واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: درباره حل اختلاف یونان و اتحادیه اروپا تهران- ایرنا- امروز اتحادیه اروپا و ینان به توافقی رسیدند که یونان فعلا در این اتحادیه می ماند. توافقی که قطعا پایان ماجرا نیست.
یونان سرانجام روز دوشنبه بر سر یک بسته نجات مالی جدید با اعتباردهندگانش به توافق رسید تا فعلا در حوزه یورو باقی بماند.
دولت چپگرای الکسیس سیپراس که مخالف ریاضت های مالی تحمیلی از سوی اتحادیه اروپاست، شش ماه است که با این اتحادیه مشغول مذاکره است تا بلکه شرایط بازپرداخت وام های را آسان تر کند. سیپراس به رغم مخالفت اتحادیه اروپا، شرایط قبلی اعتباردهندگان را به همه پرسی گذاشت و نزدیک به ۶۲ درصد رای دهندگان به این شروط نه گفتند.
پس از این همه پرسی یانیس واروفاکیس وزیر دارایی یونان استعفا کرد تا راه برای توافق با وام دهندگان هموار شود.
وزیر دارایی سابق یونان اعلام کرد که وام دهندگان اروپایی نمی خواهند او بر سر کار باشد و نخست وزیر هم استفعای او را اقدامی سازنده دانسته است.
یونان هفته گذشته درخواست خود را برای دریافت سومین بسته نجات مالی تقدیم اتحادیه اروپا کرد.
از ۳۰ ماه ژوئن امسال اعتباردهندگان کمک خود با یونان را قطع کرد ه اند. بانک های یونان هم نزدیک به دو هفته است که تعطیلند. بیم این وجود داشت که بانک های یونان کاملا از پول خالی شوند و دولت مجبور شود پول سابق خود، دراخما، را دوباره چاپ کند.
هنوز جزییات توافق یونان و اتحادیه اروپا منتشر نشده است؛ اما وزیران دارایی حوزه یورو آخر هفته شرایطی را برای یونان تعیین کرده بودند که از جمله آنها، اصلاحات اساسی در قانون کار، بازنشستگی، مالیات بر ارزش افزوده و مالیات و خصوصی سازی است.
قبل از رسیدن به توافق، برای نخستین بار در تاریخ یورو، پیشنهاد خروج موقت یک کشور از این حوزه روی میز گذاشته شد. پیشنهادی که از سوی آلمان مطرح شد.
اما فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه، با خروج موقت یونان از این حوزه مخالفت کرد و گفت پاریس هرکاری می کند که آتن در حوزه یورو باقی بماند.
اتحادیه اروپا و نماد واقعی و حساس آن؛ یورو ، هم اکنون و هم در آینده در معرض خطراتی از جنس یونان است.
بحران اقتصادی جهانی که نخستین تلنگر جدی به این نهاد (اتحادیه اروپا ) نه چندان همگون از بعد از آن تاکنون بود، نشان داد که این نهاد چقدر شکننده است و تا به رسیدن به سرمنزل مقصود و تحقق کامل فکر اروپای واحد، فاصله بسیار زیاد دارد به حدی که به راحتی نمی توان برای آن پیش بینی درست و مثبتی کرد.
کنار آمدن و یا نیامدن اعضای پولدار و قدرتمند اتحادیه اروپا با بودن یا نبودن یونان در این اتحادیه پایان مساله و خاتمه بحران های پنهان اتحادیه اروپا نیست. پیش بینی بحران های آتی اتحادیه اروپا کار سختی نیست و تا زمینه های این بحران برطرف نشود این بحران ها خاتمه پیدا نمی کنند.
اکنون بحران یونان پایان یافته است اما این به معنای پایان بحران برای این اتحادیه نیست.
تا زمانی که قدرتهای مالی و صنعتی اول اروپا به کشورهایی همچون یونان و کشورهای اروپای شرقی دارای اقتصاد ضعیف، از دید برادر بزرگ نگاه می کنند، اروپای واحد محقق نمی شود که مانع اصلی آن زیاده خواهی و اهداف غیر جمعی این برادرهای بزرگ است.
به این خاطر است که صندوق بین المللی پول در گزارشی که متن آن به رسانه های خبری درز کرده شرایط در نظر گرفته شده در این سند (متن توافقنامه دولت با کشورهای حوزه یورو )را بیش از اندازه سختگیرانه و زیان بار دانسته است.
این گزارش هشدار داده است که بدون چشم پوشی سخاوتمندانه از بدهی های یونان، اجرای این توافقنامه به حل معضل اقتصادی یونان منجر نخواهد شد.
هنوز برخی کشورها به کشورهای دیگر همچون یونان به دیده برادر کوچک که نیازمند راهنمایی و انضباط برادر بزرگ است، می نگرند و به همین دلیل برتری بینی در بین کشورهای ثروتمند و صنعتی است که اتحادیه اروپا کماکان آبستن تحولات تضعیف کنننده خواهد بود.
**1856** 1546
29/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]