واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: جزئیات مذاکره نفتی با قائممقام صدراعظم آلمان
قائممقام مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی با تشریح جزئیات مذاکرات نفتی ایران و آلمان، گفت: حجم زیادی از تجهیزات ساختهشده نفتی ما در آلمان بلوکه شده است که صحبت کردیم تا هر چه زودتر این تجهیزات آزاد شود.
به گزارش فارس، زیگمار گابریل ، قائم مقام صدر اعظم آلمان دیروز در راس یک هیئت بلندپایه اقتصادی و تجاری وارد ایران شد. وی امروز با بیژن زنگنه وزیر نفت دیدار کرد و در طول این سفر با وزرای نیرو و صنعت و نمایندگان اتاق بازرگانی دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
محمدحسن پیوندی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه مذاکره بین مقامات ایران و آلمان در مورد جزئیات انجام نشد و بیشتر بحث حول محور پتانسیلها و ظرفیتها بود، اضافه کرد: من در ارائهای که در این مذاکره داشتم تأکید کردم که ایران امروز ایران 15 سال پیش نیست و اینگونه نیست که امروز دانش فنی را به تنهایی بخواهیم.
وی با تاکید بر اینکه امروز ما در ساخت داخل پیشرفت زیادی کردهایم، افزود: آلمان از شرکای خوب ایران در تأمین فاینانس و تکنولوژی بود، اما ما امروز علاوه بر این دو حوزه تمایل داریم اکثر تجهیزات مورد نیاز نفتی در ایران و به صورت مشترک ساخته شود.
دوست داریم روی تجهیزات نوشته شود ساخت ایران و آلمان
قائممقام مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی تصریح کرد: کارگاهها و صنایع ایران رشد زیادی کردهاند و حجم زیادی نیروی انسانی توانمند و امکانات سختافزاری در اختیار دارند و ما امروز دیگر دوست نداریم پشت دستگاهها نوشته شده باشد made in germany بلکه دوست داریم نوشته شود made in iran/germany که آقای وزیر هم بر این مطلب تأکید داشتند.
وی ادامه داد: قائم مقام صدراعظم آلمان در این زمینه چیزی نگفت و فقط بیان کرد که با توجه به سوابق همکاری گذشته ما اولین گروه عالیرتبهای هستیم که از اروپا به ایران آمدهایم و طبق سنت قدیمی که همواره همکاریهای مفصلی با ایران داشتهایم و مراودات قدیمی بازرگانان و مهندسان ایرانی و آلمانی، آماده همه نوع همکاری هستیم.
پیوندی تاکید کرد: زمینه برای همکاری ایران و آلمان در ساخت تجهیزات فراهم است و این امکان علاوه بر ما به نفع آلمانها هم هست چرا که قیمت تمامشده آنها کاهش مییابد.
وی افزود: وقتی مواد اولیه در کشور داشته باشیم و امکان ساخت هم وجود داشته باشد، دلیلی ندارد که این کار را انجام ندهیم.
تامین مالی مهمترین حوزه همکاری ایران و آلمان در صنعت نفت
قائممقام مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی در ادامه اظهار داشت: آلمانها به طورکلی در بالادست صنعت نفت فعال نیستند اما فعالیت آنها در میاندست به خصوص در صنعت پتروشیمی و صنایع شیمیایی از قدیمالایام مشهور بوده است.
وی با بیان اینکه آلمانها شرکتهایی مانند شرکتهای انگلیسی و هلندی و فرانسوی ندارند که در بالادست نفت فعال باشند، ادامه داد: در روابط ایران و آلمان در حوزه نفت مهمترین مسئله تأمین منابع مالی برای پروندهها بوده است و ما هم در این مذاکرات به آلمانها گفتیم که طی 10 سال آینده پتانسیل 70 تا 80 میلیارد دلار جذب سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی برای رساندن ظرفیت تولید سالانه به 170 میلیون تن وجود دارد.
