تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  بنر تستی
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827358487




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحولات در منطقه و ترکیه و توصیه‌هایی برای تنظیم سیاست خارجی ایران در قبال ترکیه


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
تحولات در منطقه و ترکیه و توصیه‌هایی برای تنظیم سیاست خارجی ایران در قبال ترکیه
برای نیل به هدف کاهش تنش با ترکیه و جذب ترکیه از اردوگاه افراطی گرایان به سمت ایران یا حداقل تمایل این کشور به سمت بی‌طرفی، در کنار افزایش مبادلات اقتصادی، توجه به دغدغه‌های امنیتی این کشور ، ایجاد فضای رسانه‌ای مثبت دوطرفه و توصیه می‌شود.

خبرگزاری فارس: تحولات در منطقه و ترکیه و توصیه‌هایی برای تنظیم سیاست خارجی ایران در قبال ترکیه



تحولات اخیر در منطقه خاورمیانه به گونه‌ای بوده است که با تغییر قدرت در عربستان و نزدیکی این کشور با ترکیه و نیز برنامه مشترک آمریکا و ترکیه برای آموزش نظامی مخالفین سوری و پیروزی‌های اخیر جبهه النصره در سوریه و نیز موفقیت‌های نظامی داعش در کشورهای منطقه در کنار تهاجم عربستان به یمن و حمایت مستقیم و غیرمستقیم بسیاری از کشورها از این امر در اکثر محافل خارجی به مثابه تلاش‌هایی برای تضعیف و پیشگیری از گسترش حوزه نفوذ ایران تلقی می‌شود. در این میان در ترکیه که به سبب عدم موفقیت کافی سیاست خارجی حداقل در 2 سال گذشته به گونه‌ای حس بدبینی نسبت به ایران ایجاد شده که اکثر محافل ترک در کنار قبول اشتباه دولتمردان آنکارا، ایران را بخشی از عدم موفقیت‌های ترکیه می‌دانند و هم‌صدا با محافل غربی و عربی افزایش قدرت ایران را برای منطقه و منافع ترکیه خطرآفرین تلقی می‌کنند.
در کنار این معادلات سیاست داخلی ترکیه بعد از انتخابات اخیر مجلس در این کشور با ابهاماتی روبرو شده است و آینده ساختار دولت ترکیه نامعلوم است ولی قدر مسلم این است که دولت آتی ترکیه برآیند تعامل قوای سیاسی موجود در ترکیه خواهد بود که در این میان مسلماً حزب حاکم مهمترین مهره خواهد بود. نهادهای موثر در سیاست خارجی ترکیه را می‌توان ریاست جمهوری، مجلس، دولت (نخست‌وزیر و هیات وزیران) و نهادهای امنیتی(میت) و نظامی (ارتش) دانست که بجز دولت که تکلیف آن هنوز روشن نیست در سایر نهادها غلبه با حزب حاکم است. در مجلس نیز حزب عدالت و توسعه چه در مقام حزب حاکم و چه در مقام مخالف، اصلی‌ترین قدرت را دارد. بنابراین انتظار تغییر اساسی در سیاست خارجی ترکیه ناشی از تغییر قدرت داخلی و نتایج انتخابات انتظار واقعی نخواهد بود ولی تعدیل در سیاست‌های تهاجمی ترکیه علیه منافع منطقه‌ای ایران و محور مقاومت توسط حزب عدالت و توسعه برای جبران بخشی از ریزش آراء و نیز با توجه به کاهش قدرت تصمیم‌گیری در دولت و شکنندگی اکثریت در مجلس محتمل است.
با توجه به موارد موصوف می‌توان گفت که ممکن است ترکیه در مسائل منطقه‌ای رویکرد احتیاطی در پیش بگیرد و فاصله خود را از متحدین منطقه‌اش یعنی عربستان و قطر تا حدودی حفظ کند. در چنین شرایطی فرصت برای نزدیکی بیشتر ترکیه و ایران به وجود خواهد آمد. در حال حاضر نخبگان و اندیشمندان زیادی در ترکیه هستند که دولت ترکیه را در مسائل منطقه به اتخاذ سیاستی میانه در بین سیاست سنی‌محور عربستان و قطر و سیاست شیعی‌محور (به‌زعم آنها) ایران توصیه می‌کنند. اگر دولت ترکیه در سایه کاهش تمایلات انحصارطلبانه داخلی و واقع‌گرایی در سیاست خارجی به این توصیه‌ها بها بدهد، کار ایران در برابر مخالفین منطقه‌ای آسان‌تر خواهد بود. واقعیت این است که به رغم تبلیغاتی که در سطح منطقه و حتی ایران صورت می‌گیرد منافع منطقه‌ای ترکیه با عربستان و قطر یکی نیست و به همان اندازه که ترکیه با ایران تضاد منافع دارد، با کشورهای عربی نیز دارد ولی تضاد بین ترکیه با کشوری مثل عربستان که بر سر مساله مصر شدیدتر هم شد، توسط دو کشور به خوبی مدیریت شده است ولی این تضاد بین ترکیه و ایران در مساله سوریه به خوبی مدیریت نشده است که شاید در این‌باره بتوان گفت که تمایل و اراده عربستان برای رفع تنش با ترکیه بیش از ایران بوده است.
شاید محوری‌ترین مساله در مناسبات خارجی ترکیه را بتوان اقتصاد محسوب کرد و از همین دریچه ایران می‌تواند شکاف ایجاد شده با ترکیه را کمتر کند. به‌ویژه اینکه در هر دو شرایط تحریم و رفع تحریم مناسبات اقتصادی با ترکیه برای ایران خیلی مهم است. در شرایط تحریم ترکیه برای ایران فضای تنفس اقتصادی ایجاد می‌کند و در شرایط رفع تحریم هم که ترکیه هم خود را کاندیدای پل ارتباطی انرژی بین ایران و اروپا می‌داند و هم با ادامه تنش غرب با روسیه ترکیه تجارت آسان با ایران را به مناسبات اقتصادی دشوار با روسیه ترجیح خواهد داد.
برای نیل به هدف کاهش تنش با ترکیه و جذب ترکیه از اردوگاه افراط گرایان به سمت ایران یا حداقل تمایل این کشور به سمت بی‌طرفی، در کنار افزایش مبادلات اقتصادی، توجه به دغدغه‌های امنیتی این کشور به‌ویژه در مساله پ.ک.ک که زمینه تهدید مشترک برای دو کشور دارد، ایجاد فضای رسانه‌ای مثبت دوطرفه و حساب باز نکردن بر روی هیچکدام از احزاب مخالف کنونی دولت ترکیه به عنوان متحد ایران در برابر حزب عدالت و توسعه با توجه به ماهیت این احزاب، توصیه می‌شود. الیاس واحدی
ابرار معاصر انتهای متن/

94/04/31 - 02:01





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن