واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: توافق، اذعان بینالمللی به قدرت ایران است
بدون شک، توافق هسته ای، تاثیرات زیادی نه فقط بر منطقه بلکه بر کل جهان خواهد داشت و اذعان بین المللی وبه طور مشخص، اذعان آمریکا به این مساله است که ایران، قدرت منطقه ای در خور توجهی است و باید این کشور را در محاسبات قدرت منطقه ای، وارد کرد.
کد خبر: ۵۱۷۵۰۳
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۰ - 15 July 2015
بدون شک، توافق هسته ای، تاثیرات زیادی نه فقط بر منطقه بلکه بر کل جهان خواهد داشت و اذعان بین المللی وبه طور مشخص، اذعان آمریکا به این مساله است که ایران، قدرت منطقه ای در خور توجهی است و باید این کشور را در محاسبات قدرت منطقه ای، وارد کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان الاهرام نوشت: بدون شک، توافق هسته ای، تاثیرات زیادی نه فقط بر منطقه بلکه بر کل جهان خواهد داشت و اذعان بین المللی وبه طور مشخص، اذعان آمریکا به این مساله است که ایران، قدرت منطقه ای در خور توجهی است و باید این کشور را در محاسبات قدرت منطقه ای، وارد کرد.
پایگاه اینترنتی روزنامه الاهرام چاپ مصر سرمقاله امروز خود را به جمع بندی مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه پنج به اضافه یک در وین اختصاص داد و نوشت: با وجود اینکه اعلام دستیابی ایران و غرب به توافقی بر سر پرونده هسته ای تهران، صرفا آغاز راهی طولانی تا زمان اجرایی شدن این توافق است اما درعین حال تحولی بزرگ در روابط فعلی بین المللی به شمار می رود.
نویسنده افزود: بدون شک، این توافق تاثیرات زیادی آن هم نه فقط بر منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) بلکه بر کل جهان به همراه خواهد داشت. این توافق، به راحتی اذعان بین المللی و مشخصا اذعان آمریکا به این مساله است که ایران قدرت منطقه ای در خور توجهی است و باید این کشور را در محاسبات قدرت منطقه ای وارد و بر روی آن حساب باز کرد.
الاهرام نوشت: صرف نظر از تاثیرات کوتاه مدت یا بلند مدت این توافق که پس از مذاکرات ماراتونی در وین به دست آمد، آنچه را که در این میان به ما مربوط می شود ، تاثیر این توافق بر ما عربهاست که در این زمینه دو دیدگاه وجود دارد:
دیدگاه نخست معتقد است این توافق خطری برای عربهاست برای اینکه هر گونه حمایت بین المللی از ایران، قطعا علیه امت عرب خواهد بود.
نویسنده سرمقاله این روزنامه مصری مدعی شد: در این زمینه، دخالت های ایران در بسیاری از ارکان و گذرگاههای حیاتی عربها در یمن،سوریه،جنوب لبنان، باب المندب و فلسطین،از ذهنها پاک نشده و از این رو ایران بازیگر اصلی در مسائل عربی ماست و بنا بر دیدگاههای بسیاری، تهران هرگز به نفع عربها ایفای نقش نمی کند بلکه برای منافع خاص خود تلاش می کند.
بر اساس این دیدگاه، عربها از این به بعد باید جانب احتیاط را بگیرند و از تصورات خیالی خود مبنی بر اینکه آمریکا همچنان از آنها حمایت می کند، بیرون آیند.
الاهرام نوشت: همچنین دیدگاه دیگری نیز وجود دارد که معتقد است قدرت ایران، به مثابه قدرت و توانمندی مسلمانان است و این دیدگاهی است که بسیاری از افراد و طیف ها را متقاعد نمی کند و آن هم کسانی هستند که این سوال را مطرح می کنند آیا بزرگ کردن اختلافات در جهان اسلام، تقویت شکاف میان شیعیان و سنی ها در کشورهای عربی و تجهیز گروههای تروریستی به پول، سلاح وابزار نظامی، به نفع اسلام است؟
به هر حال، اکنون عربها باید این توافق را بخوبی بررسی کنند و نکات مثبت و منفی آن را بشناسند و همچنین نحوه تعامل و برخورد در آینده را فرا گیرند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]