واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ تير ۱۳۹۴ (۲۰:۴۲ب.ظ)
رييس جمهوري در ديدار معاون صدراعظم آلمان: ارتباط نزديک ايران و آلمان روابط کل منطقه و اروپا را نزديکتر ميکند موج -رييس جمهوري با تأکيد بر اينکه ريشه حل بسياري از مشکلات به ايجاد اعتماد لازم در عمل به تعهدات باز ميگردد، گفت: يکي از راههاي مستحکمتر و اجرايي شدن توافق ميان ايران و 1+5 روابط اقتصادي و تجاري وسيعتر ميان طرفين است.
به گزارش خبرگزاري موج، حجتالاسلام والمسلمين دکتر حسن روحاني عصر دوشنبه در ديدار وزير اقتصاد و انرژي و معاون صدر اعظم آلمان با اشاره به اينکه مفاهمه و روابط نزديکتر ميان کشورها ميتواند شناخت بهتر و اعتماد طرفين را تأمين کند، تصريح کرد: به ظاهر گفته ميشود، بهترين راه براي ايجاد اعتماد، نظارت آژانس بينالمللي انرژي اتمي است ولي مهمتر از آن مناسبات طرفين بر مبناي احترام متقابل است، بهترين تضمين زماني حاصل ميشود که کشورها احساس کنند ارتباطات بسيار مهم و تأثيرگذاري در حوزههاي اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي، سياسي و علمي دارند و نبايد بخاطر مسايل کماهميت آن را از دست بدهند.
رييس جمهوري تأکيد کرد: ايران به تعهدات خود پايبند خواهد بود به شرط آنکه طرف مقابل نيز به تعهداتش پايبند باشد.
رييس شوراي عالي امنيت ملي با تأکيد بر اينکه امروز مراقبت از اجراي خوب تعهدات به سود همه خواهد بود، خاطر نشان کرد: بدون ترديد اينکه طرفين بخواهند واقعيتهاي يکديگر را از راه دور و از طريق واسطه درک کنند نادرست است، بلکه بايد با اجراي پروژههاي مشترک، کار و رفت و آمد و ضمن ارتباطات گسترده علمي و فرهنگي در مقام عمل شناخت خود را از يکديگر افزايش دهيم.
رييس جمهوري افزود: خوشبختانه تجار، سرمايهگذاران و بخشهاي مختلف دانشگاهي و علمي ايران از ساليان دراز با همتايان آلماني خود در ارتباط بوده اند و هميشه سابقه خوبي از همکاري با آلمانيها سراغ داريم. امروز هم معتقديم توسعه روابط دو کشور در عرصههاي اقتصادي و فرهنگي در کنار همکاريهاي سياسي ميتواند راه را براي مناسبات نزديکتر باز کند.
دکتر روحاني با اشاره به اجراي بسياري از طرحها توسط بخش خصوصي در ايران، گفت: روابط دو ملت امروز ضروريتر از ديروز است، همکاري دانشگاهها، مراکز تحقيقاتي و گردشگري ميتواند فضاي همکاري را بازسازي کند. ما از حضور اولين هيأت عاليرتبه آلماني، بعد از توافق ايران با 1+5 خوشحاليم و آن را براي توسعه همکاريها مفيد مي دانيم و اميدواريم دولت آلمان همانطور که در مذاکرات نقش مثبتي داشت در توسعه روابط ايران با اروپا نيز نقش مثبت خود را ايفا کند.
رييس شوراي عالي اقتصاد، موقعيت استراتژيک جمهوري اسلامي ايران در منطقه نظير نقطه اتصال غرب به شرق، اتصال کشورهاي آسياي ميانه به آبهاي آزاد و کريدور اتصال غرب به شرق را يادآور شد و گفت: ارتباط نزديک ايران و آلمان ميتواند ميان کل منطقه و اروپا ارتباط نزديکتري برقرار کند. ايران قادر است با توجه به وجود راهآهن و راههاي توسعه يافته در صورت سرمايهگذاري به عنوان مرکز توليدات براي منطقه و کشورهاي همجوار ايفاي نقش کند.
دکتر روحاني در بخش ديگري از سخنانش به اهميت و تأثير توسعه روابط ايران و آلمان در مسايل منطقهاي اشاره کرد و گفت: توسعه اقتصادي و ارتقاء فرهنگي، دو پايه نجات منطقه از تروريسم است و نميتوان با صرف همکاريهاي اطلاعاتي و يا پرواز هواپيماها و رها کردن بمبها و ائتلافهاي نظامي تروريسم را از بين برد.
رييس جمهوري افزود: شايد امروز فعاليتهاي مقطعي براي پاک کردن منطقه از ويروس تروريسم جواب ندهد اما بايد براي آينده با دور انديشي کارهاي مقدماتي انجام داد تا جامعه در مقابل ويروس افراط و خشونت مقاومتر شود و جوانان با ارتقاء فرهنگي و داشتن شغل مناسب، جذب گروههاي تروريستي نشوند.
زيگمار گابريل وزير اقتصاد و انرژي و معاون صدر اعظم آلمان نيز در اين ديدار با ابراز اينکه در بسياري از مسايل مطرح شده با رييس جمهوري ايران هم عقيده است، گفت: مطمئنم جامعه تجار و دولت آلمان با همه توان در راهي که شما به ما نشان دادهايد، محکمتر گام برخواهند داشت.
معاون صدر اعظم آلمان با تأکيد بر اينکه توسعه همکاريهاي تجاري و اقتصادي کار دشواري نيست، به وجود وضعيت اقتصادي مشترک ميان جامعه ايران و آلمان اشاره کرد و گفت: شهروندان دو کشور در سطح عالي از مهارت هستند و گرايش به فناوري هاي پيشرفته دارند و امروز شرايط مساعد براي همکاريهاي اقتصادي ميان دو کشور قابل مقايسه با ساير کشورهاي منطقه نيست.
وي با بيان اينکه در اين سفر تحت تأثير ميهماننوازي ايرانيان قرار گرفته است، مناسبات خوب دو کشور در سالهاي اخير را يادآور شد و گفت: ما از حل و فصل مسأله هستهاي خرسنديم و آن را نقطه شروع جديد مناسبات ميان ايران و آلمان و ايران و کل اروپا ميدانيم.
گابريل با اشاره به اينکه هيأت تجاري بزرگي از آلمان در اين سفر او را همراهي ميکند، گفت: جامعه تجاري آلمان خواهان بازگشت و حضور در ايران و همکاري با شرکاي ايراني است؛ فکر ميکنم بايد از اين فرصت و وضعيت نه فقط براي توسعه همکاريهاي تجاري بلکه براي گسترش تبادلات فرهنگي بيشتر استفاده کنيم. قرار است در آينده نزديک شوراي تجاري اقتصادي و تجاري دو کشور احياء و اولين نشست آن در بهار 2016 برگزار شود که اين موضوع ميتواند به دنيا نشان دهد که نبايد فرصتها براي همکاري را از دست داد.
معاون صدر اعظم آلمان گفت: شرکتهاي آلماني فقط به دنبال فروش محصولات آلماني در ايران نيستند، بلکه به دنبال انتقال فناوري و بالا بردن سطح مهارتهاي نيروي کار در ايران خواهند بود. دولت آلمان نيز از سرمايهگذاري شرکتهاي آلماني در ايران حمايت ميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]