واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تنش های منطقه ای؛ بهانه آمریکا برای حضور نظامی در شرق و جنوب شرق آسیا کوالالامپور – ایرنا – سناتورهای آمریکایی تنش های منطقه ای شرق و جنوب شرق آسیا بدنبال اختلافات پکن و کشورهای منطقه بر سر مالکیت بخش هایی از دریای جنوبی چین را فرصتی برای تقویت حضور نظامی آمریکا در آسیا – اقیانوسیه می دانند.
به گزارش ایرنا، آمریکا در سال های اخیر راهبرد توجه به شرق و جنوب شرق آسیا را در اولویت سیاست های خود قرار داده است و چهار ر سناتور آمریکایی در تازه ترین اظهارات خود از دولت این کشور خواستند با کمک به کشورهای جنوب شرقی آسیا، نیروی دریایی این کشورها را برای مقابله با تهدیدات چین تقویت کند.
سناتورهای آمریکایی در بیانیه ای که اخیرا منتشر کردند نشان دادند واشنگتن نگران توسعه همکاری چین با کشورهای مختلف در این منطقه قاره آسیا است و حضور نظامی در منطقه و یا تقویت نظامی کشورهایی که با پکن اختلاف ارضی دارند را اولویت خود می داند.
سناتورهایی آمریکا اواخر هفته گذشته از دولت "باراک اوباما" خواستند با کمک به فیلیپین و سایر کشورهای جنوب شرقی آسیا ظرفیت های دریایی این کشور را برای مقابله با چین توسعه دهد.
"جان مک کین" و "باب کروکر" سناتورهای جمهوریخواه به همراه "جاک رید" و "بن کاردین" از سناتورهای دموکرات آمریکا با انتشار بیانیه ای ضمن حمایت از تلاش های مسالمت آمیز برای پایان چالش ها در دریای جنوبی چین، با این ادعا که "انجام اقدامات لازم توسط آمریکا برای تعادل قدرت و حفظ صلح و ثبات در منطقه است"، خواستار حضور بیشتر نظامی در منطقه شدند.
روزنامه "فیلیپین دیلی اینکوایرر" نوشت که این سناتورها در بیانیه ای که نسخه ای از آن در اختیار سفارت فیلیپین در واشنگتن قرار گرفت، "با توجه به خط سیر نظامی چین"، بر "سرمایه گذاری باثبات و حضور نظامی آمریکا در منطقه آسیا – اقیانوسیه" تاکید کردند.
طرح ادعای مانیل بر بخشی از دریای جنوبی چین در دیوان دایمی داوری لاهه طی هفته گذشته باعث شد سناتورهای آمریکایی به تشویق رییس جمهوری فیلیپین بپردازند و دولت "بنیگنو آکینو" را متعهد به پیگیری حقوق خود از مجرای قانونی کنند.
این سناتورهای آمریکایی که با ساخت وساز چین در این بخش از دریا مخالفت کرده اند، از دولت آمریکا خواستند با موضع گیری رسمی در قبال پکن، ادعای چین بر جزایر را متوقف کند.
پرواز هواپیمای نظارتی آمریکا بر فراز یک جزیره مصنوعی چین در دریای جنوبی چین در ماه مه سال جاری باعث صدور دستکم هشت هشدار مبنی بر ترک منطقه شد. این واقعه مواجهه پکن و واشنگتن را به بالاترین حد خود رساند.
چالش و اختلافات چین با برخی کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا به همراه تایوان بر سر مالکیت دریای جنوبی چین از حساسیت خاصی برخوردار است. دو طرف تاکنون نتوانسته اند به این تنش ها از راه مذاکرات دو جانبه پایان دهند و باعث شده است کاخ سفید نیروی نظامی خود را به این بهانه در منطقه افزایش دهد.
چین ادعای مالکیت 90 درصد از 3.5 میلیون کیلومتر مربع دریای جنوبی چین را دارد و فیلیپین بدنبال اختلاف با پکن شکایت خود را ماه مارس سال گذشته به دیوان لاهه ارائه و ادعای پکن را به چالش کشید.
آساق**241**1611
29/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]