تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):كسى كه در دلش هوايى جز خشنودى خدا خطور نكند، من ضمانت مى كنم كه خداوند دعايش را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803968305




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خشونت؛ تهدیدی علیه بنیان خانواده


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
خشونت؛ تهدیدی علیه بنیان خانواده
امروزه پرخاشگری و خشونت یکی از تهدیداتی است که بنیان خانواده را هدف قرار داده و علاوه بر تاثیرات مخرب بر اعضای خانواده، جامعه را نیز با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده است.


حسین ابراهیمی مقدم روانشناس در گفت‌وگو با خبرنگارحوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار کرد: در ابتدا باید پرخاشگری و خشونت را از یکدیگر تفکیک کرد.پرخاشگری که بصورت کلامی و جسمی رخ می‌دهد، رفتاری هدفمند است که در فرد نهادینه شده است اما خشونت به یکباره رخ داده و ممکن است حتی در افراد معمولی نیز دیده شود.


وی افزود: این نکته را باید در نظر گرفت که برخی شخصیت‌‌ها مستعد رفتارهای پرخاشگرانه بیشتری هستند که علاوه بر شناسایی به موقع، باید سریعاً جهت درمان‌ به مراکز درمانی ارجاع شوند. گاهی نیز فرد از بعد روانی سالم است اما به دلیل مصرف مواد خاصی از قبیل شیشه، مشروبات الکلی و مواد روانگردان مستعد انجام خشونت‌های آنی می‌شود.


این روانشناس تصریح کرد:در خرده فرهنگ‌هایی که خشونت را مورد تایید قرار می‌دهند (جنس مرد حق ابراز خشونت را دارد) به مرور روابط اعضای خانواده با چالش مواجه می‌شود. همچنین عوامل استرس‌زای اجتماعی همچون بیکاری، تورم و فقر خشونت در خانواده را افزایش می‌دهد. متاسفانه گسترش فیلم‌ها و بازی‌های خشن در جامعه و الگوبرداری نامناسب از آنان افزایش خشونت در بین افراد را درپی دارد.


وی افزود: در درجه نخست احساس عدم امنیت در بین اعضای خانواده مهترین پیامد خشونت است که خود آسیب‌های بعدی را در پی خواهد داشت. به مرور زمان این خشونت سبب بیزاری فرد از تمامی مسائل زندگی از جمله مسائل زناشویی می‌شود. متاسفانه بدترین اتفاق ممکن الگوبرداری غلط فرزندان از چنین رفتارهایی است که بالقوه این کودکان را در آینده بالغینی خشن، عصبی و پرخاشگر خواهد کرد.


*شناسایی، درمان و اعمال قانون


ابراهیمی مقدم تاکید کرد:بهترین راهکار کاستن خشونت در خانواده پیشگیری و انجام تحقیقات در ابتدای پیوندزناشویی است تا حدالمقدور از ازدواج‌ با افراد پرخاشگر جلوگیری شود. همچنین شناسایی بهنگام فرد دارای مشکلات روانی و معرفی آنان به مراکز درمانی می‌تواند راهکار موثر دیگری باشد. در گام آخر نیز ابزارهای قهریه‌ای چون نیروی انتظامی و قوه ‌قضاییه با اعمال قوانین می‌توانند خشونت‌ در خانواده را کاهش دهند. تشدید کنترل بر افراد مستعد پرخاشگری در دراز مدت کاهش خشونت را در پی خواهد شد.‌ 


*مشکل در خانواده، بحران در اجتماع


از دیدگاه جامعه‌شناسی نیز امان الله قرائی مقدم آسیب‌شناس اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهارکرد: خشونت در خانواده به عنوان فعلی که آزار جسمی یا روحی در پی دارد می‌تواند در قالب ضرب و شتم، ندادن نفقه، دگرآزاری (سادسیت)، ایجاد فشارهای روحی در همسر، بددهانی و حتی آزار با نگاه کردن باشد و کوچکترین مشکلات در خانواده (به عنوان واحد سازنده جامعه) می‌تواند بزرگترین بحران‌ها را در جامعه درپی داشته باشد.


 وی با بیان اینکه 62 مورد خشونت علیه زنان روی می‌دهد، تاکید کرد: این امر بر جامعه پیامدهای منفی بسیاری دارد. به طور مثال در برخی شهرهای ایران، هنوز زنان حق به ارث بردن اموال از پدران خود را ندارند، سنت‌هایی همچون اجازه پسر عمو برای ازدواج دختر عمو و نداشتن حق انتخاب همسر نمونه‌هایی از این دست خشونت‌ها است. 


قرائی مقدم سیاست‌های کلان و خط مشی‌ اجتماعی را در کاهش خشونت موثر دانسته و گفت: حکومت می‌تواند با ایجاد شادی و نشاط در جامعه به کاهش خشونت در خانواده کمک کند. برخی از فرهنگ‌های غلط غربی نیز در افزایش خشونت موثر است مثلاً موسیقی‌ همچون رپ و جاز، در دل خود خشونت و پرخاشگری را دارند و متاسفانه شاهد هستیم که جوانان در جامعه ما به این موسیقی‌ها گرایش دارند. نهادهای اجتماعی باید تلاش کنند تا فرهنگ‌های مخرب غربی در جامعه گسترش نیابد.


انتهای پیام/



اخبار مرتبط

خشونت باعث دوری از فرهنگ صحیح رانندگی می شود
افزایش مراکز پیشگیری و کنترل خشم در استان های کشور




۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن