واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر بهداشت خبر داد: 85 درصد نوسازی هتلینگ بیمارستان ها انجام شد تهران - ایرنا - معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: عملیات نوسازی هتلینگ (خدمات غیرپزشکی به بیمار مانند تخت و ملحفه) بیمارستان ها به میزان 85 درصد انجام شده است.
محمد آقاجانی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: در اجرای طرح نوسازی هتلینگ بیمارستان ها در قالب طرح تحول سلامت، بهسازی، نوسازی و استاندارد سازی ساختمان و تاسیسات بیمارستان مانند ورودی و لابی ، دارا بودن محل انتظار بیماران در همه بخش های اداری و پاراکلینیکی، سرویس های بهداشتی، تابلو ها و علایم هدایت کننده، مد نظر قرار گرفت.
وی از دیگر موارد این طرح به دکوراسیون، طراحی فضا و مبلمان (رنگ بندی دیواری های بخش های مختلف، کف پوش ها، مبلمان، پرده )، محوطه بیمارستان (دارا بودن فضای سبز، دارا بودن محل نشستن همراهان بیمار)، چشم انداز مناسب قسمت های مختلف (لابی، راهروها و اتاق ها) و تاسیسات (سیستم سرمایش و گرمایش، روشنایی، پنجره ها، آسانسور) بیمارستان ها اشاره کرد.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: برآورد می شود دو میلیون و 111 هزار متر مربع از فضای بیمارستان ها باید تعمیر شود که طی یکسال اجرای طرح تحول سلامت، یک میلیون و چهارصد هزار متر مربع آن بازسازی شده است.
وی ادامه داد: در بخش تجهیزات و امکانات، 18 هزار و 750 تخت به همراه تشک، پتو، ملحفه و بالش با کیفیت مناسب خریداری و توزیع شده است، همچنین شرایطی فراهم شده تا تمام اتاق ها به ازای هر بیمار به سیستم احضار پرستار مجهز شوند.
معاون وزیر بهداشت گفت: همچنین تمام تلاش جهت ایمن سازی و فراهم سازی تجهیزات ایمنی مانند پله فرار، کپسول آتش نشانی، سیستم اطفای حریق، کف پوش های مناسب و ضد سر خوردن، دارا بودن گواهینامه OHSAS (استاندارد ایزو مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای) و تجهیزات امنیتی (سیستم دوربین مدار بسته و دزدگیر) به کار گرفته شده است.
معاون وزیر بهداشت گفت: یکی از مواردی که با بیشترین انتقاد و شکایت در حوزه خدمات هتلینگ در گذشته مواجه شد، کیفیت غذای بیماران بود که خوشبختانه با اجرای برنامه تحول نظام سلامت و توجه به این نکته که بیماران به علت شرایط جسمی خود باید تغذیه مناسب و ویژه ای داشته باشند، ضمن تخصیص اعتبار و توجه ویژه، برنامه ریزی و فرایند ارتقای کیفیت غذا، اجرا گردید.
آقاجانی یادآور شد: امروزه مفهوم رضایتمندی بیماران در تمام دنیا در حوزه مراقبت های پزشکی اهمیت بسیار ویژه ای یافته چراکه بیماران و همراهان آنان، مشتریان اصلی و نهایی بیمارستان ها بوده و وظیفه اصلی ارایه دهندگان خدمت، برآوردن نیازهای واقعی و محسوس و تحصیل رضایت آنها است.
وی گفت: سهم عمده این رضایتمندی متاثر از کیفیت و تنوع خدمات اقامت بیمار و رفتار کارکنان بیمارستان ها است و هرچه این خدمات متنوع تر و با کیفیت بهتر ارایه شود، رضایت بیماران و احتمال انتخاب مجدد بیمارستان توسط آنها بیشتر می شود.
وی افزود: 83 درصد خدمات بستری در کشور از سوی بخش دولتی ارایه می شود و در حال حاضر 570 بیمارستان تابعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با 78 هزار تخت بیمارستانی در حال ارایه خدمات درمانی و بستری به هموطنان هستند.
معاون وزیر بهداشت گفت: اما با این وجود، خدمت گیرندگان از کیفیت خدمات اقامت بیمار ارایه شده از سوی بیمارستان های دولتی راضی نیستند از این رو اجرای برنامه ارتقای کمی و کیفی خدمات اقامت بیمار بیمارستانی، گامی اساسی در جهت افزایش رضایت خدمت گیرندگان خواهد بود و برای تحقق این هدف نیز، تعریف استاندارد های خدمات اقامت بیمار و یکپارچه سازی آن، ضروری است.
آقاجانی خاطرنشان کرد: برنامه ارتقای کیفیت هتلینگ در بیمارستان های وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 15 اردیبهشت ماه سال گذشته در اولین مرحله برنامه تحول نظام سلامت در حوزه درمان کلید خورد.
وی یادآور شد: در ابتدای کار با توجه به لزوم یکپارچه سازی کمی و کیفی خدمات هتلینگ و استاندارد سازی آنها بر اساس نیازها و انتظارات خدمت گیرندگان، 20 تیم ارزیاب به بررسی وضعیت هتلینگ 570 بیمارستان پرداختند.
وی گفت: تیم های ارزیاب در سراسر کشور بیمارستان ها را در هفت محور اصلی شامل ساختمان و تاسیسات، تجهیزات و امکانات، خدمات رفاهی، خدمات نظافت و بهداشت، تغذیه بیمار، امور اداری و گردش کار و منابع انسانی مورد بررسی قرار دادند.
اجتمام(4)**9185 ** 1418
29/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]