واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: رقابت غول های بزرگ نفتی برای ورود به ایران
ورود مجدد نفت ایران به بازارهای جهانی می تواند برای شرکتهای نفتی جهان خبر خوبی باشد ولی برای برخی این طور به نظر نمی رسد.
به گزارش نامه نیوز، به گزارش مجله فارن پالیسی، توافق هسته ای ایران و غرب به تدریج یک بازیگر قدرتمند را وارد بازارهای بین المللی انرژی خواهد کرد. ولی نمی توان حداقل در کوتاه مدت انتظار داشت که همه چیز دچار تغییرات اساسی شود. اگرچه تهران می تواند برای بازیگران اصلی بازار انرژی مشکلات جدی ایجاد کند.
زیرساختهای نفتی ایران چندین دهه از نظر پیشرفته بودن از صنایع نفتی در دیگر کشورهای قدرتمند نفت و گاز مانند روسیه، عربستان و ایالات متحده عقبتر است. اما حجم ذخایر نفتی ایران که بسیاری معتقدند در مناطقی از این سه قدرت نفتی بیشتر است، می تواند تغییراتی را در بازار ایجاد کند. سارا وخشوری، مشاور سابق واحد بین الملل شرکت ملی نفت ایران، گفته است که ایران به مقداری کمک خارجی برای نیل به هدف تولید پنج میلیون بشکه در روز تا سال ٢٠٢٠ نیازمند خواهد بود.
وی که در حال حاضر رئیس موسسه بین المللی SVB است گفت: برای رسیدن به این هدف، ایران باید ٧٠ میلیارد دلار در میادین نفت و گاز خود سرمایه گذاری داشته باشد. اگر این صحبت درست باشد، حجم منابع مورد نیاز ایران برای بازسازی زیرساختهای نفت و گاز خود و نیز زمانی که لازم است که این کار انجام شود اصلی ترین ادعای مخالفان برداشته شدن تحریمهای ایران را بی پایه و اساس می کند.
توتال،داچ شل،انی و بی پی در راه ایران
به گفته اما آشفورد، کارشناس انرژی در موسسه کاتو Cato، ایران برای به دست آوردن پول باید به ملزومات توافق هسته ای پایبند باشد که اگر این کار را بکند، شرکتهای غربی برای ورود و سرمایه گذاری در ایران صف خواهند بست. آشفورد گفت: حجم ذخایر نفتی ایران نزدیک به ١٠ درصد از کل ذخایر نفت جهان است. این کشور نیازمند امروزینه کردن فناوری و افزایش حجم سرمایه گذاری است و شرکتها حاضرند این کار را برای ایران انجام دهند.
به گفته وی، اکسون موبیل که به تازگی بازار خود را در روسیه از دست داد یکی از نخستین کاندیداهای سرمایه گذاری در ایران است. شرکتهای دیگر نیز شامل توتال، بی پی، رویال داچ شل و انی در حال رقابت برای به دست آوردن سهمی در بازار نفتی ایران هستند. به گفته مدیر عامل شل، بن فان بوردن، در ماه ژوئن، ایران کشوری فوق العاده با منابع زیرزمینی عالی است. رئیس توتال، پاتریک پویان هم گفت: ما ایران را دوست داریم. بازگشت ایران به بازار، یک تأثیر کوتاه مدت خواهد داشت که البته عمق آن به اندازه تأثیر طولانی مدت حضور دوباره ایران در بازارهای جهانی نفت و گاز نخواهد بود.
در مصاحبه ای جداگانه با فارن پالیسی، وخشوری گفت: ایران همچنین می تواند تولید نفت و میعانات گازی خود را تا ٨٠٠ هزار بشکه در روز ظرف ١٢ ماه آینده افزایش دهد. این افزایش نمی تواند برای ایران درآمدی نزدیک به میزانی که این کشور قبل از تحریمها می توانست به دست آورد تأمین کند. روانه کردن نفت خام به بازاری که همین الان هم با مازاد عرضه مواجه است تنها قیمتهای نفت خام را پایین می کشد. ظهر روز سه شنبه (٢٣ تیرماه) قیمت هر بشکه نفت ٥٢ دلار و ٢٠ سنت بود که یک درصد از قیمتهای روز دوشنبه پایینتر بود. این کاهش قیمت موجب افت قیمت گاز هم خواهد شد. پارسال هر بشکه نفت ١٠٧ دلار فروخته می شد.
اینطور که آشفورد می گوید: به این دلیل که ایران تقریبا از بازار نفت جهان کنار گذاشته شده بود، هر سودی، حتی کوچک هم بهتر از هیچ برای این کشور است. از سال ٢٠١٢ تاکنون، ایران روزانه تنها یک میلیون و ١٠٠ هزار بشکه در روز صادارات داشته. این در حالی است که قبل از تحریمها این کشور روزانه ٢ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز صادرات داشت. وی گفت: ایران ظرفیت صادرات خود را بدون شک افزایش خواهد داد و سهم بازار خود را نیز به همچنین.
این تغییرات برای روسیه که اقتصادش تحت فشار تحریمهای غربی قرار دارد به معنای اضافه شدن یک رقیب قدرتمند به رقبای قبلی خود در منطقه است. آشفورد گفت این برای مسکو خیلی خوب نخواهد بود. ارزش روبل روز به روز کمتر می شود.
منبع: شانا
۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]