واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: از توافق وین تا نشست شورای امنیت نیویورک- ایرنا- شورای امنیت سازمان ملل متحد تا ساعاتی دیگر توافق تاریخی ایران و 1+5 را به رأی خواهد گذاشت، این توافق مهر تأییدی بر حق مسلم ایران در برخورداری از انرژی هسته ای صلح آمیز و گامی موثر در لغو تحریم ها است.
به گزارش ایرنا،بدنبال اعلام جمع بندی مذاکرات هسته ای بین ایران و 1+5 در روز سه شنبه 23 تیر ماه ، شورای امنیت سازمان ملل در اقدامی فوری روز چهارشنبه 24 تیر ماه اقدام به توزیع پیش نویس قطعنامه شورای امنیت در میان اعضای این شورا کرد.
نمایندگان پنج عضو دائم شورای امنیت شامل انگلیس، فرانسه، چین، امریکا و روسیه که از اعضای ثابت شرکت کننده در مذاکرات هسته ای بودند، در بعد از ظهر پنجشنبه 24 تیرماه جزییات فنی این توافق نامه را برای 10 عضو دیگر این شورا در سطح کارشناسان تشریح کردند.
به گفته منابع آگاه، نماینده فرانسه در این جلسه خواستار تصویب هرچه سریع تر این قطعنامه در شورای امنیت و پیش از برنامه سفر لوران فابیوس وزیر خارجه این کشور به تهران بوده است.
رسانه های فرانسوی هفته گذشته از برنامه سفر فابیوس به تهران در آینده نزدیک خبر دادند.
در جلسه روز پنجشنبه، در نهایت زمان رأی گیری شورای امنیت برای تأیید برنامه جامع اقدام مشترک ساعت 9 صبح روز دوشنبه 29 تیر ماه به وقت محلی ( 17 و 30 به وقت تهران) در نشست 7488 این شورا تعیین شد.
شورای امنیت دراین پیش نویس با اشاره به ماده 1 و 2 پیمان منع اشاعه تسلیحات هسته ای، با رأی گیری بر سر تأیید توافق حاصله در وین، به حق مسلم ایران در برخورداری و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای مهر تأیید خواهد زد.
در پی آن با اعلام آمادگی ایران برای پذیرش پروتکل الحاقی، طرفین مذاکرات به اجرایی شدن مفاد این توافق و لغو تحریم های اعمال شده پیشین این شورا در ارتباط با فعالیت های هسته ای ایران اقدام خواهند کرد.
سرعت ارجاع توافق هسته ای ایران و 1+5 به شورای امنیت سازمان ملل شوک برخی از سناتورهای امریکایی و نمایندگان مجلس مخالف توافق را بدنبال داشت. با تأیید این توافق در شورای امنیت سازمان ملل ، عملا مجلس سنا و نمایندگان آمریکا در برابر عمل انجام شده قرار خواهند گرفت و هر گونه مخالفت آنها با این توافق در تناقض با تصمیم شورای امنیت سازمان ملل خواهد بود.
این تصمیم موجب اعتراض باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجه مجلس سنای آمریکا شد. کورکر و بن کاردین سناتور دموکرات عضو این کمیته با ارسال نامه ای به رئیس جمهوری آمریکا مراتب نگرانی خود را از تصمیم رأی گیری شورای امنیت، پیش از شروع مهلت قانونی 60 روزه برای بازبینی این توافق در مجلس سنای آمریکا، اعلام داشتند.
کاخ سفید روز یکشنبه (دیروز) در آخرین مهلت قانونی خود برای ارسال این توافق به کنگره از طریق وزارت خارجه آمریکا اقدام کرد. وزارت خارجه آمریکا در انضمام این توافق نوشته است ، روز اول از مهلت 60 روزه بازبینی توافق روز دوشنبه 20 جولای(29 تیر) است.
اروپام** 542**1561** 542
29/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]