واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
سیاست آمریکا بعد از توافق هستهای؛
آمریکا، خاورمیانه و اعراب را به ایران میفروشد
با وجود استراتژی های متضاد ایران و آمریکا باید سخت قبول کنیم که آمریکا قصد داشته باشد خاورمیانه و همپیمانان عرب را به ایران بفروشد.
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، همزمان با امضای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، برخی متحدان منطقهای آمریکا و غرب، این گام از توافق هسته ای میان ایران و 1+5 را خنجری دانستند که بر پشت اعراب نشسته است. ناظران و رسانه های وابسته به برخی کشورهای عربی نیز در تحلیل های خود مذاکرات آمریکا و غرب با ایران را خیانتی علیه حکام عرب قلمداد می کنند.» پایگاه اینترنتی شبکه "الجزیره" با اشاره به توافق هسته ای ایران با گروه 1+5 پرداخت و نوشت: «ما به دنبال عوامل ترس اعراب از توافق هسته ای میان شش قدرت جهان و ایران، و عادی سازی روابط ایران و آمریکا نیستیم، بلکه به دنبال خطاهای آشکاری که به صورت رسمی و غیر رسمی اعراب درباره توافق هسته ای و نتایج آن قرائت کردند، هستیم.
از مهمترین سیاست های آمریکا که در قبال ایران مطرح می شود، این است که آمریکا سعی دارد پرونده هسته ای ایران را به پایان برساند و همپیمانان عرب خود را در منطقه به ایران واگذار کند، به عبارتی دیگر آمریکا قصد دارد همپیمانان عرب خود و خاورمیانه را به ایران بفروشد.» این استدلال بر اساس سه فرضیه مطرح می شود: اول: توافق ایران با غرب در اصل همان توافق ایران و آمریکا است که از راه مجامع بین المللی و در چارچوب 1+5 صورت گرفته است.
دوم: این توافق فراتر از یک توافق هسته ای است و مسائل منطقه و نقش ایران در منطقه را در خود جای داده است.
سوم: آمریکا به صورت کلی بار سفر خود را از منطقه بسته و به دنبال جایگزینی مانند ایران است که بتواند پرونده منطقه را برای اداره به او واگذار کند.» الجزیره در ادامه می افزاید: «روشن است که یک مشکل اساسی در این فرضیه ها وجود دارد و آن هم ساده کردن مسائل به صورت ساده لوحانه است: اول اینکه، حتی اگر قبول کنیم که ایالات متحده ید طولایی در مذاکرات دارد، لزوما به این معنا نیست که بقیه 1+5 از واشنگتن تبعیت کنند. کسی که رفتار استراتژیک واشنگتن و وزارت امور خارجه آمریکا را در گروه 1+5 بررسی کرده باشد، در نگاه اول اینگونه به نظر می رسد که ایالات متحده به دنبال یک فعالیت و تلاش دسته جمعی در چارچوب جامعه بین الملل پیرامون پرونده هسته ای ایران است، در حالی که اینگونه نیست و این یک توافق ایرانی-آمریکایی با پوشش بین المللی است. دوم: ایران و آمریکا، مذاکرات هسته ای بدون دخالت مسائل منطقه ای را رد می کردند و این مسائل باعث دشواری و پیچیدگی مذاکرات شده بود. چشم انداز ایران از نقش واشنگتن در منطقه، تاثیر منفی است و تهران وجود عامل خارجی مانند آمریکا در منطقه را غیر قابل قبول می داند و تروریست را از تاثیرات وجود آمریکا در منطقه می داند.
سوم: حتی در صورت عقب نشینی آمریکا در قبال منطقه که به استراتژی "پی وت" (Pivot) معروف است منجر شود، همچنان به دلیل دشمنی های اخیر ایران علیه اسرائیل با حمایت از گروه های منقاومت اعتماد آمریکایی ها نسبت به ایران ضعیف باقی خواهد ماند.
پس با وجود استراتژی های متضاد ایران و آمریکا باید سخت قبول کنیم که آمریکا قصد داشته باشد خاورمیانه و همپیمانان عرب را به ایران بفروشد. خطای دوم تحلیلگران و نویسندگان این است که گزینه های استراتژیک آمریکا در برابر ایران چه اندازه ای بر توانایی برخی از کشورها و شخصیت های و مسائل دیگر موثر افتاده است.
برخی کشورها مانند عربستان سعی داشتند که چهره ایران را نزد آمریکا خدشه دار کنند و عربستان با حمله به یمن و با استفاده از قدرت رسانه ای خود، سعی داشت ایران را مسئول ناامنی منطقه نشان دهد.
این تهدیدها و بازی های عربستان نتوانست آمریکا را قانع کند، زیرا هنگامی که ایالات متحده یک گزینه استراتژیک مناسب به نام "مذاکره" به جای جنگ با ایران در اختیار دارد، و به راحتی با این گزینه می تواند تغییر استراتژیک دهد و کشوری که توسط خود آمریکا اداره می شود نمی تواند در تصمیم گیری آن تاثیری بگذارد. سومین اشتباه و خطا این است که در توافق هسته ای بین ایران و کشورهای 1+5 اموال بلوکه شده ایران آزاد خواهند شد و این امر باعث نگرانی کشورهای عربی می شود زیرا با لغو تحریم و آزاد شدن اموال بلوکه قدرت مالی ایران افزایش پیدا خواهد کرد و ایران توانایی حمایت مالی بیشتر به متحدان خود در منطقه پیدا خواهد کرد.
این فرضیه نیز بر دو اشکال واضح و آشکار مبتنی است، اول اینکه ایران تاکنون با وجود تحریم های بسیار توانسته به اندازه کافی از متحدان خود در منطقه حمایت کند این امر نیز حتی با ادامه تحریم ها نیز ادامه خواهد یافت و ما این را در عراق و سوریه مشاهده کردیم.
دوم اینکه کسی که سیاست ایالات متحده آمریکا و کشورهای غربی را دنبال می کند متوجه می شود که ریشه تروریست در منطقه وابسته به غرب و آمریکا، در حال خشک شدن است.
و این امر باعث شد که آمریکا و غرب به فکر مبارزه با تروریست بی افتند و ائتلاف بین الملل با رهبری امریکا بر ای مبارزه با داعش در عراق و سوریه تشکیل شد، در حالی که غرب و آمریکا به خوبی می دانند که ایران و متحدانش امروزه بیشترین تاثیر را در مبارزه با تروریست و در راس آن ها داعش، دارند. و غرب نیز به خوبی می داند که مبارزه ایران با گروه های تروریستی در منطقه در جهت جلب رضایت غرب نیست. چهارم اینکه ما در سیاست امریکا در برابر کشورهای منطقه از جمله ایران پیشرفت ها و تغییراتی را مشاهده می کنیم و این تغییرات آمریکا نیز بی اساس و بی دلیل نیستند زیرا سیاست های ایران در برابر بحران های منطقه تاثیر بسزایی بر کشورهای غربی و آمریکا داشته است.
جدا از حمایت ایران از گروه های مقاومت ضداسرائیلی، برای کشورهای غربی و آمریکا روشن است که سیاست های ایران در مبارزه با تروریسم در جهت تامین امنیت خاورمیانه است و در گروه های تروریستی همچون القاعده و طالبان در افغانستان و داعش، النصره و احرارالشام در سوریه، ردپایی از ایرانی ها در تاسیس آن ها وجود ندارد و آمریکایی ها معتقد هستند گروه هایی که ایران در افغانستان و عراق از آن ها حمایت کرده در تشکیل حکومت شرکت کرده اند تا در تشکیل گروه های تروریستی.»
513
۳۰/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۶:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]