تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر نمازگزار بداند تا چه حد مشمول رحمت الهى است هرگز سر خود را از سجده بر نخواهد داشت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846484336




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خشونت؛ تهدیدی علیه بنیان خانواده


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
خشونت؛ تهدیدی علیه بنیان خانواده
امروزه پرخاشگری و خشونت یکی از تهدیداتی است که بنیان خانواده را هدف قرار داده و علاوه بر تاثیرات مخرب بر اعضای خانواده، جامعه را نیز با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده است.


حسین ابراهیمی مقدم روانشناس در گفت‌وگو با خبرنگارحوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار کرد: در ابتدا باید پرخاشگری و خشونت را از یکدیگر تفکیک کرد.پرخاشگری که بصورت کلامی و جسمی رخ می‌دهد، رفتاری هدفمند است که در فرد نهادینه شده است اما خشونت به یکباره رخ داده و ممکن است حتی در افراد معمولی نیز دیده شود.


وی افزود: این نکته را باید در نظر گرفت که برخی شخصیت‌‌ها مستعد رفتارهای پرخاشگرانه بیشتری هستند که علاوه بر شناسایی به موقع، باید سریعاً جهت درمان‌ به مراکز درمانی ارجاع شوند. گاهی نیز فرد از بعد روانی سالم است اما به دلیل مصرف مواد خاصی از قبیل شیشه، مشروبات الکلی و مواد روانگردان مستعد انجام خشونت‌های آنی می‌شود.


این روانشناس تصریح کرد:در خرده فرهنگ‌هایی که خشونت را مورد تایید قرار می‌دهند (جنس مرد حق ابراز خشونت را دارد) به مرور روابط اعضای خانواده با چالش مواجه می‌شود. همچنین عوامل استرس‌زای اجتماعی همچون بیکاری، تورم و فقر خشونت در خانواده را افزایش می‌دهد. متاسفانه گسترش فیلم‌ها و بازی‌های خشن در جامعه و الگوبرداری نامناسب از آنان افزایش خشونت در بین افراد را درپی دارد.


وی افزود: در درجه نخست احساس عدم امنیت در بین اعضای خانواده مهترین پیامد خشونت است که خود آسیب‌های بعدی را در پی خواهد داشت. به مرور زمان این خشونت سبب بیزاری فرد از تمامی مسائل زندگی از جمله مسائل زناشویی می‌شود. متاسفانه بدترین اتفاق ممکن الگوبرداری غلط فرزندان از چنین رفتارهایی است که بالقوه این کودکان را در آینده بالغینی خشن، عصبی و پرخاشگر خواهد کرد.


*شناسایی، درمان و اعمال قانون


ابراهیمی مقدم تاکید کرد:بهترین راهکار کاستن خشونت در خانواده پیشگیری و انجام تحقیقات در ابتدای پیوندزناشویی است تا حدالمقدور از ازدواج‌ با افراد پرخاشگر جلوگیری شود. همچنین شناسایی بهنگام فرد دارای مشکلات روانی و معرفی آنان به مراکز درمانی می‌تواند راهکار موثر دیگری باشد. در گام آخر نیز ابزارهای قهریه‌ای چون نیروی انتظامی و قوه ‌قضاییه با اعمال قوانین می‌توانند خشونت‌ در خانواده را کاهش دهند. تشدید کنترل بر افراد مستعد پرخاشگری در دراز مدت کاهش خشونت را در پی خواهد شد.‌ 


*مشکل در خانواده، بحران در اجتماع


از دیدگاه جامعه‌شناسی نیز امان الله قرائی مقدم آسیب‌شناس اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهارکرد: خشونت در خانواده به عنوان فعلی که آزار جسمی یا روحی در پی دارد می‌تواند در قالب ضرب و شتم، ندادن نفقه، دگرآزاری (سادسیت)، ایجاد فشارهای روحی در همسر، بددهانی و حتی آزار با نگاه کردن باشد و کوچکترین مشکلات در خانواده (به عنوان واحد سازنده جامعه) می‌تواند بزرگترین بحران‌ها را در جامعه درپی داشته باشد.


 وی با بیان اینکه 62 مورد خشونت علیه زنان روی می‌دهد، تاکید کرد: این امر بر جامعه پیامدهای منفی بسیاری دارد. به طور مثال در برخی شهرهای ایران، هنوز زنان حق به ارث بردن اموال از پدران خود را ندارند، سنت‌هایی همچون اجازه پسر عمو برای ازدواج دختر عمو و نداشتن حق انتخاب همسر نمونه‌هایی از این دست خشونت‌ها است. 


قرائی مقدم سیاست‌های کلان و خط مشی‌ اجتماعی را در کاهش خشونت موثر دانسته و گفت: حکومت می‌تواند با ایجاد شادی و نشاط در جامعه به کاهش خشونت در خانواده کمک کند. برخی از فرهنگ‌های غلط غربی نیز در افزایش خشونت موثر است مثلاً موسیقی‌ همچون رپ و جاز، در دل خود خشونت و پرخاشگری را دارند و متاسفانه شاهد هستیم که جوانان در جامعه ما به این موسیقی‌ها گرایش دارند. نهادهای اجتماعی باید تلاش کنند تا فرهنگ‌های مخرب غربی در جامعه گسترش نیابد.


انتهای پیام/



اخبار مرتبط

خشونت باعث دوری از فرهنگ صحیح رانندگی می شود
افزایش مراکز پیشگیری و کنترل خشم در استان های کشور




۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن