پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851097720
لغو تحریم ها بی توجهی به تولید را تشدید می کند؟
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
لغو تحریم ها بی توجهی به تولید را تشدید می کند؟ بی توجهی دولت یازدهم به ظرفیت های داخلی در دوسال گذشته کاملا مشهود بوده است.کته قابل توجه اینجاست که با جمع بندی مذاکرات و حصول توافق احتمالی آیا نگاه دولت به خارج با لغو تحریم ها تشدید خواهد شد؟
به گزارش فرهنگ نیوز ، در دیدار اخیر رهبری با مسئولان نظام در ماه مبارک رمضان ایشان یکبار دیگر بر روی ظرفیتهای متعدد و متنوع و بیشمار کشور برای رشد و پیشرفت اقتصادی و مقابله با هجمههای بیرونی و معضلات اقتصاد داخلی تأکید نمودند. مواردی چون سرمایهی انسانی، جایگاه اقتصادی کشور در دنیا، منابع فراوان طبیعی، موقعیت جغرافیایی ممتاز کشور، همسایگی با پانزده کشور و بازار 370 میلیونی در دسترس، بازار نزدیک به 80 میلیونی کشور، وجود زیرساختهای اساسی، تجربههای مدیریتی متراکم و فهرست مطولی از دیگر ظرفیتها. متأسفانه از این ظرفیتها تاکنون به شکل درستی استفاده نشده است و برخی موارد و سرمایهها و ظرفیتها از خارج کشور به غلط مد نظر دولتمردان قرار گرفته است که پیش بینی می شود با توافق احتمالی در نزدیک به دوماه آینده این روحیه در دولتمردان یازدهم تشدید شود. در واقع در هیچکدام از این ظرفیتها در کلام رهبری بر روی جذب سرمایهگذاری خارجی توجه نشده بود در صورتی که عمدهی تأکیدات دولت محترم فعلی بر جذب سرمایههای خارجی و سرمایهگذاریهای ایشان بر بخشهای مختلف تولیدی و صنعتی و کشاورزی کشور قرار گرفتهاست.به خصوص بعد از جمع بندی مذاکرات، کشورهای اروپایی که اقتصادشان در حال فروپاشی است، بازار ایران را طعمهای قرار داده اند تا خود را نجات دهند، که نمونه آن سفر هیات اقتصادی سیاسی آلمان به ایران در روز دوشنبه می باشد. در حالی که این سرمایهها به عنوان موتور محرک فعالیتهای اقتصادی و پیشقراول رشد و توسعهی اقتصادی از سوی دولت تلقی میشود، رهبری معظم انقلاب بر یکی از ظرفیتهای عمدهی خارجی تحت عنوان «بازار 370 میلیونی همسایگان» این کشور پهناور به منظور صادرات کالا و خدمات و سرمایهگذاری متخصصین داخلی و ترانزیت کالا تأکید دارند. در واقع اگر بنا باشد بجای اینکه ما از بازار همسایگان برای پیشرفت اقتصادی خود استفاده کنیم، کشور خود را به بازار مصرفی کالاهای بیکیفیت بیگانگان و نه همسایگان خود تبدیل کنیم که غالباً با ما دشمنی دارند، این نه تنها موجبات رشد و پیشرفت کشور را فراهم نخواهد کرد بلکه ما را بیش از پیش به خارجیان وابسته خواهد نمود که به هیچ عنوان مطلوب نظام و در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی نخواهد بود.[1]
عدم اعتماد دولت به تولیدکنندگان داخلی
در همین زمینه به عنوان شاهد به نظرات یکی از مسئولین وزارت نفت توجه کنید. رئیس هیأت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با اشاره به اینکه متأسفانه تجهیزات مورد نیاز به کشور وارد میشود و از همه بدتر پس از واردات معافیت نیز از وزارت صنعت میگیرند، خاطرنشان کرد: براساس این قانون باید به سازندگان داخلی اعتماد کرد که متأسفانه دولت این اعتماد را به سازندگان نداد.
صمیمی بهعنوان نمونه گفت: پالایشگاه شازند اراک همین هفته گذشته کاتالیستی را از کشور چین وارد کرد که نمونه آن در داخل کشور وجود دارد و همچنین پالایشگاه آبادان پمپهای فرآیندی را که به بهترین شکل در داخل کشور تولید میشود از کشورهای خارجی وارد میکند بدون آنکه به کسی بربخورد.
با بیان اینکه واسطههای مختلفی به انجمن رجوع میکنند و پیشنهادهای شرمآوری به منظور واردات کالا میدهند تصریح کرد: بهعنوان مثال اخیراً یک واسطه پیشنهاد یک میلیارد تومانی به منظور کمک به انجمن داد تا بتواند مجوز واردات کالایی را بگیرد که نمونه آن در داخل کشور وجود دارد.
اما نکتهای که بسیار حائز اهمیت و در عین حال مغفول از نگاه دولتمردان هست در ادامهی بیان این مسئول است. او ادامه میدهد: «نگرانی ما در مورد ورود سرمایهگذاران خارجی پس از لغو تحریمهاست. در شرایط فعلی که هیچ حمایتی از سازندگان داخلی انجام نمیشود، ما نگرانیم. اگر خارجیها به کشور ما بیایند، آنگاه چه بلایی بر سر ما میآید... درحال حاضر لابیگریها توسط سفارتخانههای کشورهای خارجی با مسئولین صنعت نفت آغاز شده و به دنبال آن هستند که بتوانند بازار ایران را در دست بگیرند. این جای نگرانی دارد که برندهای خارجی به کشور بیایند و تمام تلاش چندین ساله انجمن سازندگان را از بین ببرند. بر این اساس به نظر میرسد یک وادادگی برای ورود کالاهای خارجی در حال رخ دادن است که ما از این بابت شدیداً احساس خطر میکنیم. (خبرگزاری فارس، 1394/3/26)
کاهش شدید سرمایه گذاری خارجی در دوسال گذشته
تقویت اقتصاد ملی؛ پیششرط جذب سرمایههای خارجی و نه بالعکس
آقای روحانی در اظهارنظری چنین گفت: «میخواستیم روابط بهتر با همسایگان داشته باشیم. میخواستیم همه حقوق مان را با هم استیفا کنیم و نه یک حق. ما میدانستیم همزمان با حقوق هستهای حقوق دستیابی به بازار جهانی فراهم شود. حق این مردم شرایط ارتباطات اقتصادی و خرید و فروش در شرایط مناسب است. (خبرآنلاین، 1394/3/23) اگر تحریم علیه صنعت بود عبارات من اغراق داشت اما این تحریم برای خرید گندم هم بود و برای هرگونه سرمایه گذاری در ایران بود حتی سرمایه گذاری برای سدی بود که آب خوردن مردم یک شهر را تامین کند. حتی برضد دارو تجهیزات پزشکی بود. یک مشکل بزرگتر وجود دارد و آن مسئله اشتغال است. تا ما نتوانیم رونق اقتصادی ایجاد کنیم، این همه جوان بیکار از پسر و دختر از بین نمی رود. وقتی میآییم اشتغال خالص را می بینیم آمار مناسبی نیست. اینکه میگوییم جامعه باید آرام باشد و همه باید کمک کنیم سرمایه خارجی جمع بشود، یک مسئله مهم آن اشتغال است.
طبق مواضع بالا سؤالی در ذهن ایجاد میشود و آن اینکه آیا رئیسجمهور محترم تصور میکند که مشکل اشتغال کشور با سرمایهگذاری خارجی حل میشود در صورتی که این همه ظرفیتهای بیشمار در بخشهای مختلف اقتصادی اعم از کشاورزی، صنعت و شرکتهای دانشبنیان وجود دارد؟ این نوع از بیان متأسفانه چنین تداعیای را در ذهنها ایجاد میکند. در ادامه نیز راهکار جذب سرمایههای خارجی به کشور هم بجای تکیه بر ساختارهای درست و اصلاح قوانین و مقررات و ایجاد شفافیت و سلامت در نظام مالی و بانکی و گمرکی و غیره، در مذاکره و دیپلماسی و میدان سیاست و امتیازدادنهای مکرر هستهای و غیره جستجو میشود. در واقع در اولویت قراردادن جذب سرمایههای خارجی برای رشد و رونق اقتصاد کشور اولین اشتباه و پیگیری عملیات ورود سرمایههای خارجی به کشور از طریق دیپلماسی و مذاکره با بیگانگان که دشمن ملت ایران هستند، دومین اشتباه استراتژیک دولت در عرصهی اقتصاد میباشد. بعبارت واضحتر راهکار رونق اقتصاد ملی، تقویت تولید ملی از طریق بکارگیری ظرفیتهای درونی مردم است نه اتکاء صرف به سرمایههای خارجی چرا که تجربه نشان داده که این سرمایههای خارجی با اندک احساس خطری از ناحیهی تحریمهای اقتصادی و یا شوکهای منطقهای و بینالمللی در عرصهی اقتصادی و نظامی و سیاسی از کشور خارج میشوند. همچون کبوتری که با احساس ناامنی از گذاشتن تخمهایش در آشیانهاش، آنها را بجای امنتری خواهد برد. طبق گزارش اخیر انکتاد (کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل) در مورد میزان سرمایه گذاری خارجی کشورها، کل سرمایهگذاری مستقیم خارجی انجامشده در جهان طی سال 2014 بالغ بر 1.22 تریلیون دلار بوده است که نسبت به سال پیش از آن 16.4 درصد کاهش را نشان میدهد که سایت شادا آنرا به خاطر عدم ثبات اقتصاد جهانی، عدم اطمینان استراتژیهای اتخاذ شده توسط کشورها برای سرمایهگذاران و ریسکهای سیاسی میداند. (خبرگزاری شادا ، 1394/4/6) کشورهای غرب آسیا نیز برای ششمین سال متوالی به خاطر وخیمتر شدن وضعیت امنیت منطقه با کاهش سرمایه گذاری مستقیم خارجی روبرو بودهاند؛ که در نتیجه آن، رتبه فدراسیون روسیه هم از مقام پنجم به شانزدهم(70 درصد کاهش در جذب سرمایه گذاری خارجی) تنزل یافته است.
این گزارش می افزاید: علاوه بر کشورهای غرب آسیا و روسیه، کشور آمریکا با بیش از60 درصد کاهش در جذب سرمایه گذاری خارجی مواجه گردیده است. سرمایهگذاری مستقیم خارجی جذب شده توسط ایران نیز در سال 2014 (1393) با کاهش 30.98 مواجه شده است. این درحالی است که ایران در سال 2013 (1392) نیز با کاهش 35 درصدی جذب سرمایهگذاری خارجی نسبت به سال پیش از آن مواجه شده بود. میان 200 کشور جهان، ایران با 15 پله نزول در رتبه 74 جهان از نظر میزان جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی در سال 2014 قرار گرفتهاست. این درحالی است که ایران در سال 2013 با 10پله نزول در جایگاه 59 قرار داشت و رتبه ایران در سال 2012 برابر با 49 بود. همچنین ایران از این لحاظ در میان 14 کشور غرب آسیا رتبه 6 را به خود اختصاص داده است. رتبه ایران در سال گذشته 3 اعلام شده بود. (خبرگزاری فارس، 1394/3/304) نزول جایگاه ایران در حالی اتفاق میافتد که در سال 2012 برای نخستین بار، کشورهای در حال توسعه (که کشور ما نیز از جملهی این کشورها قلمداد میشود) از کشورهای توسعه یافته در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی پیشی گرفتند و این وضعیت را در سال 2014 نیز حفظ کردند. کشورهای درحال توسعه تقریباً 183 میلیارد دلار بیشتر از کشورهای توسعه یافته در این سال سرمایه گذاری مستقیم خارجی جذب کردند. بنابراین باید دید چرا این اتفاق در مورد ایران در این سالها رخ دادهاست؟ شاید باتوجه به این مسائل بتوان اذعان نمود حتی برای جلب سرمایههای خارجی به داخل کشور بایست اقتصادی باثبات و مقاوم در برابر تکانههای خارجی ایجاد کرد که متکی به تولید ملی و شرایط اقتصادی سالم و بهرهور خویش باشد و حتی روابط خوب و سازنده با قدرتهای اقتصادی دنیا همچون کشورهای اروپایی و غربی به هیچ عنوان تضمینکنندهی پیشرفت اقتصادی کشور نخواهد بود.
سرمایهگذاری خارجی فرصتی با قابلیت تهدیدآفرینی
همچنین آقای نوبخت نیز در پاسخ به پرسشی در مورد قرارداد ایران و چین و حجم شرکتهای طالب سرمایهگذاری در ایران گفت: با استقبال قابل توجهی از شرکتهای خارجی برای سرمایه گذاری در ایران مواجه هستیم که فقط منتظر لغو تحریمها هستند که در این راستا در ماه جاری هیاتی از کشور اندونزی به ایران آمدند و همچنین با کشور عراق همکاریهایی داریم و به زودی از یک کشور اروپایی هیاتی بلندپایه به ایران خواهد آمد. (خبرگزاری فارس، 1394/3/26) همهی این سرمایهها در صورتی میتواند برای اقتصاد کشور مفید باشد که بتوان آنها را در جهت تقویت تولید ملی و بهبود تکنولوژیهای تولیدی و افزایش بهرهوری و توانمندسازی متخصصین داخلی و ارتقای آموزش آنها استفاده کرد. ضمن اینکه این سرمایهها باید درجایی مورد استفاده و بهرهبرداری قرار گیرد که مورد نیاز اقتصاد کشور بوده و متخصصین داخلی ما از انجام آن در حال حاضر ناتوان بوده و فرصتهای اشتغال و مولدیت را برای نیروی انسانی داخلی فراهم نماید و امکان سرمایهگذاری در آن بخشها با استفاده از منابع داخلی وجود نداشته باشد. در همین رابطه دکتر نقیزاده در کتاب خود در نقد سرمایهگذاری خارجی در صنعت نفت ایران، چنین مینگارد: «این بدین معناست که با هزینهی ایران، عمدتاً ماشین آلات حفاری و متخصص، خدمات پیمانکاری و نگهداری و حتی کارگران فنی خارجی به کشور سرازیر میشوند. تا چه بشود؟ ... یعنی ظرف ده سال آینده با هزینهی ایران (فروش داراییهای سرمایهای) همچنان به صدور فرصتهای اشتغال داخلی به خارج مبادرت شود تا جوانان چینی، کرهای، ژاپنی، فرانسوی، مالزیایی، ایتالیایی و حتی ترک، پاکستانی و هندی و قزاق دارای شغل گردند» (مبانی فکری مدیرت اقتصاد ملی، شیوه ژاپنی، چینی و ایرانی، 1385، چاپ اول، شرکت سهامی انتشار، ص295). این در حالی است که برخی اظهار میکنند: «عدهای حرفهای عجیب و غریب میزنند که ما میخواهیم خودمان به دانش دست پیدا کنیم و این در حالی است که تحریمها پدر مردم را در آورده است اکثر مردمی که مزدبگیر هستند تحریمها استخوانهای آنها را خرد کرده است.» (خبرگزاری فارس، 1394/3/26) در واقع اگر میخواهیم خطر تحریمها و آثار آنرا بر اقتصاد کشور به حداقل ممکن برسانیم، باید برویم به سمت دانش بومی و تجاریسازی آن و کسب ثروت از طریق تولیدات دانشبنیان. بنابراین دنبال دانش رفتن و بومیسازی آن و تجاریسازی آن بر خلاف گفتهی آقای هاشمی امری لازم و ضروری است و دقیقاً ضرورت آن بخاطر تحریمهای تحمیلشده به کشور است که به تعبیر ایشان استخوان مردم را خرد کردهاست.
نتیجهگیری
در پایان به نظر دیدبان با توجه به جمع بندی مذاکرات ایران و 5+1 و توافق احتمالی که درآن همه تحریم ها رفع شود و بنا بر این باشد که سرمایهگذاری خارجی در کشور تقویت شود اولاً بایست در درجهی دوم اهمیت قرار گیرد و اصلاح ساختارهای اقتصادی همچون قوانین مربوط به مالیات، کسبوکار و تجارت و رفع موانع تولیدی برای تولیدکنندگان داخلی و از همه مهمتر ظرفیتهای مغفول اشاره شده در کلام مقام معظم رهبری در اولویت اقدام و برنامهریزی قرار گیرد. ثانیاً جهتدهی سرمایههای خارجی نیز بایست مورد توجه جدی قرار گیرد و در جهت رفع نیازهای مردم از طریق توانمندسازی تولیدکنندگان و متخصصان داخلی و نیز تشویق صادرات و استفاده از بازارهای بکر همسایگان و رفع نیازهای ایشان بهرهبرداری شود نه اینکه ایران را به بازار مصرفی برای محصولات وارداتی بیگانگان تبدیل کند بدون هیچ سودی برای تولید داخل. ثالثاً جذب سرمایههای خارجی منوط به داشتن اقتصادی سالم، قوی و مقاوم و پویاست که آن هم مبتنی بر تقویت تولید ملی است. اگر هم توجه کنیم تنها ذیل بند 10 مربوط به حمایت از صادرات کالاها و خدمات از مجموع بندهای بیست و چهارگانه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، از تشویق سرمایهگذاری خارجی یادشده که آن هم باید تماماً در راستای صادرات هدفمند باشد و از آن طرف بندهای متعدد دیگر به مسئلهی حمایت از تولید داخلی، توانمندسازی عوامل تولید، توسعهی کارآفرینی و فعالسازی کلیهی امکانات و منابع مالی و سرمایههای انسانی و علمی کشور تأکید میکند.
[1] رهبر معظم انقلاب در همین رابطه به خاطرهای از دوران ریاستجمهوری خویش در رابطه با واردات یک کالا از کشورهای اروپایی اشاره کردند و فرمودند: « بنده فراموش نمیکنم زمان ریاستجمهوری خودم - صحبتِ ۲۵ سال [قبل] است - برای واردات یک کالای مورد نیاز جامعه، که ما با زحمت زیاد آن را از اروپاییها میگرفتیم، آفریقاییها همان کالا را داشتند، خوبش را هم داشتند، [امّا] دوستان دستاندرکار آماده نبودند. توصیه شد، تأکید شد، در جلسه که نشستیم، تأیید هم کردند، تصدیق هم کردند، منتها سخت بود؛ کار با اروپا آسانتر بود. راه موازیِ آسان امّا درعینحال مضر، که انسان را در تنگنا نگه میدارد، دوستانِ انسان را ضعیف میکند، دشمنان انسان را قوی میکند و زمام اختیارِ امری را در داخل کشور به دستِ کسانی که در دل با ما دشمنند قرار می دهد».
94/4/30 - 15:41 - 2015-7-21 15:41:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
توليد نفت ايران پس از لغو تحريمها ميتواند، افزايش پيدا کند
۱۶ تير ۱۳۹۴ ۱۲ ۳۸ب ظ نماينده کشورهاي مصرفکننده نفت معتقدند توليد نفت ايران پس از لغو تحريمها ميتواند افزايش پيدا کند موج - ساير رسانهها آژانس بينالمللي انرژي نماينده کشورهاي مصرفکننده نفت معتقد است توليد نفت ايران پس از لغو تحريمها ميتواند روزانه 800 هزار بشکه افزموگرینی: توافق وین تحریمها را لغو میکند
موگرینی توافق وین تحریمها را لغو میکندتاریخ انتشار دوشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۰ ۳۲ مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پیامی به نشست شورای امنیت درباره تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ گفت توافق وین با حمایت اتحادیه اروپا بر پایه برنامه جامع اقدام مشترک تحولی تاریخی است که وقتی اجرایی شود نطیب نیا: لغو تحریم به تنهایی مشکلات اقتصادی را حل نمیکند
تراز وزیر اقتصاد با بیان اینکه لغو تحریم به تنهایی مشکلات اقتصادی را حل نمیکند گفت قطعا محدودیتهای منابع ارزی برداشته میشود اما درباره عدد آن در رسانهها مبالغه شده است به گزارش تراز علی طیب نیا وزیر اقتصاد در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت با توجه به تلغو تحریم ها حرکت در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی را تسهیل می کند
طیب نیا لغو تحریم ها حرکت در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی را تسهیل می کند شناسهٔ خبر 2855414 - جمعه ۱۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۵۴ استانها > اصفهان اصفهان - وزیر اقتصاد گفت لغو تحریمها سبب خواهد شد تا در راستای اقتصاد مقاومتی راحت تر حرکت کنیم به گزارش خبرنگار مهر علی طیب نیا در حاشیهموگرینی: توافق وین تحریم ها را لغو می کند
موگرینی توافق وین تحریم ها را لغو می کند فدریکا موگرینی در پیامی به نشست شورای امنیت درباره تصویب قطعنامه 2231 گفت توافق وین با حمایت اتحادیه اروپا بر پایه برنامه جامع اقدام مشترک تحولی تاریخی است که وقتی اجرایی شود نقطه پایانی بر تلاش های فشرده دیپلماتیک خواهد بود فدوزیر اقتصاد: لغو تحریمها شرایط اصلاح ضعفهای نظام اقتصادی را فراهم میکند
وزیر اقتصاد لغو تحریمها شرایط اصلاح ضعفهای نظام اقتصادی را فراهم میکندوزیر اقتصاد و دارایی گفت لغو تحریمها شرایط اصلاح ضعفهای نظام اقتصادی را فراهم میکند به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان علی طیبنیا در حاشیه برگزاری مراسم راهپیمایی روز قدس در اصفهان در جمع خبرنگارانلغو تحريم ها 30 درصد مشکلات اقتصادي را حل مي کند
۲۳ تير ۱۳۹۴ ۱۳ ۱۰ب ظ حکيمي پور در گفتگو با موج مطرح کرد لغو تحريم ها 30 درصد مشکلات اقتصادي را حل مي کند موج - يک استاد دانشگاه معتقد است در صورت برداشتن تحريم ها و تزريق منابع مالي اگر مديريت صحيح در اقتصاد نداشته باشيم چيزي جز تورم عايد ما نخواهد شد به گزارش خبرنگار خبرگزارشید در گفتوگو با فارس: توافقی که در زمان اجرا تحریمها را لغو نکند، ارزشی ندارد
رشید در گفتوگو با فارس توافقی که در زمان اجرا تحریمها را لغو نکند ارزشی نداردقائم مقام روابط عمومی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه ظاهرا در متن جمعبندی مذاکرات صراحتا از لغو تحریمها نامی برده نشده است گفت توافقی که در زمان اجرا تحریمها را لغو نکند ارزشی ندارلغو تحریم بهتنهایی مشکلات اقتصادی را حل نمیکند |اخبار ایران و جهان
