واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سیاست ترکیه، ارائه خدمات گردشگری با هزینه پایین
کد خبر: ۵۱۸۶۷۰
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۴ - 21 July 2015
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ترکیه معتقد است هزینه کم سفر به شهرهای مرزی ترکیه باعث جذب گردشگر ایرانی در این ناحیه و توسعه شهرهای کوچک شده است در حالی که در مقابل شهرهای مرزی ایران با ترکیه در محرومیت به سر می برند.
سید مؤید حسینی صدر درگفت و گو با خبرنگارخبرگزاری خانه ملت با بالا دانستن هزینه های سفر در ایران گفت: سفرهای زیارتی و سیاحتی درایران هزینه زیادی برای گردشگران دربردارد درحالی که سفر به ترکیه هزینه بسیار پایینی دارد.
نماینده مردم خوی و چایپاره درمجلس شورای اسلامی ادامه داد: هر روزه شاهد تورهایی هستیم که فقط با هزینه هایی حدود یک میلیون و 200 هزار تومان شرایط را برای سفر ایرانیان به ترکیه و استانبول فراهم می کنند که برای گردشگران بسیار به صرفه است.
وی در ادامه به سفر ایرانیان به شهرهای مرزی کشور ترکیه اشاره و عنوان کرد: شهرهای مرزی ترکیه مثل "وان" که با مرز رازی و خوی هم مرز بوده و شهر "ایغدیر" که شیعه نشین بوده و با مرز بازرگان هم مرز است، همه روزه گردشگران ایرانی زیادی را به خود می بیند که اکثرا برای خرید به این شهرها سفر می کنند و هزینه اقامت در آنها نیز بسیار پایین است که اخیرا باعث توسعه زیادی این شهرها شده درحالی که شهرهای مرزی ایرانی درهمین ناحیه محروم هستند.
هر ساله 5 میلیون گردشگر از ایران به ترکیه سفر می کند
حسینی صدر در ادامه با بیان اینکه کالاها با کمترین سود در نواحی مرزی ترکیه به فروش می رسد، تصریح کرد: هر ساله 5 میلیون نفر گردشگر از ایران به ترکیه سفر می کنند در حالی که در مقابل سفر از ترکیه به ایران کم است چرا که هم هزینه سفر بالاست و هم کالای خاصی برای خرید از ایران برای آنها وجود ندارد که به صرفه باشد.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نهم در ادامه با تأکید بر اینکه طبق برنامه پنجم توسعه باید 20 میلیون نفر گردشگر در سال به ایران وارد می شدند، تاکید کرد: این درحالی است که در حال حاضر تنها 2 میلیون نفر گردشگر وارد ایران می شوند.
افزایش هزینه دلالی درتولیدات داخلی
وی در ادامه در خصوص تمایل ایرانیان به خرید از کشورهای مرزی مثل ترکیه اشاره و اذعان کرد: در بازدیدی که از یکی از کارگاه های پیراهن دوزی داخلی داشتم هزینه تمام شده برای دوخت یک پیراهن تنها 35 هزار تومان است در حالی که در بازار با قیمت 150 هزار تومان به فروش می رسد.
سوءمدیریت بازار و روی آوردن مردم به خرید از کشورهای خارجی
حسینی صدر ادامه داد: سوءمدیریت بازار،هزینه دلالی را بالا می برد و مردم به همین دلیل به سمت خرید کالای خارجی اقبال دارند و در سال بارها برای خرید کالاهای مورد نیاز خود به کشورهای خارجی سفر کرده و از طریق همین خریدهای چمدانی حدود 6 میلیارد دلار ارز از کشور خارج کنند.
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ترکیه در پایان در پاسخ به این سوال که علت ارزانی سفر در ترکیه و در مقابل گرانی آن در سایر کشورهای اطراف چیست، خاطرنشان کرد: از سیاست های دولت ترکیه ارائه خدمات با هزینه های پایین و جذب مشتری بالاست در حالی که سیاست کشورهای همسایه و ایران هزینه بالای خدمات برای تأمین منابع است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]