واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون اندیشکده "ویلسون": ایران بیش از آمریکا از توافق هسته ای سود برده است تهران-ایرنا- "آرون دیوید میلر" معاون اندیشکده "ویلسون"، توافق هسته ای ایران و غرب را مطابق "نیاز" تیم اوباما و تامین کننده "خواسته" های ایران دانست و تاکید کرد توافق بدی برای واشنگتن رقم نخورده، اما مزایایی که ایران به دست آورده به مراتب بهتر است.
میلر در این نوشتار که در تارنمای روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال" منتشر شده است، نوشت:
"ایران چگونه آنچه را که از توافق هسته ای می خواست به دست آورد؟ در این توافق تیم اوباما آنچه را نیاز داشت به دست آورد ، اما ایران نیز آنچه را که خواهان آن بود تصاحب کرد و توافق بهتری را برای خودش رقم زد."
این تحلیلگر آمریکایی که در نوشتارهای خود آشکارا از رژیم صهیونیستی و سیاست های ضد ایرانی آن حمایت می کند، در این باره سه استدلال مطرح کرد و در تشریح اولی نوشت:
"ایران با این توافق اهداف آمریکا را محدود کرد. اهداف اوباما از مذاکره با ایران مشخص و روشن بود. برنامه هسته ای ایران به رغم محدودیت های اقتصادی شدید و تحریم های بین المللی و همچنین حملات سایبری استراتژیک آمریکا و اسراییل همچنان رو به پیشرفت بود. اسراییلی ها به شدت خشمگین بودند و نزدیک بود در سال 2012 به ایران حمله کنند. این توافق برنامه هسته ای ایران را کند و شفافیت آن را بیشتر خواهد کرد و گرچه نقایص خودش را دارد اما به نظر می رسد نیازهای اوباما را برآورده کرده است."
وی در تشریح دلایلی که اوباما به توافق با ایران نیاز داشت، افزود:
"این توافق از حمله نظامی اسراییل به ایران جلوگیری می کند، دیگر نیازی نیست آمریکا در قبال ایران به زور متوسل شود، از بروز یک بحران جهانی بر سر مساله هسته ای جلوگیری می کند و سابقه ای برای روند کنترل تسلیحات هسته ای نیز برجا می ماند. اگر توافق حفظ شود و استمرار پیدا کند، به منزله حداقل یک دستاورد برای تیم سیاست خارجی اوباما در قبال خاورمیانه ای خواهد بود که اکنون سراسر آشوب و بحران است."
میلر همچنین با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای، مبنی بر لزوم رویکرد "اقتصاد مقاومتی" از سوی تهران، افزود:
"برخلاف روسای جمهوری آمریکا که زندگی سیاسی چهار یا هشت ساله خود را در نظر می گیرند، رهبر عالی ایران افق های دورتر را می نگرد و اینکه چطور نظام اسلامی و انقلاب اسلامی سال 1979 (1357 شمسی) را حفظ کند. تحقق این هدف نیازمند مدیریت افکار عمومی از طریق خروج از نظام تحریم هاست تا اقتصاد ایران بار دیگر وارد تجارت جهانی شود و در عین حال، زیرساخت های هسته ای لازم برای نظامی سازی برنامه هسته ای در آینده نیز حفظ شود. در ضمن ایران به درآمد کافی برای حفظ نفوذ خود در منطقه نیز دست پیدا کند."
وی با اذعان به این که ایران بنا به گزارش های متعدد منابع اطلاعاتی آمریکایی سلاح هسته ای ندارد، افزود:
"ایران در قبال سلاح هسته ای که ندارد، بعد از لغو تحریم ها میلیاردها دلار عایدش خواهد شد و در واقع بدون اینکه گزینه های هسته ای آتی خود را از دست بدهد به مشروعیت نوینی نیز دست خواهد یافت."
وی همچنین استدلال کرد که اکنون ایران آنچه را که می خواسته از توافق به دست آورده و دیگر نیازی به تقلب هسته ای ندارد و در این باره نوشت:
""به نفع ایران است که در شش ماه آتی حمایت داخلی از توافق را تحکیم کند، تصویری مثبت از خود به جامعه جهانی نشان دهد و هرکاری که می تواند برای پایبندی به مفاد توافق انجام دهد. همچنین ایران باید به مفاد توافق جداگانه ای که با آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص "ابعاد نظامی احتمالی" برنامه هسته ای خود امضا کرده نیز پایبند بماند. همچنین ایران باید تا پایان سال به آژانس اطمینان خاطر دهد که به تعهدات خود پایبند مانده است تا تحریم ها بتواند لغو شود و درآمدهایش آزاد شود. ایران نمی خواهد اگر توافق شکست بخورد، تقصیر متوجه تهران باشد بلکه می خواهد کنگره در این خصوص مقصر باشد.""
اروپام**9330**1561**1517
29/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]