واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
واکنش آیت الله جنتی به ایده انتخاباتی روحانی
دبیر شورای نگهبان گفت: گفته اند صندوق هاي راي بايد شفاف باشد. حرفي نيست اما چطور شفاف باشد و آرا خوانده نشود؟ اگر صندوق ها شيشه اي باشند، آرا خوانده مي شود و اين برخلاف قوانين است که آرا بايد مخفي باشد. بايد فکري بکنيم که شيشه اي نباشد ولي شفاف هم باشد تا نگويند قبل از راي گيري، آرايي در صندوق ريخته شده بوده.
خبرآنلاین: دبیر شورای نگهبان از تلاش هایی برای سیاسی کردن انتخابات مجلس خبرگان خبر داد که نگران کننده است.
آيت الله احمد جنتي که به مناسبت سالروز شوراي نگهبان مهمان گفت و گوي ويژه خبري شبکه دو سيما بود گفت: گزارش هايي درباره انتخابات خبرگان به ما مي رسد که برايمان ايجاد نگراني کرده که برخي مي خواهند رنگ سياسي به اين انتخابات بدهند. در حاليکه مجلس خبرگان نبايد سياسي باشد، چون اعضاي آن بايد رهبري را انتخاب کنند و ببينند که رهبر موجود شرايط ذکر شده در قانون را دارد يا نه.
او در پاسخ به سوالي درباره نحوه تاييد صلاحيت نامزدهاي انتخابات مجلس خبرگان نيز گفت: معيار ما براي سنجش صلاحيت نامزدها در انتخابات خبرگان و مجلس مشخص است. نامزدهاي خبرگان که بايد آزموني را بگذرانند وبايد در اين امتحان دقت کنند و جدي بگيرند.
اهم سخنان وي از اين قرار است:
{درباره استاني شدن انتخابات} اغلب نمايندگان با اين طرح مخالف بودند، دولت هم مخالف بود. مجمع تشخيص مصلحت هم اين مصوبه را تاييد نکرد. چون اشکالات مختلفي داشت و تفرقه ايجاد مي کرد. شوراي نگهبان تا کنون دو سه بار اين طرح را رد کرده است. چون ما نيازمند حضور گسترده مردم در انتخابات هستيم ولي با اين طرح، مشارکت به حداقل مي رسيد. البته محدودي از اعضاي شوراي نگهبان با اين طرح موافق بودند. آقاي لاريجاني در اين باره با من حرفي نزدند. اگر چه با آقا در اين باره صحبت شده بود اما بنايشان اين بود که در اين باره نظري ندهند.
بناي ما بر علني شدن مشروح مذاکرات شوراي نگهبان نيست. چون به صلاح نيست برخي مسائل علني شود. مثلا در مورد انتخابات درباره برخي اشخاص صحبت مي شود و ادله اي درباره صلاحيت وي و عدم التزام عملي اش به اسلام و ولايت فقيه مطرح مي شود. اين مسائل با آبروي اشخاص سروکار دارد و به صلاح نيست که عنوان شود. ما حتي در مجامع خصوصي هم مي گوييم که اين موارد محرمانه است و نبايد علني شود.
شوراي نگهبان سخنگو ندارد و چهارشنبه آينده جلسه هيات رئيسه برگزار مي شود و سخنگو انتخاب مي شود. البته در دستور جلسه ديروز بود اما چون ميزبان وزير کشور و معاونانشان درباره الکترونيکي کردن انتخابات بوديم، نشد درباره سخنگو تصميم گيري کنيم.
مقدمات الکترونيکي شدن انتخابات فراهم نيست تا نظارت کامل بر سالم بودن انتخابات فراهم شود. آرا به سلامت کامل به صندوق ها برود و شمارش شود.
گفته اند صندوق هاي راي بايد شفاف باشد. حرفي نيست اما چطور شفاف باشد و آرا خوانده نشود؟ اگر صندوق ها شيشه اي باشند، آرا خوانده مي شود و اين برخلاف قوانين است که آرا بايد مخفي باشد. بايد فکري بکنيم که شيشه اي نباشد ولي شفاف هم باشد تا نگويند قبل از راي گيري، آرايي در صندوق ريخته شده بوده.
{در پاسخ به اينکه مگر مي شود، از قبل در صندوق ها راي انداخت؟} هرچيزي ممکن است ولي من چنين چيزي سراغ ندارم.
شوراي نگهبان در انتخابات مجلس، خلاف قانون عمل نمي کند. برخي مي گويند ما بايد با روابط عمل کنيم و سفارش پذير باشيم اما ما هميشه گفته ايم دوستي هايمان سرجاي خودش و قانون هم جاي خودش. اگر کسي شرايط را داشته باشد، قبول مي کنيم و اگر شرايط را نداشته باشد، رد صلاحيتش مي کنيم.
مذاکرات هسته اي آنقدر پيچيده و بخش هايي از آن محرمانه بود که حتي برخي کارشناسان هم از آن سر در نمي آوردند. من در اين باره اظهار نظر نمي کنم چون کارشناس هسته اي نيستم. بايد کارشناسان در اين باره نظر بدهند. ما حمل بر صحت مي کنيم بويژه که رهبري از آنها حمايت کرده اند.
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]