تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844374177




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علت کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: علت کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی چیست؟ اقتصاد > مسکن - اقتصادنیوز نوشت:

خردادماه امسال خبر کاهش 33 درصدی صدور پروانه ساختمانی در فروردین‌ماه نسبت به سال گذشته اعلام شد. بر اساس آخرین آمارها میزان صدور پروانه‌های ساختمانی نسبت به سال گذشته 50 درصد کاهش داشته است و در فروردین‌ماه امسال برای حدود 3697 واحد مسکونی پروانه صادر شده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 33.8 درصد کاهش داشته است. 

اکنون نیز مرکز آمار در گزارشی دیگر از کاهش صدور ۲۹.۱ درصدی پروانه‎های صادره ساختمانی در زمستان ۹۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن در تهران و ۳۷.۷ درصدی در کل کشور خبرداده است .از این رو به نظر می‌رسد کاهش تعداد صدور پروانه‌های ساختمانی با شروع زمان رکود بازار مسکن همراه شده‌است. به گونه‌ای که از زمستان 92 زمزمه‌های کاهش صدور پروانه ساختمانی شنیده می‌شد و برخی کارشناسان کاهش ساخت و ساز در سال 93 و 94 را پیش‌بینی می‌کردند. برخی از آن‌ها نبود زمین در کلان‌شهر تهران و برخی دیگر افزایش تراکم را دلیل کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی اعلام کردند. 

بر این اساس مرکز آمار ایران طبق آخرین گزارش خود از میزان صدور پروانه‌های ساختمانی درکل کشور در سال 93 اعلام کرده است که در زمستان سال در تهران ، تعداد ۱۹۳۹۴ واحد مسكونی در پروانه‌های صادرشده برای احداث ساختمان از سوی شهرداری تهران، پيش‌‌بينی شده است كه نسبت به فصل گذشته حدود ۳۰.۳ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ۲۹.۱ درصد کاهش داشته است. ‌ متوسط تعداد واحد مسكونی برای هر يک از اين پروانه‌ها ۷.۸ واحد بوده است.

حالا برخی انبوه‌سازان در این باره معتقدند که دیگر تهران جایی برای ساخت وساز جدید ندارد و باید هر ساخت و ساز جدیدی که در تهران انجام می‌شود در بافت فرسوده و و در بخش بهسازی و نوسازی باشد . 

توزيع پروانه‌های ‌احداث ‌ساختمان ‌مسكونی برحسب نوع اسكلت‌ و ‌مصالح عمده‌ به‌كار رفته در بنای آن‌ها در زمستان ۹۳ نشان می دهد كه ۳۵.۳ درصد اين پروانه‌ها برای احداث ساختمان‌های اسكلت فلزی و ۶۴.۴ درصد برای احداث ساختمان‌های بتون‌آرمه بوده است.

براین اساس در زمستان سال گذشته تعداد ۱۱۵۴۳۴ واحد مسكونی در پروانه‌های صادرشده برای احداث ساختمان از سوی شهرداری های كشور پيش‌‌بينی شده است كه نسبت به فصل گذشته حدود ۷۷.۳ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ۳۷.۷ درصد کاهش داشته است.

در این باره نیز سهراب مشهودی بر این باور است که یکی از مشکلات بر سر راه ساخت‌وساز ساختمان‌ها در کشور، نبود فرهنگ ساخت و ساز در اختیار کارفرماست که این مشکل بعد از انقلاب اسلامی بیشتر شد و باعث شد در این بخش با کاهش ورود تکنولوژی از دیگر کشورها کمی عقب‌تر باشیم. 

به گفته این عضو عضو سازمان نظام مهندسی، در صورتی که ساختمانی منظر ساختمان دیگر را ببندد، باید توقف ساخت بگیرد که البته این طرح هم در مصوبه ذکر‌شده وجود داشت که در حال حاضر لغو شده است. در این بین ممکن است مهندسان در سال‌های اخیر به حدی از توان ساخت و ساز و طراحی رسیده باشند، اما همان‌گونه که گفته شد یکی از مشکلات مهم نبود و کمبود تکنولوژی ساخت است. این مشکلات برای شهرهای بزرگی همچون تهران بیداد می‌کند. چرا که برج‌سازی در این شهرها لازم است. 

وی معتقد است : هر شهری همچون موجود زنده است که باید از سه بعد رشد کند. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت برای شهر ۵۰ هزارنفری ساختمان ۱۰طبقه ساخته شود، همان‌طور هم نباید انتظار داشت برای شهر پنج میلیون‌نفری هم فقط ساختمان یک‌طبقه ساخته شود. بر این اساس باید علاوه بر نوع ساخت و میزان ساخت و ساز، مکان‌یابی مناسب هم صورت گیرد. باید مشکلات دسترسی برطرف شده باشد و ساخت و سازها بر اساس ضابطه شهرسازی و رعایت فاصله میان هر برج ساخته شود. این به این معنی است که هر اندازه بعد شهر بیشتر می‌شود به صورت منطقی باید ارتفاع آن هم بیشتر شود.

مشهودی دراین باره  اظهار کرد: حال اگر تهران به روال دیگر شهرها ساخته می‌شد باید . 5.2برابر بر تراکم آن افزوده می‌شد بنابراین به همان نسبت 5.2 برابر هم سطح آن کوچک‌تر می‌شد و در مقابل ترابری کمتر و مشکلات کمتری را در بر می‌گرفت، اما نه به صورت فعلی که هر زمینی بدون مطالعات و بدون حقوق همسایگی و بدون حقوق بهره‌ور و برابر شهروندان ساخته و واگذار می‌شود. 

در حال حاضر ساختمان‌هایی در کشور و به ویژه در تهران ساخته می‌شوند که 100 درصد سطح اشتغال دارند. این بدین معنی است که طبق ضوابط شهرسازی باید برای هر نفر حداقل پنج متر در نظر گرفته شود در حالی که بر اساس تراکم فعلی برای هر نفر یک متر در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر بخواهیم ساخت و سازها غلط نباشد بهتر است اصلاً ساختمان‌های بلند نباشند، اما اگر بخواهد صحیح باشد، مشکلی وجود ندارد مگر اینکه مکان مناسب انتخاب شود. در ضابطه لغو‌شده باید فاصله هر برج به اندازه نصف ارتفاع برج کناری باشد همچنین اندازه‌گیری عرض معبر و معبرکشی نیز در طراحی برج موثر است. 

وی افزود: در مجموع در حال حاضر با سقف جمعیتی که طرح جامع برای تهران تعیین کرده است و این حجم ساخت و ساز در منطقه ۲۲ تهران، این‌گونه برآورد می‌شود که دیگر حتی یک متر ساختمان هم نباید ساخته شود. نه فقط ساختمان بلند بلکه تا زمانی که طرح جدید قرائت نشود و مطالعات روی آن صورت نگیرد، نباید یک متر دیگر هم ساختمان ساخته شود. 

این عضو سازمان نظام مهندسی گفت: به نظر من سقف جمعیتی تهران پر شده است چرا که با این حجم ساخت و ساز که در حال حاضر در تهران صورت می‌گیرد، از سقف جمعیتی تهران عبور می‌کند. به عقیده من جز کسانی که خانه‌هایشان افزوده است به همان مقدار یک متر تراکم دیگر نباید در تهران داده شود. در طرح جامع تهران تصویب شده است که دیگر سقف جمعیتی تهران پر شده است. اما طرح فکر می‌خواهد و نمی‌شود شهرداری خلاف آن طرح عمل کند.  3939

کلید واژه ها: مسکن - ساخت و ساز -




جمعه 26 تیر 1394 - 21:39:27





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن