واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشارکت مردم تنها راهکار عبور از بحران کم آبی در کشور است ساوه- ایرنا- نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: مشارکت مردم در مصرف بهینه آب تنها راهکار عبور از بحران کم آبی در کشور است.
به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی فرمانداری شهرستان ساوه شهلا میر گلوبیات در نشست شورای آب روستایی این شهرستان افزود: اصلاح الگو و دستیابی به فرهنگ بهینه مصرف آب در کشور از اهمیت ویژه برخوردار است و باید این مهم در دستور کار دستگاه ها و مردم جامعه قرار گرفته و فعالیتهای خود را در راستای رسیدن به این اصل مهم برنامـه ریـزی کنند.
وی ادامه داد: بارش نزولات آسمانی مهمترین منبع تامین آبی کشور است که یا به صورت ذخیره پشت سد ها و یا نفوذ در زمین و حفر چاه ها در مصارف مختلف کشاورزی، صنعتی و شرب مورد استفاده قرار می گیرد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امروزه با کاهش جدی نزولات آسمانی نیاز است فکر اساسی برای مدیریت تامین آب در کشور شود.
فرماندار شهرستان ساوه نیز در این نشست گفت: بر اساس آمارهای رسمی و به اعتقاد کارشناسان، ایران در آستانه بحران آب قرار گرفته و در سال های آینده تامین آب به یکی از بزرگ ترین چالش های کشور در بسیاری از استان ها، شهرها و مناطق تبدیل می شود.
محمد بهاروند افزود: در سال های اخیر میزان بارندگی و نزولات آسمانی در کشور بتدریج و به طور قابل توجه ای کاهش یافته است و باید با اطلاع رسانی از طریق رسانه ها مردم با مشکل کمبود آب آشنا و به صرفه جویی و کاهش مصرف تشویق شوند.
فرماندار شهرستان ساوه با یادآوری میزان بالای مصرف آب در کشور بیان کرد: با فرهنگ سازی در بخش های مختلف باید صرفه جویی و مصرف بهینه از آب در بین مردم نهادینه شود.
بهاروند آموزش استفاده صحیح از آب در زمینه های مختلف را طرحی برای صرفه جویی این نعمت خدادادی عنوان کرد و گفت: این آموزش نباید تنها مختص مردم عادی باشد بلکه مدیران نیز باید در این زمینه حضور فعال داشته باشند.
به گفته وی مدیریت یکپارچه منابع آب کشور، داشتن چشم انداز مدیریت آب در سال های آینده، اصلاح و تغییر روش های آبیاری کشاورزی از سنتی به مدرن و صرفه جویی در منابع آب در تمام بخش ها از جمله راهکارهای مناسب برای سپری کردن بحران کم آبی در کشور محسوب می شود.
معاون استاندار استان مرکزی با یادآوری عدم وجود اعتبارات کافی در زمینه آب و فاضلاب روستایی استان افزود: به همت و درایت دولت تدبیر و امید مشکلات زیر ساختی از قبیل تعویض شبکه ها ،ایجاد مجتمع های پیشرفته و اتمام طرح های آبرسانی رفع می شود.
بهاروند در بخش دیگری از سخنانش برخورد قاطع و شدید با چاه های غیرمجاز و اضافه برداشت ها از منابع آبی را دو اولویت مهم آب منطقه ای و روستایی شهرستان دانست و مساعدت مراجع قضایی در این امر مهم را خواستار شد.
شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی هم اینک دارای 410 هزار مشترک در بخش آب و 215 هزار مشترک در بخش فاضلاب است.
ساوه از توابع استان مرکزی از شمال به شهرستان زرندیه و استان قزوین، از جنوب به شهرستان تفرش و استان قم، از شرق به استان تهران و قم و از غرب و جنوب غربی به استان همدان و شهرستان کمیجان محدود می شود.ک/1
1955/6012
29/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]