واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شرکتها برای تامین هزینههای جاری ماشینآلات خود را فروختند
تا امروز هیچ شرکتی نتوانسته است از دولت مطالبات خود را دریافت کند، کار بجایی رسیده است که برخی از شرکت ها برای تامین هزینه های جاری خود ماشینالات و دستگاههای خود را فروخته اند و این بدترین شکل تامین منابع مالی است.
کد خبر: ۵۱۷۶۱۶
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۶ - 16 July 2015
یکی از وعده های دولت یازدهم رونق اقتصادی و سرعت بخشیدن به کارهای اجرایی کشور بود، اما به نظر می رسد که دولت یازدهم نتوانسته است در این زمینه توفیقات چندانی بدست آورد، در حال حاضر بسیاری از کارهای عمرانی کشور به حالت تعطیل و یا نیمه تعطیل درآمده اند.
به گزارش «تابناک»، دولت حتی نتوانسته است بدهی معوق خود به شرکت های عمرانی را پرداخت کند، و شرکت های عمرانی با توجه به اینکه نتوانسته اند مطالبات خود را وصول کنند در تنگنای مالی گرفتار هستند، بسیاری از این شرکت ها حتی برای تامین هزینه های جاری خود مجبور به فروش ماشینالات خود شدند.
جعفر قادری در خصوص این موضوع اظهار داشت: طبق قانون تنظیم مقرارات مالی دولت، بانک مرکزی بودجه سه درصد از کل کشور را به عنوان تنخواه در اختیار خزانه می گذارد تا بتواند قبل از وصول درآمد ها مبالغ لازم را برای معاملات مختلف که توسط دولت صورت می گیرد را پرداخت نماید.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: این میزان، یعنی 3 درصد تنخواه چیزی حدود 8 هزار میلیارد تومان می شود، و باتوجه به اینکه در سه ماهه اول سال درآمد کشور پایین است و هنوز مطالبات وصول نشده اند، مشکلات مالی جدی ایجاد می گردد.
وی افزود: پیش از این دولت کل پول حاصل از فروش نفت در سه ماهه اول سال را به حساب صندوق توسعه ملی واریز نمی کرد، و بعد از اینکه سقف درآمدی دولت به حد کافی می رسید در ماههای 4 و 5 به بعد صندوق توسعه ملی پرداخت میشد، و در حقیقت نیاز به تنخواه سه درصدی نبود و دولت می توانست منابع لازم را برای اجرای پرژه های خود تامین کند.
اما در دولت فعلی بانک مرکزی اصرار دارد که این کار انجام نشود و از سوی دیگر دولت هم لایحه ای ندارد تا این 3 درصد تنخواه را بالا ببرد، و با این روند این مبلغ تا پایان سال تمام خواهد شد، مورد دیگر این است که دولت باید 6 هزر میلیارد تومان اوراق مشارکت می فرخت که در این مورد هم اقدامی انجام نداده است و مجموعه این عوامل باعث شده است که دولت در تا به امروز یک ریال هم اعتبار عمرانی پرداخت نکند.
وی گفت: تا امروز هیچ شرکتی نتوانسته است از دولت مطالبات خود را دریافت کند، کار بجایی رسیده است که برخی از شرکت ها برای تامین هزینه های جاری خود ماشینالات و دستگاههای خود را فروخته اند و این بدترین شکل تامین منابع مالی است.
این نماینده گفت: قرار بر این بود دولت بخشی از بدهی های خود به شرکت های عمرانی را، با بدهی شرکت ها به بیمه و موارد دیگر تهاتر کند که این مورد نیز آیین نامه اش آماد ه نشده و این شرکت ها علیرغم اینکه هیچ پولی از دولت نگرفته اند مجبور هستند به دولت پول هم پرداخت کنند.
مجموعه این عوامل باعث یک رکود بزرگ در کشور شده و همه این ها باعث شده تا در یک سال گذشته حدود یک میلیون نفر به بیکاران کشور افزوده شود این درحالی است که دولت می توانست با مدیریت صحیح کاری کند که این وضعیت به وجود نیاید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]