وی در پاسخ به پرسشی در باره تمایل آلمان ها به سرمایهگذاری مستقیم در صنعت پتروشیمی ایران گفت: آلمانها فاینانس را هم سرمایهگذاری میدانند؛ سرمایهگذاری دو نوع است که یک نوع آن سرمایهگذاری مستقیم به صورت جوینت ونچر به صورت 50 ـ 50 است و نوع دیگر فاینانس و تأمین منابع مالی است که نوعی مشارکت غیرمستقیم محسوب میشود.
پیوندی تاکید کرد: در گذشته هم آلمانها در قالب بانکهایی مانند دوچ بانک و امثال آن بسیار فعالتر از سایر اروپاییها با ما تعامل داشتند.
کیفیت کار آلمان با فرانسه و ایتالیا قابل مقایسه نیست
وی ادامه داد: حسن بزرگ دیگر آلمانها کیفیت کار آنهاست که با دیگر اروپاییها مانند ایتالیا و فرانسه قابل مقایسه نیست و در مورد کیفیت کوتاه نمیآیند.
قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی افزود: زمانی که بنده 20 سال پیش در سال 72 پتروشیمی اراک را راهاندازی میکردم، نماینده زیمنس به هیچ عنوان کوتاه نمیآمد که یک آنگستروم فاصله توربین با لوله تغذیهکننده آن تغییر کند.
وی اضافه کرد: علاوه بر کیفیت، آلمانها به انضباط بسیار بالا و تحویل به موقع پروژهها نیز شهرت دارند.
مذاکره برای آزاد شدن تجهیزات بلوکه شده نفتی ایران در آلمان
پیوندی در ادامه گفت: الان حجم زیادی از تجهیزات ساختهشده نفتی ما در آلمان بلوکه شده است که صحبت کردیم تا هر چه زودتر این تجهیزات آزاد شود.
وی تصریح کرد: علاوه بر ما، خود آلمانیها هم از بلوکه شدن تجهیزات ما ضرر میکنند چون همه پول تجهیزات را دریافت نکردهاند و مثلاً با دریافت 30 درصد از پول این تجهیزات را ساختهاند و بلوکه شده است.
قائممقام مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی افزود: روحیه آلمانیها مشابه ژاپنیها نیست و کار را تا انتها ادامه میدهند و تجهیزات را میسازند چنانکه مثلاً الان تعداد قابلتوجهی توربو کمپرسور سفارش ایران در جعبههای آماده در انبار شرکتهای آلمانی وجود دارد.
وی تاکید کرد: سفر این هیأت آلمانی سفر مهمی است چرا که در رأس آن قائم مقام خانم مرکل که همزمان وزیر اقتصاد و انرژی آلمان هم هست، قرار دارد.
به گزارش فارس، شرکتهای آلمانی سازنده تجهیزات نفتی به خصوص شرکت مشهور زیمنس قبل از اعمال تحریمها علیه ایران تعهدات گستردهای برای ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت ایران به خصوص در صنایع پالایش و پتروشیمی و همچنین پارس جنوبی داشتند که متاسفانه به این تعهدات مربوط به قبل از تحریم عمل نکردند و کشور از این محل دچار زیانهای قابل توجهی شد.
بر این اساس، شرکتهای آلمانی قبل از وضع تحریمها تعهداتی برای تامین تجهیزات و راهاندازی بعضی واحدهای مهم در پالایشگاههای آبادان، اراک، ستاره خلیجفارس، اصفهان و تبریز داشتند که به این تعهدات عمل نکردند و در بعضی موارد علیرغم آنکه تجهیزات قبل از وضع تحریمها به ایران تحویل داده شده بود کارشناسان این شرکتها از راهاندازی تجهیزات استنکاف کردند.
از دیگر موارد عمل نکردن آلمانیها به تعهدات پیش از تحریم میتوان به قراردادهای تامین کاتالیست و مواد ساخته شده از فلزات گرانبها که در صنعت نفت کاربرد دارد اشاره کرد.
دوشنبه, 29 تیر 1394 ساعت 14:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]