لغو تحریم بهتنهایی مشکلات اقتصادی را حل نمیکند وزیر اقتصاد با بیان اینکه لغو تحریم به تنهایی مشکلات اقتصادی را حل نمیکند گفت قطعا محدودیتهای منابع ارزی برداشته میشود اما درباره عدد آن در رسانهها مبالغه شده است کد خبر ۵۱۷۴۰۷ تاریخ انتشار ۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۶ - 15 July 20طیبنیا: لغو تحریمها آسیبپذیری نظام اقتصادی را کمتر میکند
جمعه ۱۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۵۹ وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت لغو تحریمها باعث میشود آسیبپذیریها و ضعفهایی را که در نظام اقتصادی کشور داریم راحتتر و با هزینه کمتری اصلاح کنیم به گزارش خبرنگار ایسنا در اصفهان علی طیبنیا امروز - جمعه - در حاشیه راهپیمایی روز قدس در جمع خبرنگارالغو تحریم ها زمینه صادرات کتاب را فراهم می کند
عضو کارگروه بین الملل انجمن ناشران دانشگاهی لغو تحریم ها زمینه صادرات کتاب را فراهم می کند تهران - ایرنا - عضو کارگروه بین الملل انجمن ناشران دانشگاهی گفت حضور ناشران دانشگاهی کشور در نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت با توجه به توافق مذاکرات هسته ای زمینه صادرات کتاب را فراهسازمان ملل زمانبندي لغو تحريم ها عليه ايران را بررسي مي کند
۲۳ تير ۱۳۹۴ ۲۱ ۸ب ظ سازمان ملل زمانبندي لغو تحريم ها عليه ايران را بررسي مي کند موج - اعضاي دائم شوراي امنيت سازمان ملل قطعنامه اي را بررسي خواهند کرد که جدول زمانبندي لغو تحريم هاي تحميل شده عليه ايران را معين مي کند به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج شوراي امنيت سازمانچرا ایران بر لغو تحریم های تسلیحاتی پافشاری می کند؟
چرا ایران بر لغو تحریم های تسلیحاتی پافشاری می کند ایالات متحده با فرض گرفتن سند لوزان به عنوان چارچوب لایتغیر توافق هسته ای احتمالی معتقد است که تحریم های تسلیحاتی علیه ایران می بایست همچنان تداوم داشته باشد این عدم انعطاف ایالات متحده باعث شده است که در این خصوص تاکنون نتیجه اتحلیل شرایط بورس بعد از لغو تحریم ها/بورس رشد می کند یا نه؟
تحلیل شرایط بورس بعد از لغو تحریم ها بورس رشد می کند یا نه اقتصاد > بازار مالی - باید مواظب بود هیجان کاذبی در بازار ایجاد نشود که حباب قیمتی ایجاد کند باید وضعیت بهگونهای درست مدیریت شود شاهین شایانآرانی کارشناس بازار سرمایه معتقد است با بهنتلغو تحریم ها چقدر به افزایش فروش نفت کمک می کند؟ / افزایش درآمدهای نفتی پس از توافق
لغو تحریم ها چقدر به افزایش فروش نفت کمک می کند افزایش درآمدهای نفتی پس از توافق اقتصاد > انرژی - ایرنا نوشت موسسه اقتصاد انرژی ژاپن پیش بینی کرد که در صورت حصول توافق هسته ای و لغو تحریم ها تولید نفت خام ایران تا نیمه دوم سال ٢٠١٦ روزانه ٧٠٠ تا ٨٠٠ هزار بکشه ادولت در دوران پساتحریم از باقیمانده تولید داخل حمایت کند
یکشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۱ عضو هیئت مدیرهی خانهی صنعت معدن و تجارت استان اصفهان پیرامون الزامات اقتصاد پساتحریم گفت دولت بهعنوان راهبر و راهنما باید با استراتژی و طرح و برنامه مناسب به یاری تولیدکنندگان کوچک بخش خصوصی بیاید به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا -روسیه از لغو تحریم تحویل اسلحه به ایران حمایت میکند/پیشنهاد روسیه به ایران برای خرید مازاد اورانیوم
روسیه از لغو تحریم تحویل اسلحه به ایران حمایت میکند پیشنهاد روسیه به ایران برای خرید مازاد اورانیوم بین الملل > دیپلماسی - سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام نمود درصورت امضای موافقتنامه ایران و گروه 5 1 در مذاکرات هستهای ایران در وهله اول باید تحریم تحویل اس-