تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عريف بيش از استحقاق، چاپلوسى و كمتر از استحقاق، از ناتوانى در سخن و يا حسد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830046485




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در ورای توافق وین


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



در ورای توافق وین
هادی خانیکی
روز نو : روزنامه‌های  ایران و اغلب رسانه‌های جهان نیز در انعکاس این رخداد که به صورت طبیعی خبر اول دنیای ارتباطات شد، کم نگذاشتند و راه را برای مطالعه پدیده‌ای بدیع در عرصه عمومی باز کردند. کمتر رخدادی را می‌‌توان در دنیای چندپاره و شبکه‌ای‌شده ارتباطات یافت که بتواند اولا در این سطح موضوعیت همگانی و فراگیر بیابد و ثانیا با فهم و خوانش مشترکی در گستره افکارعمومی روبه‌رو شود، اما توافقی که پس از ١٣ سال تنش، ٢٣ماه مذاکره و گفت‌وگوی صریح و سخت و بی‌وقفه حاصل شد، توانست همراه با ضرباهنگ دنیای گریزان از جنگ و تحریم و تهدید، چشم‌ها و ذهن‌ها را در دور و نزدیک جهان به‌سوی خود جلب و همدل و همراه کند. خبر به‌سوی مخاطبان نرفت و مخاطبان تشنه مدام در پی خبر دویدند و به انتظار «توافق خوب» نشستند. همین «زمینه» بود که به «متن خبر» جان و معنا داد و مدام مجراها و منابع جدیدی برای کسب خبر یافت و ساخت. بالکن هتل قدیمی کوبورگ، تبدیل به رسانه شد و توییت و فیلم و فیس‌بوک ظریف در بالاترین حد متون رسانه‌ای خوانده و دیده شد. از هر کنش و واکنش مذاکره‌کنندگان هفت کشور، خوانشی صورت گرفت و «حوزه عمومی» وسعتی به اندازه «فضای عموم رسانه‌ای» یافت.  


تامل در چگونگی و چیستی این «زمینه» کمتر از آن «متن» نیست. 
«متن» را از این پس به وفور خواهند خواند و آثار سیاسی،‌ اقتصادی و اجتماعی آن را در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی برخواهند شمرد و «ایران پساتحریم» و «جهان پساتوافق» را موضوع بحث‌ها و گفت‌وگوهای فراوان از محافل علمی و آکادمیک تا کوچه و بازار سیاست و اقتصاد خواهند کرد.
 اما آنچه شاید کم‌اهمیت‌تر از این توجه عمومی به آثار و ثمرات توافق نباشد، پیدایش زمینه و چرخش گفتمانی  است که در سطح افکار عمومی و فرهنگ سیاسی هم در مقیاس ملی و هم در مقیاس بین‌المللی ظاهر شده است.
 گفتمانی که بر مدار گفت‌وگو و مذاکره می‌چرخد و صلح را بر جنگ و مفاهمه را بر منازعه ترجیح می‌دهد. گفتمانی که قاطعیت و غیرت را در قدرت دیپلماسی و هنر مذاکره تفسیر می‌کند و می‌تواند منطق گفت‌وگو را به جای منطق زور بنشاند. ظریف و تیم‌ توانمند همراهش از آن رو که هم در دانش و فن گفت‌‌وگو صاحب‌ نظر و تجربه بودند و هم از اخلاق گفت‌وگویی برخوردار، نه‌تنها توانستند از میدان مذاکره‌ سربلند بیرون آیند و برای میهن‌شان منزلت بیفزایند بلکه بیش و پیش از آن توانستند با زمینه و خواست‌ غالب در ایران و جهان که کسب پیروزی بدون جنگ و زندگی در فضای برد- برد است هم‌سویی و هم‌سخنی کنند.
 اثبات کارآمدی و فایده‌مندی «منطق گفت‌وگو و مذاکره» در جهانی که رنجور از زخم خشونت و زور سازمان‌یافته است کاری بود کارستان و باید به این روش و منطق، هم در عرصه بین‌المللی و هم در عرصه ملی خوش‌آمد گفت، باید بسیار خشنود بود که روزنامه‌نگاری صلح و گفت‌وگو و ارزش‌های خبری  مبتنی‌بر مفاهمه دارد در عالم ارتباطات جای روزنامه‌نگاری ستیز و ارزش‌های خبری مبتنی بر منازعه را می‌گیرد و این خود خبری بزرگ است. سخن شاعرانه قیصر امین‌پور در این فضا چه خواندنی است:
شهیدی که بر خاک می‌خفت
سرانگشت در خون خود می‌زد و می‌نوشت
دو سه حرف بر سنگ به امید پیروزی واقعی
نه در جنگ که بر جنگ




تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن