهان برای گسترش مناسبات با تهران وجود دارد.
به یقین توافق هسته یی بیست و سوم تیرماه مناسبات ایران با دیگر کشورها را گرم تر از قبل خواهد ساخت و با فراهم ساختن زمینه های گسترش روابط در زمینه های گوناگون بر شمار دوستان جهانی تهران خواهد افزود.
طی ماه های اخیر تلاش کارگزاران سیاست خارجی کشور معطوف به رفع اختلاف های انباشته شده با دیگر دولت ها بوده است. جمهوری اسلامی ایران از یک سو با گشودن دریچه ی مذاکره با آمریکا به عنوان بزرگترین قدرت متخاصم جهانی، زمینه های کسب توافق هسته یی و الگویی را برای کنترل رقابت، همکاری بر سر برخی منافع مشترک و نیز مدیریت اختلاف ها پدید آورد.
از سویی دیگر مقام های کشورمان به رغم سرسختی رهبران دولتی چون عربستان سعودی، در راستای سیاست بحران زدایی در خاورمیانه اراده ی خود را برای گفت وگو و رفع اختلاف های منطقه یی نشان دادند؛ رویکردی که می گوید تهران برنامه یی جدی برای تغییر موضع و رفتار دولت های یادشده دارد.
در مجموع، سخنان روحانی به مثابه چراغ راهنمای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در سال های آینده، بایسته های حرکت رو به جلوی کشور برای ایجاد روابطی سازنده، کم تنش، سودمند و مطلوب با جهان را آشکار می سازد.
**گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**9279**2054
30/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]
صفحات پیشنهادی
توافق هسته ای؛ پله اول تعامل سازنده با جهان
توافق هسته ای پله اول تعامل سازنده با جهان بین الملل > دیپلماسی - سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران پس از گام نهادن بر پله ی توافق هسته یی هرگز بر این پله متوقف نخواهد ماند و آنچنان که رییس جمهوری اسلامی ایران نیز تصریح داشته گفت و گوهای هسته یی پله اول برای تعامل ساتوافق هستهای نشان میدهد تعامل سازنده ثمربخش است
روحانی در صفحه توئیتر توافق هستهای نشان میدهد تعامل سازنده ثمربخش است رئیسجمهور کشورمان گفت توافق هستهای نشان میدهد تعامل سازنده ثمربخش است به گزارش ایلنا حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان در صفحه توئیتر خود نوشت توافق هستهای نشان میدهد تعروحانی در صفحه توئیتر: توافق هستهای نشان میدهد تعامل سازنده ثمربخش است
روحانی در صفحه توئیتر توافق هستهای نشان میدهد تعامل سازنده ثمربخش استرئیسجمهور کشورمان گفت توافق هستهای نشان میدهد تعامل سازنده ثمربخش است به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان در صفحه توئیتر خود نوشت توافق هستهای نشاتوافق هستهای نشان میدهد تعامل سازنده ثمر بخش است.
دکتر روحانی در پیام توئیتری توافق هستهای نشان میدهد تعامل سازنده ثمر بخش است رئیسجمهور در پیام توئیتری نوشت توافق هستهای نشان میدهد تعامل سازنده ثمر بخش است به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور در پیام توئیتری نوشت توافق هستهاتریش: توافق هسته ای به نفع جهان است
اتریش توافق هسته ای به نفع جهان استتاریخ انتشار يکشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۷ ۲۶ وزیر امور خارجه اتریش دستیابی به توافق هسته ای بین ایران و گروه ۱ ۵ را موجب گشوده شدن افق های جدیدی در روابط تهران و ااتحادیه اروپا دانست به گزارش مهر وزیر خارجه اتریش توافق هسته ای با ایران را نه تکری: توافق هستهای پیامآور امید برای ایران و جهان است
کری توافق هستهای پیامآور امید برای ایران و جهان است وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبهای گفت که توافق هستهای با تهران پیامآور امید برای ایران و جهان خواهد بود به گزارش نامه نیوز جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با صدای آمریکا گفت که توافق هستهای میان تهران و شش کتحقق یکی از اصول سند چشم انداز؛تعامل سازنده با جهان در دولت یازدهم عملیاتی شد
یک کارشناس روابط بین الملل تحقق یکی از اصول سند چشم انداز تعامل سازنده با جهان در دولت یازدهم عملیاتی شد تهران- ایرنا- یک کارشناس روابط بین الملل گفت یکی از اصول اساسی سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان دکترین تعامل سازنده با جهان در سیاست خارجی توسط دولت یازدهم عملیاتوئیت رئیسجمهور در مورد توافق هستهای |اخبار ایران و جهان
توئیت رئیسجمهور در مورد توافق هستهای توافق هستهای میتواند پیروزی دیپلماسی بر دیدگاه تحمیل فشار و زورگویی تمامیتطلبان بینالملی باشد کد خبر ۵۱۶۹۸۵ تاریخ انتشار ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۰ ۲۷ - 14 July 2015 توافق هستهای میتواند پیروزی دیپلماسی بر دیدگاه تحمیل فشار و زورگویی تمامیتدر گفتوگوی تلفنی با اوباما/ رییسجمهور چین: توافق هستهای با ایران پیام مثبتی برای جهان بود
در گفتوگوی تلفنی با اوباما رییسجمهور چین توافق هستهای با ایران پیام مثبتی برای جهان بود رییسجمهور چین گفت برای اطمینان از اجرای توافق هستهای ایران و گروه 1 5 با آمریکا و دیگر کشورهای امضا کننده این توافق همکاری خواهد کرد به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرگزاری رویترز وزارتوافق هسته ای با ایران ، پیروزی دیپلماسی جهانیست
ولادیمیر ساژین تحلیل گر و شرق شناس توافق هسته ای با ایران پیروزی دیپلماسی جهانیست دوازده سال مذاکرات دشوار و پیچیده ای جریان داشت که با گذشت زمان انگار گفتگوی افراد ناشنوا و گنگ بود نوری در انتهای این تونل در نوامبر سال 2013 سو سو کرد وقتی توافق موقت ژنو بسته شد و تمامی طرفجزئیات توافق هسته ای/ آب پاكي وزير كشور روي دست نمايندگان مستعفي/ تفسیر متفاوت از عفاف و حجاب/ جزئیات برنامه ن
جزئیات توافق هسته ای آب پاكي وزير كشور روي دست نمايندگان مستعفي تفسیر متفاوت از عفاف و حجاب جزئیات برنامه نفتی ایران در آمریکا بالاخره روز موعود که از 13 سال پیش آغاز شده بود فرا رسید روزنامه های امروز سه شنبه بعد از بیش از دو هفته پوشش مدام مذاکرات هسته ای میوه مذاکرات را چتوافق جامع مذاکرات هسته ای موجب تقویت صلح و امنیت جهان می شود
معاون وزیرامورخارجه توافق جامع مذاکرات هسته ای موجب تقویت صلح و امنیت جهان می شود مسکو - ایرنا- معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امورخارجه گفت مذاکرات هسته ای وین مهم ترین مذاکرات بین المللی در قرن بیست و یکم است و ما برای دستیابی به توافق جامع و عادلانه ای تلاش می کنیم که به تقویترییسجمهور چین: توافق هستهای پیام مثبتی برای جهان بود
در گفتوگوی تلفنی با اوباما رییسجمهور چین توافق هستهای پیام مثبتی برای جهان بود رییسجمهور چین گفت برای اطمینان از اجرای توافق هستهای ایران و گروه 1 5 با آمریکا و دیگر کشورهای امضا کننده این توافق همکاری خواهد کرد خبرگزاری ایسنا وزارت امور خارجه چین روز سهشنبه اعلام کردلبخندِ جهان به توافق هستهای ایران/ ماراتنِ هیئتهای سیاسی و گروههای تجاری برای رسیدن به تهران
لبخندِ جهان به توافق هستهای ایران ماراتنِ هیئتهای سیاسی و گروههای تجاری برای رسیدن به تهران بزرگترین گروههای تجاری و اقتصادی و نخستین هیئتهای سیاسی غربی در میانه برداشته شدن نخستین گامها برای اجرای توافق هستهای در راه تهران هستند خدیجه غبیشاوی سایه لبخندِ توافق هسته ایبازندگان توافق هستهای |اخبار ایران و جهان
بازندگان توافق هستهای این روزها از یک نفر بیش از همه عنوان بزرگترین بازنده توافق هستهای بین ایران و گروه 1 5 که از آن نام توافق بزرگ قرن یاد شده نام برده میشود و آن شخص کسی جز نتانیاهو نخستوزیر جنایتکار و جنگافروز رژیم صهیونیستی نیست کد خبر ۵۱۸۲۲۵ تاریخ انتشار ۲۹ تيرانتظار کاربران خبرآنلاین ازدولت پس ازتوافق هستهای؛حل مشکلات اقتصادی، تعامل بیشتر با دنیاو آشتی ملی
انتظار کاربران خبرآنلاین ازدولت پس ازتوافق هستهای حل مشکلات اقتصادی تعامل بیشتر با دنیاو آشتی ملی سیاست > احزاب و شخصیتها - بیش از 200 نفر از کاربران خبرآنلاین نظراتشان درباره اولویتهای دولت پس از توافق احتمالی هستهای را مطرح کردند به گزارش خبرآنلاین در این نپیشبینی آینده خاورمیانه با توافق هستهای |اخبار ایران و جهان
پیشبینی آینده خاورمیانه با توافق هستهای از هر زاویه ای که به ماجرای پرونده هسته ای نگاه کنیم همه چیز ریشه در بی اعتمادی و تیرگی روابط دو کشور ایران و آمریکا داشته است و تحرکات آژانس و کشورهای اروپایی در همه این سالها صرفا نقش تسهیلگری و کاتالیزوری برای تشدید فشار به ایران داشت-
سیاسی
پربازدیدترینها