واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تحلیل صادق خرازی از مطالبات رهبر انقلاب
بیانات مقام معظم رهبری دامعزه در خطبههای نماز عید فطر، بهمثابه نقشه راهی برای کشور عزیزمان در عصر پس از توافق هستهای است.
کد خبر: ۵۱۸۲۲۱
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۶ - 20 July 2015
صادق خرازی در یادداشتی در شرق نوشت:
بیانات مقام معظم رهبری دامعزه در خطبههای نماز عید فطر، بهمثابه نقشه راهی برای کشور عزیزمان در عصر پس از توافق هستهای است. بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی با محور قراردادن وحدت ملی، اولویت منافع ملی و تأکید بر استمرار نقش سازنده ایران در حمایت از مردم منطقه باید راهنما و چراغ راه و نصبالعین همه نهادهای حاکمیتی و گروهها و احزاب سیاسی و مراجع فکری و اجتماعی باشد. در این راستا با الهام از بیانات معظم له، بر موارد ذیل تأکید میشود:
١- تحکیم وحدت ملی
بیتردید برای سازندگی و پیشرفت کشور در عصر پس از توافق هستهای، تحکیم وحدت ملی نخستین اولویت و ضرورت است. تحکیم وحدت ملی بیش از هرچیز ناشی از اعتلای غرور ملی و پاسداری از هویت ملی است. تأکید بر تاریخ پرافتخار ایران عزیز و فرهنگ و مدنیت درخشان ایران و نمادهای اصلی و کانونی این فرهنگ و مدنیت، یعنی تاریخ مشترک چندهزارساله و امتزاج آن با دین مبین اسلام، مکتب اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام، زبان و ادب فارسی، آداب و رسوم ملی، پیشینه ١١٠ساله آزادیخواهی توأم با حفظ استقلال و حاکمیت ملی، دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی و حماسه بینظیر هشت سال دفاع مقدس، ازجمله مهمترین مظاهر هویت ملی هستند که باید پاسداری از همه این مظاهر و تبيین آنان در میان توده مردم، بیشازپیش مورد توجه قرار گیرد. افزون بر این، وحدت ملی در گرو مشارکت همه گروهها و احزاب سیاسی و علایق و سلایق در اداره امور کشور و نیز التزام عملی همگی آنان به قانون اساسی و امنیت ملی کشور است. مجموعه اصلاحطلبان از همه احزاب و گروههای علاقهمند به کشور و نیز شخصیتهای مؤثر سیاسی و فرهنگی و اجتماعی میخواهند با استعانت از بیانات رهبر معظم انقلاب توجه به امنیت ملی و تمامیت ارضی کشور را در اولویت برنامههای خود قرار دهند و همچنین از دولت محترم و قوای سهگانه درخواست دارد تا با الهام از بیانات مقام معظم رهبری، زمینه نقشآفرینی همه دلسوزان به کشور را فراهم کنند. در این راستا بر همگان است تا فضای تهمت و افترا و افراط را برای همیشه از صحنه سیاسی ایران حذف کرده و فضای همدلی و همراهی و التزام به وحدت ملی را جایگزین آن کنند. همچنین از همه مراجع و نخبگان فکری و احزاب و گروهها استدعا دارد تا برای تحکیم وحدت ملی از هرگونه استفاده از احساسات قومی و مذهبی و سوءاستفاده از مطالبات محلی و صنفی برای پیشبرد اهداف و مطامع جناحی و سیاسی برحذر باشند و بنا به فرمایش مقام ولایت امر، فقط به وحدت بیندیشند.
٢- اولویت منافع ملی
عملکرد قوای سهگانه و همه نهادهای حاکمیتی و نیز رویکرد احزاب و گروهها و جناحهای سیاسی باید در راستای خدمت به منافع ملی جمهوری اسلامی ایران باشد. در این راستا منش و مشی مقام معظم رهبری، نمونهای از اولویت منافع ملی است. حمایت قاطع ایشان از تیم مذاکرهکننده هستهای و امین و خدومبودن آنان، در مقابل هیاهوی تهمتزنندگان و افراطگرایان، مثالی بارز از اولویتقایلشدن برای منافع ملی بود. همه فعالان سیاسی باید از اولویتقراردادن منافع جناحی و باندی و گروهی به جای منافع ملی برحذر بوده، بهویژه در مقطع فعلی از تخریب دولت محترم که دستاندرکار عملی سوقدادن کشور به مسیر اعتدال و تثبیت است خودداری کنند.
٣- تأکید بر نقش نیرومند منطقهای ایران
دولت و ملت ایران رسالتی تاریخی برای پشتیبانی از خواهران و برادران حقطلب و هماندیش خود در سرتاسر منطقه دارند. در این راستا ضمن تأکید دوباره بر سیاست صحیح و اصولی دولت محترم در تنشزدایی و استقبال از بهبود مناسبات ایران با همه کشورهای جهان، ضرورت دارد جمهوری اسلامی ایران در جایگاهی نیرومندتر از گذشته و با تعامل مثبت با جامعه جهانی به دوستان و متحدان تاریخی کشور عزیزمان یاری برساند، بنابراین حمایت از حق حاکمیت ملی و تعیین سرنوشت ملت فلسطین، عدم مداخله و بحرانآفرینی بیگانگان در سوریه و عراق، توقف جنگ جنایتکارانه و متجاوزانه علیه ملت مظلوم یمن، پشتیبانی از حق تعیین سرنوشت و سایر حقوق بشری مردم بحرین، از جمله مهمترین اصولی است که باید مد نظر دولت و ملت ایران باشد.
در پایان، ضمن استقبال دوباره از بیانات مقام معظم رهبری، بر آمادگی كامل كنشگران اصلاحطلب برای ایفای نقش مؤثر در تحکیم وحدت ملی و اولویتبخشیدن به منافع ملی تأکید میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]