واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:

۲۹ تير ۱۳۹۴ (۱۶:۷ب.ظ)
عراقچي: سياستهاي دفاعي و تسليحاتي ما متاثر از قطعنامه شوراي امنيت نخواهد بود موج-عضو ارشد تيم مذاکره کننده هسته اي کشورمان درخصوص محدوديت هاي دفاعي ايران در قطعنامه شوراي امنيت گفت: همانطور که رهبري گفتند سياستهاي منطقهاي، دفاعي و تسليحاتي ما متاثر از قطعنامه شوراي امنيت نخواهد بود.
به گزارش خبرگزاري موج، عضو ارشد تيم مذاکره کننده هستهاي کشورمان با اشاره به برخي از جزئيات قطعنامه امروز شوراي امنيت سازمان ملل متحد، تصريح کرد: اين قطعنامه نزديک به 170 صفحهاي داراي ويژگيهاي مهمي است و قرار است امشب در گفتوگوي ويژه خبري برخي از موارد آن را توضيح دهيم.
قطعنامه صادره ذيل فصل 7 منشور سازمان ملل متحد نيست
وي با بيان اينکه اين قطعنامه به همراه نامه کشورهاي 1+5 به شوراي امنيت خواهد بود، تصريح کرد: يکي از مهمترين ويژگيهاي اين قطعنامه اين است که اين قطعنامه برخلاف 6 قطعنامه قبلي شوراي امنيت ذيل فصل 7منشور سازمان ملل متحد نيست و ديگر فعاليتهاي صلح آميز ايران به عنوان تهديدي جهاني قلمداد نخواهد شد.
وي با بيان اينکه در اين قطعنامه به بند 25 منشور سازمان ملل اشاره دارد و چند پاراگراف آن به بند 41 اشاره خواهد کرد، تصريح کرد: کليت قطعنامه تحت فصل 41 منشور سازمان ملل نخواهد بود و ديگر فعاليتهاي صلح آميز هستهاي ايران به عنوان يک تهديد قلمداد نخواهد شد و اين يک تحول اساسي است.
عراقچي گفت: قطع نامه جديدي که در شوراي امنيت امروز به تصويب مي رسد در کليات از فصل هفت منشور ملل متحد خارج ميشود و در آن به بند 41 اشاره ميکند البته در چند پاراگراف مشخص در جاهايي که شوراي امنيت مي خواهد يک موضوع الزام آور را بيان کند به فصل هفت اشاره شده است.
تاييد برنامه غني سازي يک کشور در تاريخ شوراي امنيت بي سابقه است
اين عضو تيم مذاکره کننده هستهاي کشورمان در ادامه با بيان اين که قطع نامه شوراي امنيت که تائيد برجام را در بر دارد، يک نقشه را ه را تعريف ميکند، افزود: طبق اين نقشه راه همه موارد و اقداماتي که دو طرف بايد انجام دهند مشخص شده است و در محدوده مشخص زماني اين قطعنامه نيز لغو خواهد شد.
وي افزود: اين اولين و آخرين قطعنامه اي است که درباره ايران در شوراي امنيت است مگر آنکه نقضي آشکار پيش آيد. اين قطعنامه با نقشه راهي که در خود دارد از ابتدا تا انتهاي مسيري که در چارچوب برجام بايد طي شود را مشخص ميکند. برنامه برجام ضميمه اين قطعنامه است و به تائيد آن مي رسد و اساسا بخشي از قطع نامه ميشود.
معاون ظريف با بيان اينکه اين قطعنامه برنامه غني سازي ايران را مورد تائيد قرار ميدهد گفت: در تاريخ شوراي امنيت بي سابقه است که برنامه غني سازي يک کشور که برنامه اي ويژه و خاص براي کشورها است توسط اين شورا تائيد شود. اين در حالي است که همه قطعنامه هاي قبلي عليه ايران در شوراي امنيت خواستار توقف فوري فعاليت هاي غني سازي ايران شده بود اما در اين قطعنامه فعاليت هاي غني سازي ايران مورد پذيرش و حتي ادامه و استمرار آن مورد تائيد قرار مي گيرد. عراقچي با بيان اينکه در چارچوب قطعنامه مذکور تمامي شش قطعنامه اي که عليه ايران در گذشته در شوراي امنيت صادر شده است يک جا لغو ميشود ، گفت : قطعنامه هاي قبلي همگي در چارچوب فصل 7 منشور ملل متحد بوده است ولي در قطعنامه مذکور اين شموليت وجود ندارد.
قطعنامه جديد، ممنوعيت را به محدديت 5 ساله تبديل ميکند
وي ادامه داد: همچنين در زمينه تسليحات محدوديت هايي قيد شده است. قطعنامه هاي قبلي شوراي امنيت خريد و فروش تسليحات از سوي ايران و از سوي کشورهاي ديگر به ايران را ممنوع کرده بود و به ويژه خريد تسليحات کلان ممنوع شده بود. اين قطعنامه ممنوعيت را به محدديت 5 ساله تبديل ميکند که اگر خريد و فروشي باشد از طريق کسب اجازه مورد به مورد توسط شوراي امنيت صورت ميگيرد.
سياستهاي منطقهاي، دفاعي و تسليحاتي ما متاثر از قطعنامه شوراي امنيت نخواهد بود
معاون وزير امور خارجه کشورمان همچنين در رابطه با محدوديت ها بر سر فعاليت موشکي ايران گفت: بر اساس بند 9 قطعنامه 1929 فعاليت هاي موشکي ايران به طور کامل ممنوع شده است و حتي اجازه مي داد به کشورها که عليه ايران به زور متوسل شوند ولي الان شوراي امنيت در قطعنامه مذکور مي خواهد فعاليت هاي موشکي که براي حمل کلاهک هستهاي طراحي شده يا مي شود انجام نگيرد. اين در حالي است که جمهوري اسلامي ايران اساسا در برنامهاش فعاليت موشکي مرتبط با هستهاي ندارد.
وي ادامه داد: شوراي امنيت موضوع محدوديت در فعاليتهاي موشکي را نه تحت ماده 41 و نه فصل هفت بيان نميکند و فقط به عنوان "يک خواسته" آن را مطرح ميکند.
وي ادامه داد: اين قطعنامه با همه مواردي که در آن است و محدوديتهايش مرزبندي مشخصي با توافق دارد اگر مواردي باشد در قطعنامه که در توافق نباشد نقض آنها توسط ايران نقض توافق به حساب نميآيد. ما به همه سياست هاي خود در چارچوب برنامه هاي موشکي و تسليحاتيمان ادامه مي دهيم. در بحث موشکي نقضي نخواهد بود و در بحث تسليحاتي اگر نقضي باشد نقض قطعنامه است نه توافق.
وي همچنين تصريح کرد: همانطور که رهبري گفتند سياستهاي منطقهاي، دفاعي و تسليحاتي ما متاثر از قطعنامه شوراي امنيت نخواهد بود.
اگر طرف مقابل به تعهداتش عمل نکند ما هم به برنامه هستهاي خود بر مي گرديم
عراقچي گفت: پس از تصويب قطعنامه شوراي امنيت بيانيه اي از سوي ايران صادر ميشود و تاکيد مي کنيم که همچنان مشروعيت تحريم ها را که در قبل گذاشته شده بود به رسميت نمي شناسيم و اين سياست ما در آينده نيز خواهد بود.
معاون ظريف در خصوص بازگشتپذيري تحريمها در قطعنامه شوراي امنيت و برجام اظهار کرد: موضوع بازگشتپذيري براي هر دو طرف است. اگر طرف مقابل به تعهداتش عمل نکند بلافاصله ما به برنامه هستهاي خود بر مي گرديم. اين امکان براي طرف مقابل نيز وجود دارد در قطعنامه هم پيش بيني شده اگر نقضي هم از سوي ايران و هم کشورهاي ديگر صورت گيرد مي توانند مراجعه کنند. البته براي اين کار يک پروسه 60 روزه در نظر گرفته شده است و اين حق براي هر دو طرف است.
عراقچي در خصوص الزام آور بودن تعهدات مورد پذيرش در برجام و قطعنامه شوراي امنيت گفت: از نظر حقوق بينالملل الزام آور است اما تبعا حقوق داخل کشورها بر حقوق بينالملل تفوق دارد. از نظر ما تا وقتي روال قانوني براي اجرايي شدن توافق در کشورها طي نشود، توافق وين يا برجام قابل اجرايي شدن و عمل نيست و براي آمريکا و يا برخي کشورهاي اروپايي هم همين طور است. در يک فاصله نود روزه کشورها بايد اين برنامه را در روال قانوني خود بررسي و تاييد کنند. در ايران نيز مجلس شوراي اسلامي يا شوراي عالي امنيت ملي اين مرحله را بايد طي کند تا برجام به يک قانون تبديل شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]