واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بهداشت و درمان؛
روش های خانگی برای درمان پشهگزيدگی
بيشتر پشهگزيدگيها براي سلامتي ضرري ندارند و به طور معمول با تورم و خارش همراه هستند که پس از چند ساعت، اثري در محل گزيدگي مشاهده نميشود اما اين امکان نيز وجود دارد که پشهها خود عامل انتقال بيماري باشند که اين احتمال بيشتر به محل سکونت فرد بستگي دارد.
امام صادق عليه السلام :چندان به خداوند اميدوار باش كه [اين اميد]تو را به نافرمانىِ اونكشانَد،و چندان از او بيم دار كه [اين بيم] تو را ازرحمت او نوميد نسازد.
به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، اغلب اوقات لحظهاي که پشه ما را نيش ميزند، متوجه آن نيستيم اما عوارض آزاردهنده و خارشهاي مکررِ متعاقب آن، واقعا کلافهکننده است.
در اين مواقع روشهاي آسان و قابل دسترسي وجود دارند که افراد ميتوانند با کمک آنها، خارش و التهاب ناشي از پشهگزيدگي را با سرعت بيشتري تسکين دهند. بيشتر پشهگزيدگيها براي سلامتي ضرري ندارند و به طور معمول با تورم و خارش همراه هستند که پس از چند ساعت، اثري در محل گزيدگي مشاهده نميشود اما اين امکان نيز وجود دارد که پشهها خود عامل انتقال بيماري باشند که اين احتمال بيشتر به محل سکونت فرد بستگي دارد. علاوه بر اين ممکن است فرد نسبت به پشهگزيدگي حساسيت داشته و واکنشهاي منفي نشان دهد که به طور مثال در صورت بروز علائمي چون تنگي نفس يا ورم گلو لازم است به سرعت با پزشک مشورت شود. خارش و التهاب پوست از علائم پشهگزيدگي مي باشد. در اين مطلب به برخي از روشهاي ساده براي درمان پشهگزيدگي اشاره شده: - بلغور جو: اين ماده حاوي ترکيبهاي خاصي با ويژگي ضد تحريک و سوزش است و به همين دليل ميتواند خارش و ورم ناشي از گزيدگي را از بين ببرد. تهيه خمير بلغور جو از طريق ترکيب آن با آب و قرار دادن آن روي محل گزيدگي به مدت 10 دقيقه شفابخش خواهد بود. - قرار دادن يخ: دماي سرد کاهشدهنده التهاب است. سرما همچنين با بيحس کردن پوست ميتواند براي مدت زمان کوتاهي اثرات خارش را از بين ببرد. براي تسکين پشه گزيدگي ميتوان کيسه حاوي يخ خرد شده را روي محل گزيدگي قرار داد اما از آنجايي که ممکن است به پوست آسيب برساند نبايد مدت زمان طولاني آن را روي پوست قرار داد. - عسل: اين ماده داراي خواص ضدالتهابي و آنتي باکتريال است. استفاده از اين ماده شيرين يکي از رايجترين روشهاي درماني خانگي است. عسل از سابقهاي چند صد ساله در دانش پزشکي برخوردار است و براي درمان گزيدگيها و بيماريهاي مختلف کارکردهاي متعددي دارد. قرار دادن يک قطره کوچک از عسل در محل گزيدگي، خارش ناشي از آن را تسکين ميدهد. - آلوئهورا: اين گياه علاوه بر کاربرد تزييني، حاوي خواصي است که در درمان بيماريهايي همچون پسوريازيس، تبخال و يبوست کاربرد دارد. همچنين ژل آلوئهورا به دليل دارا بودن خواص ضدالتهابي به تسکين زخمهاي جزيي و عفونتهاي معمولي کمک ميکند و براي درمان پشهگزيدگي نيز مناسب است. - جوش شيرين: از جوش شيرين که تقريبا در تمامي خانهها وجود دارد ميتوان براي موارد متعددي از شيريني پزي گرفته تا تميز کردن لوله فاضلاب استفاده کرد. اين ماده همچنين يک روش درماني براي درمان عوارض پشهگزيدگي به حساب ميآيد. - ريحان: نتايج بررسيهاي حاکي از آن است که اين سبزي حاوي ترکيبهاي شيميايي است که ميتوانند در درمان خارش موثر باشند. براي بهره بردن از خواص اين سبزي بايد مقداري از ريحان خشک شده را داخل آب جوشاند و اين جوشانده را پس از سرد شدن روي پوست ماليد تا خارش ناشي از پشهگزيدگي را از بين ببرد. دکتر من / 2018
۳۰/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۹:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]