واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ تير ۱۳۹۴ (۱۶:۵۶ب.ظ)
تا قبل از توافق هستهاي؛ بانکهاي خارجي براي همکاري با ايران ترديد داشتند موج-داچ بانک، بزرگترين بانک آلماني از نظر دارايي گفته است تنها زماني که تحريمها برداشته شوند، فعاليت در ايران را مورد توجه قرار خواهد داد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از رويترز، رويترز طي گزارشي نوشت بانکهاي غربي با توجه به سوابق برخورد نهادهاي رگولاتوري آمريکا با خود، بعيد است تا پيش از لغو تحريمها به سمت ايران سرازير شوند و فعاليتهاي خود در اين کشور را از سر بگيرند.
بانکهاي بين المللي و اکثر شرکتهاي بيمه احتمالاً براي مدتي از همکاري با ايران خودداري خواهند کرد، زيرا نگراناند که به رغم انعقاد توافق هسته اي، از سوي رگولاتورهاي آمريکايي جريمه شوند.
ايران با جمعيتي 80 ميليون نفري و توليد سالانه حدود 400 ميليارد دلاري، پس از سر برآوردن روسيه از ويرانههاي اتحاد شوروي در بيش از دو دهه قبل، بزرگترين اقتصادي خواهد بود که مجدداً به سيستم تجاري و مالي جهاني ميپيوندد.
اما در حالي که ايران تلاش دارد از تحريمها خلاصي يابد، بسياري از تحريمهاي وضع شده عليه برنامه هسته اي اين کشور، احتمالاً براي ماهها همچنان پابرجا باقي خواهد ماند و آنهايي که برداشته ميشوند، در صورت نقض عهد ايران ميتوانند به سرعت مجدداً برقرار گردند.
براي مثال، محدوديتهاي بانکي آمريکا و اتحاديه اروپا تنها زماني برداشته خواهد شد که آژانس بين المللي انرژي اتمي تأييد کند که ايران به تعهدات خود پايبند است.
لايههاي مختلف تحريمها نيز از جمله شامل قانون ضد پولشويي آمريکاست و هرگونه نقضي ميتواند منجر به محروم شدن بانکها از استفاده از سيستم تسويه دلاري آمريکا گردد.
دي اي ويلسون وکيل و از مقامات سابق وزارت خزانه داري آمريکا در اين باره گفت: «واقعاً يک ترديد واقعي وجود دارد که دلايل درستي هم دارد... بانکها نميخواهند دچار مشکل شوند.»
نشانههاي اوليه اي از گشايش مالي در امور ايران مشاهده ميشود. در يکي از اولين گامها براي عادي سازي روابط تجاري بين ايران و انگليس، آژانس اعتبار سنجي اين کشور در زمينه صادرات روز پنجشنبه به رويترز اعلام کرد که قصد دارد اعتبار ايران را مورد بررسي قرار دهد.
اي k بانک آلماني در بيانيه اي اعلام کرد: «داچ بانک به پايبندي به تمام تحريمهاي آمريکا و اتحاديه اروپا عليه ايران ادامه خواهد داد... بانک به دقت اجراي توافق هسته اي و تحريمهاي مرتبط را رصد ميکند و اگر تحريمها در حوزههاي مرتبط با فعاليت اين بانک برداشته شود، در موضع خود تجديد نظر خواهد کرد.»
داچ بانک هنوز درخصوص اتهامات مبني بر نقض تحريمهاي مرتبط با ايران، با مقامات آمريکايي به مصالحه دست نيافته است. اين بانک در 3 سال گذشته حدود 9 ميليارد يورو (9.8 ميليارد دلار) جريمه شده و با جريمههاي بيشتري از سوي مقامات آمريکايي در ارتباط با ايران مواجه است.
کومرز بانک آلمان نيز از اظهار نظر در اين خصوص خودداري کرده است. در ماه مارس، کومرزبانک توافق کرده که 1.45 ميليارد دلار براي مصالحه به مقامات آمريکايي بپردازد. اين بانک جزو آن دسته از بانکهاي اروپايي است که اذعان کرده، مبالغي را از طريق سيستم مالي آمريکا به کشورهايي نظير ايران و سودان انتقال داده است.
به گفته منابع صنعت بانکداري، بانکهاي انگليسي هم با توجه به تجربيات گذشته احتياط به خرج خواهند داد. بانک اچ اس بي سي در سال 2012 از سوي رگولاتورهاي آمريکايي بابت اقداماتي از جمله همکاري با ايران، 1.9 ميليارد دلار جريمه شد. بانک استاندارد چارترد هم در سال 2012 بابت نقش تحريمهاي آمريکا 667 ميليون دلار پرداخت کرد و پس از افشاي نقضهاي بيشتر مجبور شد 300 ميليون دلار ديگر بپردازد.
يکي از مديران يک بانک بزرگ مستقر در خارج از خاک آمريکا گفت:«بعيد است تا پيش از اينکه مقررات مربوط به فعاليتهاي بانکي به وضوح از سوي آمريکا روشن شود، بانکهاي جهاني به سوي ايران سرازير شوند.»
بانکهاي آمريکايي جي پي مورگان چيس و سي تي گروپ از اظهار نظر در اين زمينه خودداري کردهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]